Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3246 / 3692
(#) Bakman válasza gyerek67 hozzászólására (») Feb 14, 2021 / 1

Érdekes hozománya lehet annak ha elterjed, hogy az elvileg zárva tartó kocsmában verekedtél.
(#) gyerek67 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 14, 2021 /

Bakker, tényleg! Erre nem gondoltam...
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Feb 14, 2021 /

Együttérzés. Reméljük nem fertőződik el, és akkor különösebb nyom nélkül hamar gyógyul.

2..3 éve ismerősöm szilveszter este sütötte a malacot. Németből hazajött a fia a családdal, különben egyedül él. Nagyon precizen sütötte a malacot, hogy belül omlós legyen, bőre viszont ropogós, ahogyan az illik. Folyamatosan ingázott a gyerekek és konyha között, mignem egyszer megbotlott a mamuszban, és lefejelte az akváriumot. A srác egyébként kopasz és harcművész edző, de lényeg az az, hogy jól összedarabolta a fejét az üveg, és a fejsérülés elégé tud vérezni. Egyből mentő, Fiumei út, stb..
Utólag a következők miatt panaszkodott:
- Mire visszaért összevart fejjel, addigra elfogyott a malac.
- Az ambuláns lapra az irta az orvos, hogy "Enyhén ittas, közepesen táplált férfi páciens jelentkezett ambulanciánkon..."
- A fia meg csak annyit mondott neki utána, hogy: "Vicces vagy apa"
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2021
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 14, 2021 /

Köszi! Ezek szerint másoknál sem fenékig tejfel.
Vajon a "közepesen táplált" mennyiben szignifikáns egy szétfejelt akvárium okozta fejseb kezelésekor?
A gyerekek értékes hozzászólásaira pedig mindig lehet számítani.
(#) granpa válasza gyerek67 hozzászólására (») Feb 14, 2021 /

A kt. kb. annyit jelent, hogy látszólag egészséges.
(#) sargarigo válasza granpa hozzászólására (») Feb 14, 2021 / 2

Idézet:
„látszólag egészséges.”

Igen, ez pedig azt jelenti hogy nincs egészséges ember, csak olyan aki még nincs eléggé kivizsgálva
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 15, 2021 / 1

Így igaz. Találkozok ismerőssel, megkérdezi: hogy vagy? Én: nem vagyok még eléggé kivizsgálva.
(#) Alkotó hozzászólása Feb 15, 2021 / 1

Egy másik témában szóba került a közlekedésben részt vevő eszközök lámpáinak fényereje. Ott tudni vélték, hogy erre szigorú szabályok vannak.
Feltételezem, hogy ha van szabályozás, akkor az abban áll milyen fényerő tartományba kell essenek a lámpák.
Tegnapi tapasztalat piros lámpánál. Bajuszos Lexus hátsólámpa megy előttem. Olyan fényes, hogy beleég a retinámba a két görbe vonal, az utastér konkrétan piros fényben fürdik. Aztán jön a közlekedési lámpa, és fékez az autós társam. Az eddig elviselhetetlen fényesség kb. hússzorosa fénnyel világít, és még hozzá jön a hátsó ablak tetején egy 70 cm hosszú világító csík hasonló fényességgel. Ez így együtt, a 300 m-re lévő kastély falát szó szerint pirosra festette, elhalványítva a közvilágítást.
Namost, ha van szabályozás, és feltételezzük, hogy azt be is tartják, akkor annak rendkívül széles tartományba kell esnie, ha az 1200-as Lada is belefér meg a tegnapi fényorgia is.
Próbáltam keresni az erre vonatkozó KRESZ, vagy egyéb műszaki szabályozást, de nem találtam ilyet.
(#) pucuka válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Idézet:
„ha van szabályozás, és feltételezzük, hogy azt be is tartják,”

Szabályozás biztos van, de hogy be is tartják, az egyáltalán nem biztos.
(#) Pethical válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Azt hiszem KÖHÉM rendelet szabályozza.
(#) mnyugger válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2021 / 1

Idézet:
„Aztán jön a közlekedési lámpa, és fékez az autós társam.”

Nem csak fékez***, de amíg állunk a pirosnál, végig nyomja a féket.

De van amikor a közlekedési lámpa fénye oly erős, hogy kifolyik tőle a szemem.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) nedudgi válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Tudtommal még mindig nem a fényerő, hanem a felvett teljesítmény van szabályozva.
(#) Alkotó válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 15, 2021 / 1

Ez szinte mindenre magyarázatot adna, mert így a szabály be van tartva, és a "korszerű" LED-es fényforrások mégis szétvakítják a többiek szemét.
(#) nedudgi válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Az a probléma, hogy a rendelet izzót emleget.
(#) nedudgi válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Ha automata sebességváltója van, kénytelen nyomni a féket, mert piros a lámpa.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Megy a vakítás másképpen is. Nálunk már két olyan nagy méretű fényreklám van a főút mellett autósokra irányítva, hogy amikor hirtelen -zömében- fehér fényű kép jön be totál elvakít, hatalmas a fényereje. Mint amikor autó távolságival világítanak öt méterről szembe. Ember nem bírja ki nyitott szemmel. Ezzel lövöldözik az autósokat esténként a főúton menet közben váratlanul, egy pillanat alatt villan be az örült fény.
(#) Hp41C válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

(#) nedudgi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Rosszul tudtam, az ügy apropóján utánanéztem, már nem a felvett teljesítményt adják meg.
(#) Alkotó válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Köszönjük.
Belenéztem futólag. Valamiért nincs jó érzésem, amikor azt olvasom, hogy 4 cd már megfelel, de 140 cd a maximum. Szintén furcsállom egy másik sorban a 60-730 tól-ig határt is.
Ennyire széles spektrumban megadni valamit balgaság. Mintha nem is lenne szabályozva.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Feb 15, 2021 /

Üdv!

Ezt a kérdést nem tudtam kimondottan melyik forumba írjam, nem tudja valaki hogy a transzformátor olajat mivel tudom oldani? Mosni? Bontottam ezt azt, van benne motor állórész is, az lenne jó ha a műanyagot nem bántaná, ill a tekercs lakkozást az oldószer. Gondolkodtam gázolajon de az még büdösebb.......
(#) mnyugger válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 15, 2021 2 /

Van kézifék is!
(#) Ge Lee válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 15, 2021 / 1

Először valami tisztább alkohollal (pl. izopropil) próbáld meg, annak nem szabad bántania sem a műanyagot sem a CuZ lakkját. Utána esetleg nitrohigító, a legtöbb műanyagot az sem bántja, de van amelyiket fehéríti, vagy bemattol tőle a felülete.
(#) Sanyesz5 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Köszi, megpróbálom eszembe nem jutott volna, nitrotol kicsit tartok, a tekercsben ne tegyen kárt, jó lenne átmosni, bár szerintem a trafó olaj szaga megmarad utána is.
(#) szs hozzászólása Feb 15, 2021 / 1

Nna... holnap megkapom a szúrást.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Felénk volt ilyesmi, kicsiben. Két hét után valaki leverte.
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Egy sör, egy "tüske"?
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Én is majdnem előkerestem a csúzlit, de oda ágyú kellene akkorák. A butaság az, hogy lehetne sötétben csökkent fényerővel. Technikailag nem is lenne nehézség. Ezek nagy táblák, több méter oldalhosszúsággal.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Online módon is lehet jelezni pl. a rendőrség/önkormányzat felé. Ha valóban annyira vakít (simán el tudom képzelni), még az is rá lehet húzni, hogy veszélyezteti a közlekedést.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Az egyik azt hiszem az önkormányzaté. Így aztán akárhova is hiába mennék.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 15, 2021 /

Nem, tényleg jelenteni kell. Az önkormányzatnak se célja az, hogy balesetveszélyes helyzetet teremtsen. Nyilván vissza lehet venni a "fényerőt" ha kell, és úgy tűnik, hogy kell.
Minél többen jelzik, annál nagyobb eséllyel történik valami az ügyben. Szóval jelezzék ezt haverok, kollegák, bárki aki reálisan arra jár és zavarhatja.
Következő: »»   3246 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem