Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3290 / 3692
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Lehetőleg nyomáspermetezőt szeretnék, a hosszabbítószárat még el tudom dugni. Meg aztán vannak anyagi korlátok is. Két bar nyomás elég lehet egy három méteres toldószárhoz?
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Még mindig jobb, mint a fűkasza!
(#) szikorapéter válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

2 bar nyomás 20 méter magasra tud emelni, de ugye ott a fúvóka is.
Nyomásból akár egy straus is megteszi igazából ha rövid melóra kell. A nyomásra ugyan az mint a kínainak, egy szünetmentes méretű akku van benne olyan 6-7Ah, kb 4-5x tud 18L -t kiüríteni (Kasei adatai). Ami főbb szempont hogy csendes de elég jó a nyomása is. A toldást a szárnak neked kell megoldani de egy húzott alu csődarab közbeiktatásával.
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

No igen, a fúvóka.
Mondjuk nekem két-három hetenként legfeljebb 20-20 litert kell kinyomni, csak a tujakerítés, ami ápolásra kerül. Pontosabban a benne bújkáló szúnyogokra kocentrálok.
(#) szikorapéter válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Oda szerintem nyugodtan mehet a straus csoda,ugyan az belsőre mint a kasei, teljesítménye is annyit tud, végnyomásra is. Annyi hogy permetezés után mindig tiszta vízzel öblítsd át hogy ne egye meg a gumi alkatrészeket a lé.
(#) kitartás válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Nekem egy agrimotor működik. A "drágábbik" fajta tehát a ventilátor tengelyen még van egy pici szivattyú is. Szerintem 6 - 7 m magasságos viszi. A diófát fogom hamarosan permetezni mert tavaly az a büdös légy teljesen szétrágta a termést.
(#) nedudgi hozzászólása Jún 30, 2021 /

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Úgy tűnik, az igényeim különlegesek.
1) A permetező leendő tárolási helye meghatározza a maximális méretet/térfogatot, ezért csak 5-8 literes tartállyal ellátott jöhet szóba.
2) Az elvárt minimális permetezési magasság 4-5 méter. Ehhez az eddig olvasottak alapján 4 bar környékén dolgozó gép jöhet szóba. Ilyent csak a 15-20 literes tartállyal találtam, az pedig az első pont alapján nem fér el.
(#) szikorapéter válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 30, 2021 / 1

Amit én javallanék akkor válassz köztes megoldást. Vegyél egy gyári nagy permetezőt elektromost, szedd szét az akku és szivattyú részt pedig építsd hozzá egy kisebb tartályhoz. Így elérhető a kívánt méret, de a teljesítmény is meglesz.
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 30, 2021 /

Ezen is jár az agyam!
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Most már "csak" az alany kiválasztása van hátra. Vav olyan kompatiblkis család, ami szóbajöhet?
(#) Ódenka hozzászólása Júl 1, 2021 /

... és valami egészen más.
Bizonyos kortól kötelező ilyenkor...
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Azt hiszem megtaláltam, mire van szükségem. Ehhez kell egy kisméretű tartályt szerezni.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Na ez majd jól nyomja.

RamboII.png

(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Az a baj, hogy ilyen grimaszt nem tudok nyomni mellé, biztosan kisebb lesz a teljesítménye. Meg aztán pálmafák sincsenek hozzá, csak tuják.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2021
(#) jani1987 hozzászólása Júl 1, 2021 /

Van olyan fórum téma ahol a sehova nem sorolható igényeket lehet betenni? Például ha egy szakembert keresek x munkára köztetek.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

A hirdető ezért (is) van.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Ez jutott eszembe először a kép láttán, ahogy majd szóród a tujákat vele.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 1, 2021 / 1

Idézet:
„Például ha egy szakembert keresek x munkára köztetek.”

Én "ingyen ebédként" szoktam toborozni "önkénteseket".
Ami persze nem igaz, mert csak a hentesnél otthagytam a múlt héten emiatt 4 760 Ft-ot, az összes sör is elfogyott, de nem lett készen. És még mehetek visszasegiteni is.
Hol és mi a bánatot kellene megcsinálni???
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2021
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

A hétvégén megyek háznézőbe. Ha rábólintunk akkor oda. Tényleg: mi a helyzet Somogy megyében munkaügyileg?
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 2, 2021 / 1

Idézet:
„Tényleg: mi a helyzet Somogy megyében munkaügyileg?”

Ott keritésből van a kolbász.
(#) sargarigo hozzászólása Júl 3, 2021 /

Kedves Mindenki!

Van egy LEO szivattyúm, ami négyszögesőztetőket hajt meg. A motor elvileg 90L/perc teljesítményre képes, ezért hogy ne lője szét az esőztetőt, kettőt használok belőle. Tehát kijön a szivattyúból a collos cső, azt kettéosztom egy T-vel, arra megy egy-egy gyorscsatlakozó a slagokkal, és a végükön az esőztetők. Szépen megy is mindkettő.
Azt vettem észre, hogy noha a két slag eltérő vastagságú, ugyanolyan magasra lő mindkét esőztető, ami mondjuk nem csoda, mert a gyorscsatlakozókon ujjnyi méretű a lyuk, ami felakkora mint a vastagabb slag, és még a vékonyabb slag is vastagabb nála.

Kérdésem az, hogy a szivattyúnak lehet-e baja ha le van fojtva a gyorscsatlakozókkal?

Sajnos az sem megoldás ha a motoron lecserélem a gyorscsatlakozókat collosra, mert maga az esőztető is ugyanezzel a megoldással csatlakozik, tehát legkésőbb ott ugyanúgy leszűkül.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2021
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 3, 2021 /

Mekkora nyomás alakul ki a szivattyúban, ettől függ. Illetve a kimenőcső az első fojtásig még kb. annyi, itt mérhető lenne. Van max. szivattyúnyomás, alatta ajánlatos lennie. Ha max. közel van, sokat fogyaszt.
(#) Kovidivi válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 3, 2021 /

Én úgy tanultam, hogy a nyomás mindenhol azonos, keresztmetszettől függetlenül.
Ezért tudnak pl. az emelők működni, nyomás azonos, viszont a keresztmetszet különböző, így az erők is különbözők lesznek (plusz az elmozdulása a dugattyúnak).
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2021
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 3, 2021 /

Ha zárt lenne a vége, akkor igen. Ha van egy szűkület, utána bővület nyitott véggel, a nyitott végű résznél más kisebb a nyomás.
Emelők hidraulikái zártak teljesen.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 4, 2021 /

Nem tudom mekkora nyomás alakul ki, ennyi adatom van amit irtam fentebb. A félelmem az, hogy amit rendesen a collos csövön tol ki, az most max felére van visszafogva. A vízmennyiség nyilván nem változik, csak szűkebb a kijárata. Vajon mennyire szereti ezt?
(#) nedudgi válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 4, 2021 /

A szivattyúk a bemenet fojtását nem szeretik.
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 4, 2021 /

Gondolom áramfelvétel mérés is adhat infót, ebből számítható a felvett teljesítmény, hasonlítva a megadotthoz. Vagy a motor melegedés hosszabb idő után is mondhat valamit. Valahogy ilyen módon (még a nyomás) lehet ezt megnézni, fojtások mértékéből nem lehet jól kalkulálni szerintem.
Ugyanazt a vízmennyiséget lehet fojtás nélkül kis árammal, erős fojtással nagy árammal -villanyszámla- is termelni.
(#) Topi hozzászólása Júl 4, 2021 /

Van valakinek tapasztalata MTD fűnyíró traktorokkal kapcsolatban? Az idei újrafüvesítés, műtrágyázás után kissé kezd kiesni a kezeim közül az irányítás. Eddig nem volt probléma a kéthetente nyírás, de most már minden héten három-négy óra kezd fárasztó lenni.

Kertész csókától kaptam egy tippet, hogy 2-300E körül nagyon jó használt traktorokat lehet venni Őrbottyánban, jövőhéten elbattyogok majd oda.
Van valami egyéb dolog amire használt fűnyíró traktor vásárlása esetében figyelni kell? A kertész csóka mondta, hogy a penge főcsapágy hibától ne féljek, az rendszeres mindig, és könnyen javítható, illetve hogy 13LE alatt ne nézzek.

Van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2021
(#) szikorapéter válasza Topi hozzászólására (») Júl 4, 2021 /

Írok privátban.
(#) Bakman válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 4, 2021 /

Mrért nem ide? Hátha más is hasznát veszi az infóknak.
Következő: »»   3290 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem