Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3397 / 3552
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 3, 2022 / 1
 
Szóval: egyről beszélünk Hát ezzel foglalkozom, természetesen nem célom semmi tönkretevése, a sorrendet is elég jól meg tudom állapítani. Nem kell kutatgatni, átpakolni, de ha valami mellől elveszek mást, hát akkor arrább kell tenni, nem hagyhatom támaszték nélkül. És csodák csodája: a jól becsomagolt dolgok ma sem sérültek. De hát még csak 33 éve hurcolászok dolgokat innen-oda
Azért egy kartonba bevágott villanymotor -az nem csomagolás.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2022
(#) antiktelefon válasza tufatofu hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
A posta a házunktól 50m-re lévő telepjén elhagyta 60 ezernyi BGA stenciljeim és tagadják létezne a csomag, pedig nemzetközi csomagkövetőn idáig látszik... Az összetört cuccok legtöbbször a nem tökéletes csomagolás és a hanyag kezelés közös eredménye. persze időnként van amit nagyon szétdobálnak.
(#) Ge Lee válasza tufatofu hozzászólására (») Jún 4, 2022 /
 
Beszélgettem egyszer GLS-es futárral, azt mondta, olyannak kell lennie a csomagolásnak, hogy ha leesik az 1m magas szállítószalagról akkor se sérüljön ami benne van. Eleve ezért nem is vállalnak külön olyat hogy törékeny csomag, na meg a nagy csomagszám miatt. De a postánál is kb. ugyanez a helyzet, régi lakóhelyemen reggelente a posta mellett mentem el, rendszeresen láttam ahogy a csomagok kirakodáskor 2 métert repkedtek. Itt nálunk a postás csaj azt mondta nekem egyszer, ha törékenyként adom fel a csomagot az még rosszabb mintha simán adnám fel, mert akkor még úgysem vigyáznak rá. Alaposan be kell csomagolni ez az egyetlen járható út. Több mint 10 db csöves oszcilloszkópot adtam el/fel, mind egyben odaért a címzetthez. De pl. elektroncsövet is be lehet csomagolni úgy hogy darabokban érjen ide, meg úgy is ahogy egy ukrán fickó csinálja, na azzal focizni is lehetne, akkor se lenne baja a csőnek. De vettem 2db 5,5 digites multimétert is régebben az ebay-en, az egyiket spanyolból a másikat angliából, ők is tudták hogy kell azt becsomagolni.
(#) tufatofu válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 4, 2022 /
 
Csövet azt 50-es PVC lefolyócsőbe szoktam rakni, pukkantós fóliába tekerve
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Jún 4, 2022 1 / 3
 
Idézet:
„Amúgy meg érdekes, hogy Gafly minden hozzászólására érkezik Attika részéről egy lefele mancs.”

Ez teljesen kiszámítható reakció (ELTE tanítja/kutatja is).
Sok van hasonló, például ha hajnalban felkelek pisilni, utána bárhol is van Nyamvi (a cirmos), biztosan odajön a hasamra dorombolni. Ha véletlen nem jönne, akkor nagyon kezdenék aggódni az egészségi állapota miatt.
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Jún 4, 2022 2 / 4
 
Köszönjük az azonnali demonstrációt. Bár mindent ennyire könnyen lehetne szemléltetni.

Egyébként az ELTE oktatók (akit ismerek) jó fejek.
A tanszék amiről beszéltem, volt már a TV-ben is.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Jún 4, 2022 /
 
No igen, Pavlov bácsi is megmutatta már ezt, hogy működik a reflex
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Jún 4, 2022 1 / 1
 
(#) Suba53 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 4, 2022 1 / 2
 
Mivel gázoltál bele attika érzékeny lelkecskéjébe, hogy a bosszúnak ezt az óvodás módját választotta?
(#) pucuka válasza Suba53 hozzászólására (») Jún 4, 2022 /
 
Nocsak, kiskegyed is felkerült a listára?
(#) Suba53 válasza pucuka hozzászólására (») Jún 4, 2022 /
 
Végre egy klub, ahol szívesen látnak!
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 4, 2022 /
 
Idézet:
„De pl. elektroncsövet is be lehet csomagolni úgy hogy darabokban érjen ide, meg úgy is ahogy egy ukrán fickó csinálja, na azzal focizni is lehetne, akkor se lenne baja a csőnek.”

Pár hónapja jókora baleset ért. A szkóp csöveket a garázsban tároltam ajol a tacskó keverék kutyám is volt. Rossz ötlet volt egy helyen tartani őket. A kettőből az egyik kör alakban eltört. 8000-et buktam rajta.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 4, 2022 / 5
 
Hogy tört el a tacskód kör alakban?
(#) jani1987 válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
A szkóp cső tört el.
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Akkor most: mi lett a kutyussal?
A: nagyon tudok sajnálni egy ember által létrehozott dolgot, ha tönkrement
B: nagyon tudom sajnálni a kutyát, aki azért kapott ki, mert kutya volt.

A nyüszítő kutya (kit csendre utasítottak), holt gazdája teteme felett:
Én szóltam
Én szóltam
Én hiába szóltam.
(#) szs hozzászólása Jún 6, 2022 / 2
 
Azt úgy tudjuk, hohy e hónapban lejár az okmányok érvényesítésére vonatkozó moratóriúm?
Aztán nem kell ám hajtépve sorakozni az ormányhivatalban.
Az enyém március 1,-én járt le, el nem sietve áprilisban mentem el a dokinénihez. (Egyrészt:élve a moratóriummal, másrészt március 1 előtt semmiképp nem mentem volna. Előtte pont azért veszítettem 1 évet, mert február 15 táján mentem. Ezért nem 5 évre, hanem 4 év 15 napra kaptam. Mert születésnapig adják, és max 5 évig, azaz többre nem). Online kitöltött nyilatkozat, megvizsgáltak, ahogy kell, semmilyen papírt nem adott a dokinéni, online ott van az ormányhivatalban (Csak nem XXI.század lenne? De)
Nos, pár napra rá ráérősen bementem az ormányhivatalba, és ott jól megmondták: ha van ügyfélkapum, akkor online is intézhetem, és akkor még pénzbe sem kerül (ha személyesen foglalkozna velem, az a hagyományos 4000 pénz). Persze, hogy az online-t választottam, azt még felajánlották, hogy a fényképet megcsinálják (hátha nincs kamerám. Nincs is.) Ingyen fényképeznek, de ha van kamerád, amit a gépedhez vsatlakoztatsz, akkor ezért sem kell bemenni.
Otthon felketestem a "magyarország.hu"-n a jogosítványhosszabbítást, a szokott mulyulásaimmmal is gyorsan kitöltöttem, másnap jött a visszaigazolás: kész a jogsi, küldik. Harmadik nap megérkezett a jogosítvány is. Elérkezett a XXI század.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2022
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
Mindez akkor, ha normális a házidokid. Nekem addig kekeckedett, hogy inkább váltottam háziorvost. Kövér vagyok, ugrasztani akarta a jogsimat, s amilyen hangnemet megengedett magának, az kritikán aluli. Igazán gusztustalan, hogy miután az értelmes, kedves, megszokott háziorvos elmegy nyugdíjba, utána csak lebegsz az utána hagyott űrben. Mire az otthagyotthoz eljutottam, volt még kettő csere (ilyen gyakran kell orvoshoz járnom, hogy a köztesek is eltűntek kb. 3 év alatt), ez meg első találkozásunkkor leszídott, meg le akarta harapni a fejem. Na kösz, de kösz nem. Két hónapig szórakoztatott azzal, hogy mikorra ad időpontot (csak telefonon és azt is csak rendelési időben!), meg éppen milyen vizsgálatra küld el beutáló nélkül (a szemészeten jól ki is oktattak, hogy bizony kellett volna beutaló, mert anélkül csak egy általános kivizsgálást csinálhatnak és nem fizethetem a jogsiért járó különdíjat). S mindezt a sima B úrvezetőihez, nem is hivatásos jogsihoz.

Szóval lehet, hogy a rendszer működne, de amíg ilyenek akasztják meg, addig nagyon nincs itt a XXI...

Mellesleg az automata megkapás felétele, hogy megkapd az orvosit, és legyen kitöltve a nyilatkozatod, hogy szeretnéd, és legyen három éven belüli fényképed meg aláírásod a rendszerben. Magyarul, ha három éven belül csináltattál személyit / útlevelet és bepipálod azt a mezőt a nyilatkozatban, amit kell, akkor nem kell kormányablakba menni a kiállításhoz. Más kérdés, hogy az előzőt viszont akkor is le kell adni, ami miatt vagy bemész, vagy postázod (az előbbi a biztosabb).

Viszont az is érdekes, hogy ugyanekkor a diákigazolványhoz szükséges igénylőlapot csakis kormányablakban tudod kitölteni, azt nem lehet ilyen egyszerűen intézni, pedig ott is csak az aláírásod és a fotód kell. A rendszer viszont nem engedi átvenni ezeket az adatokat, pedig lehetne...
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
Az a része nekem is megvolt, hogyha úgyis megyek negyedévente a szakrendelésre, akkor mondjam, hogy írják rá az ambuláns lapra, hogy "B kategóriás úrvezetői jogosítványhoz orvosilag alkalmas". Vagy valami hasonló szigorúan kötötött szöveg volt. Amit kunyizni kellett a dokiknál, mert akkor ingyenes...

Aztán jól lementem az üzemorvoshoz.
Miért nem a háziorvoshoz megy ezzel, hiszen nem én vagyok a háziorvosa?
Doktornő, magában nagyon megbízom, és itt tetszik rendelni a földszinten, csak lejövök a lifttel.
Hát jó (azt nem mondta ki, hogy kis plusz bevétel soha nem árt a praxisnak ).
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2022
(#) szs válasza bbb hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
Nem kell okvetlen a saját háziorvosodnál, bármelyik megcsinálhatja, amelyik jogosult rá (ez azért lényeges, mert az enyémhez nem mind jogosult), én is csináltattam már más dokival, úgyis kellett munkaalkalmasságira menni, egyúttal megcsináltattam vele akkor.
A fényképről: mint mondtam, azt is meg lehet otthonról csinálni, ha van olyan kamerád, amelyiket a géphez tudsz csatlakoztatni. Még az aláírást is azon viszed át. Ez részletesen le van írva a "magyarország.hu"-n, én most nem kellett foglalkozzak vele -de nincs is kamerám.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Jún 6, 2022 / 1
 
Rendőr elvette a jogsim, mert pár hónapja lejárt. Másnap elmentem orvoshoz, onnan a rendőrségre az orvosi papírral, azonnal megkaptam a jogsit beleírva az érvényesség. Ingyen volt, bírság sem, csak az orvosnak kellett fizetni. Viszont legegyszerűbb gyors módszer.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
De jól jártál!
Szegény nejemnek is a rendőr mondta meg, hogy fél éve lejárt a jogosítványa. Ugyan be nem vonta, de 5000 pénzbe került ez a megmondás. (És még rendesek is voltak)
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2022
(#) Ódenka válasza szs hozzászólására (») Jún 6, 2022 / 1
 
Hasonló enyhe büntetésre varrva.
Az egyik ismerősöm, amikor a rend őre mondta és tényleg, hogy most ez egy enyhe büntetés lesz, az ismerősöm rákérdezett, nem lehetne-e helyette inkább egy szigorú figyelmeztetés?
(#) icahone hozzászólása Jún 6, 2022 /
 
Sziasztok, Szigetszentmiklós környékén keresek szakit aki egy nyáklapon ki tudna cserélni egy hibás mikro HDMI bemenet csatlakozót. Természetesen rendes fizetség fejében. Egy relative drága eszközön van, igy mindenképpen olyan valaki kell aki elsőre 100% meg tudja oldani, kiforrasztani a régit és beforrasztani az újat anélkül hogy bármi károsodna.
(#) antiktelefon válasza icahone hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
Hi, rakj fel egy makro képet. A nyak mindkét oldaláról, illetve van-e elvált vezetősáv?
(#) Gafly válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
Idézet:
„mindenképpen olyan valaki kell aki elsőre 100% meg tudja oldani”

Én, ha magamnak csinálom, sem vagyok biztos hogy sikerülni fog a műtét.
(#) icahone válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
Megpróbálom. Ez egy VR szemüveg, és lehet hogy ehhez ripityára szét kéne szedni de megnézem meddig jutok vele.

Elvált vezetősáv biztosan nem lesz, a csatlakozó a helyén van és fixen tart, annyi történt hogy a bedugott kábel meg lett rántva és a csatlakozó közepén futó kis műanyag lapka ami az érintkezőket tartja az kitört. Igy most hol van teljes érintkezés hol nincs, de maga a csatlakozó az nem mozdult el.

kitort.jpg
    
(#) antiktelefon válasza icahone hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
Ok, mindenképpen kell a kép a nyák két oldaláról, de megoldhatónak tűnik. Azért remélem jó csatlakozót vettél hozzá, mert több tucat mini HDMI van...
(#) enree válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 7, 2022 /
 
****ul volt csomagolva. Tessék!

Mod: Rosszul ugye?
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2022
Moderátor által szerkesztve
(#) Gafly válasza enree hozzászólására (») Jún 7, 2022 /
 
Szamóca nekem személy szerint nagyon hiányzik.
(#) icahone válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 7, 2022 /
 
Szia, csatlakozót még nem vettem mert előbb nézze meg valaki milyen kéne pontosan.

Sikerült megcsinálni a képeket. Az biztos hogy gyakorlott ember kell hozzá megfelelő (SMD-hez szükséges) szerszámokkal, de aki otthon van ebben annak nem okozhat gondot egy ilyen csere.
Következő: »»   3397 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem