Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3396 / 3550
(#) Suba53 válasza Ódenka hozzászólására (») Máj 31, 2022 / 1
 
Pokriskin most büszke lenne rád.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 1, 2022 /
 
Elértek a székem műanyag karfái, ronda pelyhekben jött fel a gyári bevonat a műanyagról. Gondoltam, hogy leszerelem a karfákat és lekapirgálom róluk a felső réteget. Igen ám, de kiderült, hogy a két karfa tartotta a támlát az ülőfelülethez, a szék kettéesett, mikor kivettem a csavarokat! Most itt ülök a székem karfátlan, támlátlan ülőfelületén, mint valami "puffon".
Mivel vonhatnám be a karfákat? Arra gondoltunk, hogy holnap betekernénk őket fonallal (mivel sok van), de lehet, hogy van valami jobb is...
(#) Ódenka válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Mostan elbizonytalanodtam...
Van ez a Kasei most picit olcsóbban és ingyen szállítás, 1 év gari.
Szerinted?
(#) sany válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Vedd gyorsan, mert lehullik a körtefa levele.
(#) erdgab válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Nekem ilyen KASEI van vagy 5 éve,szivattyús,nem panaszkodom rá.A szivattyú annyit tesz,hogy a permetlevet továbbítja az akár függőlegesen felemelt szórócső végéig,onnan már a levegő dolga a többi.Teljes fordulaton,max levegő mennyiséggel felviszi a permetet 5-6 méter magasra.Az új gépnél érdemes a csavarokat után húzni finoman.Azért azt a solo gépet sem írnám le.Kitakarítanám a karburátort még akkor is,ha 2 napot játszanák vele.Aztán ellenőrizném,hogy lefolyik e a benzin a karburátorba.Ha mégsem indulna,természetesen szívatóval,akkor kivenném a gyertyát és tennék a motorba kb. 1cm3 benzint,majd gyertya vissza és úgy próbálnám indítani.Ez csak az én véleményem,sokszor bejött már ez a trükk.
(#) SALáta válasza ftirius hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Dasty. Sopronkövesdről a fűrészmánia üzletből (Ahol az arany yoda van ) tudsz rendelni.
(#) szikorapéter válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Ami tuti: mi forgalmazzuk a Kasei-t több éve, szervíz tapasztalatok jók, a "háttérhatalom" bárminemű garis vagy alkatrész kérelmünkre nagyon gyorsan reagált, ami szintén pozitívum.
Vásárláskor azonnal kb. gyertyacsere kell neki mivel sajnos a gyújtó gyertya benne szintén kínai de nem a jobbik fajta.
A kolléga előttem leírta a lényeget, ezekbe szivattyú is van építve így vízszintesen "elvileg" 14 métert garantál, az épületünk előtti hirdetőtáblán (aminek 8 méter magasságban van a teteje) a 8 méternél szépen ott volt a vízfolt így kiváló még akár magasabb permetezésre is. Gyárilag 1:30-as keverékaránnyal hozza, ezt érdemes teljesen szintetikus olajjal keverni mivel gyűrűk alá berakódott korom gyors kopáshoz vezethet.
(#) zolika60 válasza SALáta hozzászólására (») Jún 1, 2022 / 1
 
Három év alatt csak megoldotta valahogy.
(#) ftirius válasza SALáta hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Köszönöm! Nagyjából elmosogattam, aztán eladtam úgy, legyen feladat másnak is
(#) Ódenka válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Köszönöm mindannyiotoknak a tanácsot!
Hatalmas fáink ugyan nincsenek, de a háti icigelővel sosem tudtam normálisan megvédeni őket. A mamánál van egy derék körtefa, feketül a levele és minden egyes körtén van egy fekete folt.
Kérdem a mamát, milyen lenne az a körte? Szerinte nem jó - mert mindig dögrováson voltak a gyümölcsök. Most akkor hadat üzenek a pernahajder kóroknak...
A szilvafákon is csak alul tudtam tetvetleníteni, de egyre inkább számítanunk kell a saját terményeinkre, ez a világ jön.
(#) szikorapéter válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Nap mint nap különböző feladatokra keresnek nálunk gépet így pár év alatt rutinosodik az ember. Van akinek légszállítás és teljesítmény kell. Oda mondjuk Oleo mac MB900 -at szoktak ajánlani. Szőlőkbe több sor egyszerre permetezéséhez, "hossz" irányban történő munkához, tűzoltó szerkocsin bozóttűz visszafolytásához egyaránt jó.
Mindig más és más az igény de az a fő hogy a gép amit ajánlunk minden szempontból a legjobbat adja a vásárlónak így a csalódás lehetetlen.
(#) Ódenka válasza erdgab hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
A metiles repmotoroknál szoktuk mi is ezt játszani, hogy felszívja az üzemanyagot.
De van egy kis benzines szivattyú is az örökségben, az is így kelt életre. Belvízre használtuk 4-5-6 éve? Azóta tavasszal alig van vízfolt a kert végében.
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 1, 2022 /
 
Idézet:
„műanyag karfái,”
(#) Ódenka hozzászólása Jún 3, 2022 /
 
Pár szó a harcjárművek fejlődéséről és határairól

Mindenkinek van fogalma, egy új haditechnikát megtervezni, legyártani, technikai képességeinek a határainak felmérése, csapásmérő erejét maximumra optimalizálni rengeteg pénz, idő, próbapályák szükségesek az év összes évszakában, éjjel-nappal...
Nos, a harcjárművek azon csoportja, amit köznapi szóhasználattal tanknak nevezünk, fejlődése technikailag megrekedt.
A legmodernebb csapásmérő eszközök a gyorsaságuk, tűzvezetés, páncélozottságának, kezelő személyzetének védelme igen nehéz feladat. A legújabb, még nem rendszeresített ilyen járművek fejlődése kudarcot vallott.
Hiába ment át pl. az egyik a Sziklás hegységen átlag 80 km-el, víz alatt a másik átlagosan 70 km-es sebességgel és lángoló olajfolyamon 2 km-es hosszban, a legfőbb vizsgán megbuktak, úgy néz ki újratervezés szükséges és akkor, talán-talán a legnagyobb és legveszélyesebb teszten is átmegy, de ez a távoli jövő zenéje.
Ugyanis a fő tesztelő, ki nem találjátok, a Magyar Posta csomagküldő szolgálata!
Igaz, egy kisebb ujjgyakorlatról tudok beszámolni, de beszédes. Így megszorongatva az M1 Abramsnak kiesne a csöve, többé nem lehetne becsukni az ajtaját és ledobná folyton a lánctalpait.
Én már pár tapasztalat birtokában nem küldök úgy villanymotort - kisebb teljesítményről van szó - hogy a talpára helyezve legyen a csomagba. Mert akkor így jár.
Általánosan amúgy - itt nem erről van szó - csomagra ráírni, hogy törékeny, azt kihívásnak tekinti a cég és néhány meccsre kölcsönadják amerikai focira, valamint futólag áteresztik márvány zúzó kalapácsművön is. Ez van.
(#) bbb válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Hiába írják rá, hogy törékeny, ha nem csomagolják be rendesen. Pl. a villanymotort is lehetett volna fa lapra lecsavarozva és a dobozt töltőanyaggal kitöltve küldeni, nem tört volna el az öntvény.

Én is szoktam a postát szídni (nem véletlenül), de azért be kell látni, hogy a feladók között is vannak nem normálisak. Törékeny példánál maradva - barátom mesélte, hogy jägermaistert küldtek úgy, hogy a barna csomagolópapír volt körétekerve (egyszer!), s semmi más, ráírva törékeny. Persze, hogy eltört náluk a szortírozóban, s jól meg is ijedtek, hogy milyen vegyi anyag szivárog a csomagból... De olyan is volt, hogy a csillárt (azt a jópofa csilingelős, millióegy kristályból álló giccses cuccot) a kedves delikvens betette egy kartondobozba, ráírta törékeny. Na annyi esze már nem volt, hogy valami töltőanyagot is rakjon köré, így mikor kézbe fogták, akkor a gyöngyök gurguláztak a doboz alján

Egy a lényeg, a címke semmit nem ér, mindent el kell követni, hogy egy darabban célba érhessen a csomag, nem lehet elvárni, hogy hímestojásként bánjanak a holminkkal (ugye mindenkinek megvan a kép, a CD mellékletes korszak elejéről, mikor a lemezt kettétörték az újság kettéhajtásával, úgy gyömöszölték be a ládába).
(#) Ódenka válasza bbb hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Az egyik jó példa volt egy antik ORION kisrádió fa kávája, nincs 1 kg sem.
A csomagolás oldalán - ezt később vettem észre, 5 Ft-os nagyságú lyukszerű nyomódás. A belül műanyag fóliába csomagolt, újonnan lakkozott káva oldalán egy zöld festékes sérülés. A zöld festéket nézve, azon morfondíroztam, mi ilyen zöld még? A postakocsi.
A furnér borítást beszakítva, szépen zöldítve. Volt már olyan Evig, öntvényházas kismotor, amiről mondta a címzett, az egyik láb letörve. Ahhoz már kellett kellő magasságból leejteni a szerkezetet, például betonra. No mindegy. illetve nem, de valóban, a legtöbb, amit tehetünk, sokszoros csomagolás, rugalmas anyagokkal hézagolva csomagolni. Vagy kézben személyesen elvinni...
(#) Suba53 válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Ha már tank. Lehet most olvasni sok cikkben, hogy miért veszítenek olyan sok tankot, és harckocsizót az oroszok. A legutóbbi időkig az orosz tankokban a lőszer a torony kosár aljában van körben betárazva, és az automata töltő mechanika onnan emeli fel a löveghez. Ez kvázi egy térben van a személyzettel. Ha a lőszer egy átütő találattól berobban, akkor a személyzet elpárolog egy pillanat alatt. Azokon fotókon, ahol lerobbant tornyú roncsokat lehet látni, mind ez történt, a berobbanó lőszer dobja le a tornyot. Volt egy olyan drón felvétel is, ahol felülről lehetett látni a felrobbanó tankot, és a tűzgolyóban látszott a felfelé repülő torony a löveggel.

A nyugati harckocsiknál a lőszer a torony hátuljában van egy páncéllemezzel elválasztott tározóban, aminek a teteje ki van könnyítve, ( Mint az ALU elkók háza. ) így amikor berobban a lőszer, az nem öli meg a személyzetet, hanem kifelé robban.
(#) nagym6 válasza Suba53 hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Idézet:
„az nem öli meg a személyzete”
Szinte mindegy, mert ami robbanás a lőszereket berobbantja, már az is megöli a személyzetet.
(#) SALáta válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
A Hurco gépgyártó a magyar posta szabványt használta. Jött 1 érintőpanel + 2 gumi billentyűzet. Ez összesen egy 600x600x300 mm es karton dobozva. Átlag 100 mm nyi töltőanyaggal bélelve....
Német 30 kilós gépsatut meg egy lyukas kartondobozba tette, használt satu révén +2 kg mocsokkal borítva, német precizitással, igényesen .
(#) Ódenka válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 3, 2022 / 2
 
Nem akarnék morbid lenni, de hasonló esetre írta valaki valakiről, sérülései közül csak egy volt halálos, a többit könnyen kiheverheti.
(#) szs válasza Suba53 hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Jó írás, van is benne valóság -de ha a kumulatív lőszer egyszer áthatolt, hát ugyanmindegy, hogy van-é valami, ami berobbanjon. Ott mindenkinek nyassz, ha volt tűzveszélyes, robbanásveszélyes, ha nem.
Van, ki gonoszságként tekint erre-de aki páncél mögé bújva jön, az nem megadásra készül. Azt is meg kell állítani (nemcsak ha orosz. Bármely nemzetiségű ellenség sajnálatos sosa ez)
(#) antiktelefon válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Nem azt mondom, a posta sok cuccot lezúzott amit nekem küldtek, de amit én csomagoltam, annak sosem lett baja.
Az öntvény rideg, elég 20 centiről leejteni és eltörik. Egy OSB darabra le kell csavarozni, ha meg van rajta kötődoboz vagy külső ventilátor, oda is illik rakni egy lapot.
Persze amikor ide küldenek videókártyát, belerakják egy másik dobozába és még ügyesen ki is vágnak a szivacsból, hogy beleférjen, aztán csodálkoznak problémázok, mert a 3mm szivacs nem védte meg.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 3, 2022 1 /
 
Lehet jönni Kecelre, szerintem Attika fórumumtársunk vezeti a túrát, mert más nem jelentkezett rá.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Nem? ...elsőként jelentkeztem... -mármint résztvevőnek És mintha lennének még érdeklődők.
(Igaz, megjegyeztem, hogy idegenvezetővel lenne az igazi).
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2022
(#) Ódenka válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Én hanyatt fekvő helyzetbe postázok, mármint a motor fekszik hanyatt, csak elfelejtettem mondani a küldőnek, hogy ugyanígy tegyen.
Előtte én küldtem neki cseredarabot, és még el is mondtam, hogy hogyan fogom küldeni és miért. Aztán elfelejtettem mondani neki, így járjon el a visszárunál, mert a "kumulatív" posta túljár az eszünkön, ha nem vigyázunk.
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Szerintem a vezetésre írta, hogy más még nem jelentkezett rá Amúgy meg érdekes, hogy Gafly minden hozzászólására érkezik Attika részéről egy lefele mancs. Kíváncsi lennék rá, mivel sikerült elérni ezt?
(#) antiktelefon válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 3, 2022 / 1
 
Fektetheted akárhogy, átforgatják a csomagot. Nem szeretek anyagot pazarolni, de amikor Videoton nagytornyot postáztam 3 centi hungarocellt kapott minden oldalról és 7 rétegű hullámpapírt, le is rúghattam volna a lépcsőn, maximum szétrázkódott volna. Jött már rongyosra ázott csomagom is, nem tudom mit csináltak vele...
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 3, 2022 / 1
 
Kell is tudni csomagolni.
Azért naponta többször át kell azokat a küldeményeket mozgatni, hiszen ha elveszem az egyiket a másik mellől, (mert épp már átadtam) akkor mégsem maradhat az sem a helyén -arrébb kell tenni. A csomagnak ezt bírnia kell.
A gyárból kijövő villanymotort sem bevágják egy random kartonba.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Idézet:
„ha elveszem az egyiket a másik mellől, (mert épp már átadtam) akkor mégsem maradhat az sem a helyén -arrébb kell tenni. A csomagnak ezt bírnia kell.”
Némelyik futárcégnél már olyan sorrendben pakolják be, ahogy a tervezett útvonalon sorban kell elővenni. Nem kutat, nem pakol át. Kis tabletjén ott a kép, amin nyíl mutatja a kocsiban a csomagtömegben melyik az amit most kivegyen, ez van akkor legkívül.
(#) tufatofu válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 3, 2022 /
 
Nekem a DPD-vel kapcsolatban volt hasonlóan kellemetlen tapasztalatom. Egy régi Orion üzemképtelen, de külsőleg szép állapotú oszcilloszkópot küldtem egy gyűjtőnek, amit betekertem padlószőnyeg hulladékba, + 5cm-es hungarocell körbe, és ez egy papírdobozba. A 2mm-es vaslemez burkolatot rommá verték mégis valahogy.
A postával csak annyi volt, hogy egyszer az előrejelzett csomag nem jött 2 napig. Telefonáltam a helyi hivatalba, hogy adják meg a telefonszámát a futárnak. A hölgy azt mondta, hogy nem tudják megadni, mert külsős cég "besegít" a kézbesítésbe, és annak nem tudják a telefonszámát. 3 nap múlva egy rossz arcú ember egy szakadt opellel hozta este fél kilenckor.
Következő: »»   3396 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem