Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Amennyire én tudom, csak benzines, talán nincs is akkora hosszabbító, ami elér a telek végéig. Emlékeim szerint minimum 2000 négyzetméter, de lehet jóval több (akár 5) is.
Nem egy díszgyep, már most is kötésig áll a gaz a nagyrészén. Ráadásul domboldal, tehát lejt mint a fene. Évente kettő nyírás a regula, ha összejön. Lásd képek a találkozós topic-ban. Most a RÁBAFTA alatt legalább öt fűnyíró eszközt sikerült összeszámolni, csak az előtérben... ![]() Azon gondolkozom, hogy van még Szentesről egy gyakorlatilag alig használt AL-KO, amit esetleg nekiadhatok a kollégának. Annó még együtt csomagoltuk el, azóta is ott van a garázs sarkában, ahogy letettük. A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:15
Ide nagy gép kell . Minimum 3,5 LE (és jó nagy munkabírás) . Nekem is szokott ilyen melóm lenni, nem a könnyű melók közé tartozik. Az sem mindegy , hogy milyen tipusú füvet vágsz. Vannak nagyon vastag szárú gazak (én ilyet is vágok) mint pl a Héjakút mácsonya, Mezei aszat stb, ezek akár 1,5m-re is megnőhetnek, ha a talajt szereti akkor még nagyobbra is és ezeket nem fogod levágni damillal, ezekhez tárcsa kell. Általánosságba elmondható hogy vehetsz te extra vastag damilt is az sem lesz jó a fentebb felsorolt növényekhez , de mondjuk ha a csalán nagyra nő azt se viszi majad a damil. Vehetsz kínai gépet is ha nem akarsz drágát ahhoz is a legtöbbhöz van alkatrész PL stauss austria ST/GT2500G-023J (ezt már nem biztos hogy gyártják) de 3,5 LE-s és ezt kb tudja is nem csak rá van írva. EZ volna stihlbe de ez elég drága
Szerinted 76 évesen, hol van munka(kedv/bírás), meg bő negyed milla egy gépre? Amúgy szerintem egyszeri lekaszálás is hat számjegyű...
![]()
Megkérdezhetem milyen kaszád van? Van sok oldal, ahol árulnak alkatrészt.
![]()
Elnézést , a nicknévalapján nem tudom, ki hány éves. Csak úgy halkan megsúgom hogy van a környezetembe olyan 76 éves aki kaszál (persze nem nagy területeket 100-300m2) de nem vagyunk egyformák. Ha a költség keret nem engedi meg akkor a straust ajánlom amit a másik hozzászólásba leírtam . Nekem olyan (is ) van és ár/értékbe szerintem jó, lehet használtan is venni. Én 2000 m2 ért nem kapok 6 számjegyű összeget , de ha kapnék lehet csak abból élnék.
Jobb lenne, ha inkább lekaszáltátná. Jó tudom drága. De szerintem nehéz munka.
![]()
Ha mindenhol olyan a fű mint a Rebafta1.jpeg-en akkor ahhoz még elég a damil, de elég szivatós és nehéz lehet az is.
Szép is lenne, ha annyiért csinálnák meg.
Ha belegondolsz, összességében még mindig olcsóbb megcsináltatni, mint évente két-három almalom miatt venni jó gépet, mert ekkora területre nem elég a kávédaráló. Kifizeti, maximum isznak egyet-kettőt félidőben és a munka végeztével, gond letudva. Sem a gépet nem kell megvenni, sem karbantartani, sem dolgozni vele. Idézet: „Szép is lenne, ha annyiért csinálnák meg.” Balatonnál, meg Pesten? ![]() Amúgy a Rabafta5.jpg képen figyel ott egy Ferrari piros MTD önjáró is, amire két felajánlás is érkezett, hogy ha elhozod megcsinálom. De: Idézet: , „Nem lehet szétszedni” pedig elvittük volna a mesterekhez...
Mindenkinek:1700 m2, csak a sajátomat vágom. Fű, közte 1-2 kóró. Kézi kaszával vágom, -az alsó részen utána vágom villnyossal, simára, rövidre-, amennyi kedvem van; 3-4 nap alatt lekaszálom. Csak az alsó része lejtős, 25-30 %, úgy 20-25 m-ig. 107 m a telek hossza, a többi majdnem vízszintes. Van, hogy meghagyom fél méternél magasabbra. Mikor nem értem rá, -és a benzinesem is bedöglött-, 1 óra alatt levágta egy helyi, kaszáló ember a területet, 10-12 eFt-ért a fél méternél magasabbra nőttet, damillal.
Szóval kb. 5 LE, damil és tárcsa, benzines. Egy ilyet néztem: Flinke FK-9500 benzines, 6,3 kg, 5.5 LE (65 cm3) 50 eFt-nél többet nem szánnék rá és kb. 4-5x nyírnám a telket. A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:06
Hát, ha annyiért levágja, ne végy semmit.
Én is jó, ha évente kétszer lecsapom (de akkor már a csillaggal kell), de ha akkora terület egyszer 12ezer, akkor az én negyedannyimért is adnék annyit (de nincs, aki megcsinálja)
1700 m2 elég nagy , ha nincs benne ház stb objektum. Amit még nem szoktak beleszámítani az az utcai rész (már akinek van, az is lehet akár 100m2) .Flinke FK-9500 benzines, na ez az ami nem 5 LE-s de jól hangzik de ez még nem azt jelenti hogy gyenge. Ha tényleg csak 6,3kg az nem számít rossz értéknek. Elég olcsón vágnak arra fele
![]()
Az a 10-12 eFt pár évvel ezelőtt volt, -meg jó ismerős, nyaralóknak drágábban dolgozott
![]() Jonni: Az az 1700 m2, már ház és tornác nélkül van. Levághatnám 1 nap is, de minek az a rohanás. A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:15
Idézet: „és már nincs is a srác” Furán hangzik, meg nem is sértés, de Te már nem kaszálsz. Idén is csak, amikor mentünk találkozóra, akkor is éppen csak hogy be tudjunk menni... Ajándékba odaadom az szentesi kaszát, ott fogja végezni a többi mellett, de a gaz marad.
Nekem egy ilyen van. körülbelül tíz éve használom. A terület is nagyjából annyi mint a tiéd, csak ráadásul meredek oldalakat is tartalmaz. Voltak évek amikor csak ezzel vágtam. De vettem egy traktort, amit az idén sikerült beüzemelnem időhiány miatt. (Csak most lettem nyugdíjas.) Viszont azóta csak néhány óra a fűnyírás. Nem is nagyon megterhelő. Viszont a kaszára most is szükség van, ahol a traktorral nem férek hozzá. Végül is csak azt akartam ezzel az irománnyal, hogy egy látszólag sokkal kisebb teljesítményű gép is jó lehet. Az alkatrész ellátása hibátlan, bár ehhez még eddig csak egy kuplung kellett.
Nem nyertél, mert most is kaszálok.
![]() ![]()
Ha akarsz vehetsz olcsót is , persze itt számítani kell rá, hogy az nem lesz olyan tartós mint a nagy márkák drága gépei. Nekem volt egy noname zőld gépem 1,8 LE-s (nagyon gyenge), ment vagy 6 évig levágtam vele kb 60.000 m2 és csak gyertyát kellett bemne cserélni, a legvégén már kuplungot is de addigra már kegyeten sokat dolgozott .
Idézet: „Nem nyertél, mert most is kaszálok.” Ha este tízkor füvet nyírsz a Balaton parton, akkor tényleg fontos hogy halk legyen. ![]()
Szakértői elemzés a spanyol ármszünetről:
Bővebben: Link
Uraim a kérdés eldőlt.
![]() ![]() Persze, addig még vágom kézi kaszával, torna gyanánt. ![]() A hozzászólás módosítva: Sze, 13:40
Kálmánról tudni kell, hogy halomban állnak a befejezésre váró projektek. Én is évi kétszeres fűnyírásról tudok tehát itt egy önjáró emberre van szükség aki ráér. Nálunk a gally fa miatt van elhanyagolva az udvar. Jövőre takarás lesz így nem fog tudni közé nőni.
Oké, így már tiszta a kép
![]()
Nagy N-el, mert egyedi név, nem mezei futkorászó.
![]()
Nem teljesen értem a mögöttes logikát, hogy az itt ajándékba felkínált talán háromszor használt AL-KO gép miért nem jó, és vesz a két nyugger dafke vadi újat.
![]()
Az az ALKO nem villanyos? Kiválóan működő villanyosom van (használatban). Egyáltalán nem emlékszem rá, hogy mi volt az. Valamint az ajánlat feltételes volt és addigra a Nyúl már megrendelte. Amúgy még visszamondható, nincs kifizetve.
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:20
|
Bejelentkezés
Hirdetés |