Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3495 / 3554
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Jún 15, 2023 /
 
Elvileg nálatok 19 gyűjtőhely van, itt lehet keresni.
Szerintük be lehet dobni, de:
Idézet:
„A líthium tartalmú elemeket egyben, összekötve TILOS a gyűjtőbe dobni! Kizárólag az áramkörök szigetelését követően helyezhető el!”
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jún 15, 2023 /
 
Igen van sok helyen leadás. Köszi, hogy megnézted.
Ez nem tudom mit jelent. Tavaly előtt volt elektromos hulladék gyűjtés, de csak egészben vesznek át készülékeket. Még az aprót sem szívesen vették át, legközelebb a szentesi T*scó, de az is mindig tele van. Esetleg a hulladékudvar, de oda sem lehet mindent úgy tudom.
Lehet a leírásban ilyen elemre gondolnak.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2023
(#) Suba53 válasza sany hozzászólására (») Jún 15, 2023 / 1
 
Én nemrég adtam le a hulladék udvarban a régóta felgyűlt elemeket, akkukat.
Gondosan külön válogatva, zacskózva az alkáli elemeket, a nikkel alapú akkukat, és a lítium alapú elemeket, akkukat.
Amikor átadtam a szakinak így zacskónként azt mondta, hogy feleslegesen fáradtam, mert úgy is egy közös fém konténerbe szórják mindet.
(#) sany válasza Suba53 hozzászólására (») Jún 15, 2023 /
 
Akkor majd én is elviszem, és megkérdezem beveszik-e.
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Jún 16, 2023 /
 
Jelentem meglett a hivatalos (most voltak itt szemlén) megoldás a táblára:
Tényleg megváltozott a forgalmi rend, mert ami eddig szintén "aszfaltszórásos" út volt, az most "szilárd" útburkolattal rendelkezik. Tehát elsőbbséggel rendelkezik alapértelmezésben.
Azokra a kérdésekre nem kaptunk értelmes választ, hogy:
- Erről úgy is elsőbbségük volt eddig is, a jobbkéz szabály alapján, minek erről tábla?
- De minek tábla egyáltalán tábla, ha úgysem látszik a fa lombjától?
- Ha már van tábla, akkor miért nem a másik irányból tették ki, mert onnan eddig nekik elsőbbégük volt a jobbkéz szabály alapján, mostmár pont fordítva van.
(#) Kovidivi hozzászólása Jún 17, 2023 /
 
Sziasztok. Autószerelés témában kérdeznék. Egy számomra ismeretlen autószerelő javította az autómat, renault scenic ii, 1.5 diesel, hátsó féknyerget cserélt. A lényeg, hogy megjegyezte, a kuplung túlságosan fent fog. Amíg nem szólt, nem tűnt fel, de mióta mondta, lehet érezni. Itt ugye nem tudni, hogy tényleg ilyen volt a kuplung előtte, vagy ő állított el valamit. 3 héttel később ismét apróságot kellett javítani, és a kuplung érzésre még rosszabb lett, de még nem csúszik magas fokozatban, viszont a legfelső tartományban kezd el fogni. Arra már rájöttem, hogy olajnyomással emeli ki a kuplung a váltószerkezetet (vagy hogyan fogalmazzak), nem pedig bovdenes. Arra gondolok , hogy ha ugyanezzel a szerelővel javíttatnám az autót, akkor elkérne egy kuplungcsere árát, és csak beállítaná a kuplungpedált középállásba, és ezt a trükköt beveti, ahol csak tudja, ingyen pénz,kicsi munkáért... Mit gondoltok?
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
Azt konkrétan nem ismerem, de a hidraulikus kuplungok általában önbeállóak, nem tudsz rajta állítani semmit, amikor már nagyon fent fog az annak a jele hogy elkopott, új szett állja a helyét.
(#) Dióda válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
Elméletileg lehetséges ha féknyerget cserélt és esetleg leengedte az olajat belőle ugye. Lehetséges hogy a régi olaj puhább mint az új és az új olaj összenyomásra keményebb hatást kelt. Én már jártam így teleszkópnál hogy az új olajjal az eddig szépen csillapító teleszkóp keményebben viselkedett.Persze később amikor már "kopott" az olaj jó lett.
Lehetséges hogy nálad is leengedte az olajat és az új olaj keményebben viselkedik. Igazándiból nem hiba a dolog csak ha az olaj "fék és kuplung amire én azt mondanám hogy egy és ugyanaz rendszerben van" mindenhol rendbe lenne téve és mindenhol új tömítések illetve munkahengerek is rendbe téve lennének és így kapna új olajat akkor olyan lenne a kuplung mint a katapult.Valószínű akkor kellene egy újrahangolás hogy mindenhol megfeleőek legyenek a pedálról jövő nyomások mind a kuplung mind a fékek felé. Ergo igen az új olajtól lehet ilyen a dolog. Nem valószínű hogy szenved neked azzal hogy elállítgassa mivel eléggé macera elállítgatni és behangolni is időigényes.
(#) szs válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
Jól tette, hogy szólt.
Nem hibáztatlak érte, hogy nem emlékszel (pedig tanították régen). A franc sem ezen gondolkodik állandóan
A luplungtárcsa kopásának a jele, hogy "egyre fentebb kezd fogni", azaz egyre kevésbé kell lenyomni, kinyomni a pedált ahhoz, hogy kiemeljen. Ott (áttételesen, nálad olaj és dugattyúk közvetítésével) egy kétkarú emelőt működtetsz, és minél kopottabb a tárcsa (az azon lévő réteg) a másik oldalt annál kevésbé kell megmozdítani.
Valószínűleg egy tárcsacserével megúszható lenne, de ha már szetszedeted, akkor érdemes az egész szerkezetet cseréltetni. Utoljára, mikor vseréltetnem kellett 1/2,5 arány volt a tárvsa és az egész szerkezet árában. És mikor már tárcsacsere kell, akkor nem sokáig húzná a szerkezet sem. (És ezt a gyár is úgy számolhatta ki)
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2023
(#) nagym6 válasza Dióda hozzászólására (») Jún 17, 2023 / 1
 
Idézet:
„régi olaj puhább mint az új”
Ilyen nincs. Folyadék összenyomhatatlan. Másnak kell ott lenni, ami miatt keményebb hatást kelt..
(#) tufatofu válasza Dióda hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
Szerintem a kuplung külön tartályról megy, nem a fékolaj tartályról.
(#) vision61 válasza Dióda hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
A fékrendszerben fékfolyadék van (nem olaj), nem lehet közös tartálya azzal az olajjal, ami a kuplung rendszerében van.
(#) szs válasza vision61 hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
És azt a kuplungot, amt "olaj"-al működtetnek, azt ugyancsak fékfolyadékkal működtetik.

És vannak kocsik, ahol egy közös beöntőnyílásuk van (végülis egyetlen tartály), bár e tartályon belül két külön "akna" van, külön a féknek, külön "akna" a kuplungnak.
Problémát nem okoz, hiszen
-mindkettő "fékolaj"
-ha a fék aknájából el is fogyna a folyadék, a kuplungéban megmarad (és fordítva is)
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2023
(#) Kovidivi válasza Dióda hozzászólására (») Jún 19, 2023 /
 
Fékolajat is cserélt, azt mondta.
Időben egymás után 2x cserélt féknyerget, tehát 2x nyúlt bele a fékolaj rendszerbe, minden alkalom után rosszabb lett a kuplung. Elkopni nem tudom, hogy elkophat-e, az autó elég gyenge, nincs nagy erőátvitel, és nem szoktuk a kuplungtárcsát sem "égetni". Kuplungcserére kaptam már árajánlatot, kb. 150-200eFt lenne. Ha be lehetne állítani a kuplungpedált középre, akkor én már elégedett lennék, mert próbáltam, és 5-ösben, 140-nél sem csúszik a kuplungtárcsa. Amint elkezd csúszni, akkor azonnal kuplungcsere lesz, de jelenleg nincs ilyen probléma, teszteltem.
Az az érdekes, hogy amikor nála van az autó, valami új probléma keletkezik. Pénteken hoztam el az autót, nem mentünk vele sehova, hétfő reggel indulás után 15perccel befecskendezést ellenőrizni hibaüzenet, plusz az airbag is kis időre hibát jelzett, de az eltűnt. Mire gondoljon az ember ilyenkor? Széthúz egy-két csatit, ami nála még kontaktol, de idővel hibát dob? Előre programozott hibákat épít be?
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 19, 2023 /
 
Nálunk is volt már olyan, hogy műszaki után, reggel már nem indult az autónk. Állítólag az önindító romlott el akkor. Kicserélték újra, de lehet, hogy csak egy csatlakozót igazitottak meg. Véletlen is lehet a hiba. Állást foglalni nem tudok a műhelyek ellen vagy mellett, de szerintem simán felléphet szerelés közbe kontakt hiba.
(#) adapter hozzászólása Jún 19, 2023 /
 
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen alternatív email szolgáltatót ajánlanátok az alábbi szempontok alapján:
-ne legyen gmail
-nekem nem igen kell gazdag feature szett, extra funkciók (pl naptár, bigfile küldés stb.) azért nem baj ha valamennyire biztonságos
-ingyenes
opcionálisan: nem magyar domain (van olyan játék ami nem megy magyar domain-nel)
Természetesen van több email címem több szolgáltatónál, van amit kizárólag hivatalos helyeken használok (nav, ük, bank) van amit netes rendelésre másra nem, van amit céges ügyek intézésére. Gmailesem is van erre keresek alternatívát valójában.
Köszönöm
(#) Skori válasza adapter hozzászólására (») Jún 19, 2023 /
 
Nekem a skype miatt eleve kellett microsoft fiókot regisztrálnom, és én sem akartam gmail-es címet, így adta magát, hogy @outlook.com végű címet (is) haszáljak. Ingyenes, működik, de be kell állítani, hogy a szokásoson kívül, még milyen doménekről érkező leveleket ne tegyen spam-be, mert az elején majdnem mindent a spam mappába rakott. Persze a spam szűrést nem lehet kikapcsolni... Szóval ez sem optimális, de jobb, ingyenes, és normálisan működő alternatívát egyelőre nem tudok.
(#) Skori válasza adapter hozzászólására (») Jún 19, 2023 / 2
 
Nekem a skype miatt eleve kellett microsoft fiókot regisztrálnom, és én sem akartam gmail-es címet, így adta magát, hogy @outlook.com végű címet (is) haszáljak. Ingyenes, működik, de be kell állítani, hogy a szokásoson kívül, még milyen doménekről érkező leveleket ne tegyen spam-be, mert az elején majdnem mindent a spam mappába rakott. Persze a spam szűrést nem lehet kikapcsolni... Szóval ez sem optimális, de jobb, ingyenes, és normálisan működő alternatívát egyelőre nem tudok.

Korábban itt beszélgettünk erről (érdemes átfutni rajta): Bővebben: Link
(#) adapter válasza Skori hozzászólására (») Jún 19, 2023 /
 
Szia Skori,
Köszönöm, szépen.
Ma már nem kezdek bele, remélem holnap odajutok, hosszú lett a mai nap...
Üdv:
L
(#) kameleon2 válasza adapter hozzászólására (») Jún 20, 2023 /
 
Telekomtól eleve kapsz mailt. Gondolom ezt megteheted egy szlovák, vagy osztrák sim kártyával is.
(#) somitomi válasza adapter hozzászólására (») Jún 21, 2023 /
 
Én nemrég protonmailre váltottam, miután az indamail (ahol addig a publikus mailcímem volt) kitalálta, hogy azért a bóvliért havidíjat fognak kérni.
(#) adapter válasza somitomi hozzászólására (») Jún 21, 2023 /
 
Az egyik emailcímemet én is odaraktam!
(A másik ment az outlookra, egyelőre párhuzamosan futnak egy ideig míg meg nem szokom....)
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2023
(#) adapter válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 21, 2023 /
 
Nincs kapcsolatom a Telekommal.... Még egyelőre szlovák meg osztrák sim-em sincs (később még lehet persze)...
(#) mnyugger hozzászólása Jún 21, 2023 /
 
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 21, 2023 /
 
Az meg milyen?
(#) adapter válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 21, 2023 /
 
Soros kapcsolás.
(#) sany válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 21, 2023 /
 
És a vegyes kapcsolás? Ott van elagázás, mégis s*r*s.
(#) sany válasza adapter hozzászólására (») Jún 21, 2023 / 1
 
Soros port?
(#) adapter válasza sany hozzászólására (») Jún 22, 2023 / 5
 
Itt meg egy sörös port...

sor.jpg
    
(#) kameleon2 válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 23, 2023 /
 
Amikor az ész megáll a tömeges demagógia oltáránál.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2023
Következő: »»   3495 / 3554
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem