Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mondjuk örültem volna, ha meg tudom látogatni a kiállítást. A metal art gallery gyűjtött össze hasonló szobrokat, azt is egyszer érdemes megnézni.
Ecetes rozsdaoldásSziasztok.Mivel nem találtam hasonló témát ezért ide írok. Élelmiszeripari mechanikus készülék rozsdaoldására vonatkozóan lenne két kérdésem. Első; következő metódus jó lehet-e? Mechanikai tisztítás után 1 napos ecetes áztatás utána citromleves sós paszta felhordása majd ez lemosása forró vízzel? Második; 20%-os ecetezés előtt lyukak nagyobb rések lezárásához elkerülendően az ecet kifolyását, szivárgását, celofán vagy sütőpapír használható? Vagy valami más természetes anyag amit nem “kezd meg” az ecet? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2025
Változás a fórumban?Tudom, nem ide kellene írni, de úgyis olvassa majd a moderátor: pár perccel ezelőtt furcsa dolog történt, megfordult az üzenetek oldalainak sorrendje. Egységesen, mindenütt.Nálam az "Időben csökkenő (frissebb elöl)" van beállítva, be is vagyok jelentkezve, ahogy látszik, és még meg is próbáltam átállítani és vissza, de nem változott. Ez talán abból látszik, hogy az üzenetek az oldalakon belül továbbra is időben csökkenő sorrendben vannak. (Megjegyzem, az "elöl"-t így, rövid i-vel írják helyesen, nem úgy, mint a Beállítások oldalon. Az "elől" olyan, mintha a frissebb elől menekülne valaki. : -) Persze szinte elveszik a helyesírási hibák tengerében, de ez mégis magának a HE-nek a része.) A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2025
Csak tipp: jelentkezz ki, töröld a böngészőből a sütiket és a gyorsítótárat, böngésző újraindít...
Sok cache és/vagy cookie meg tudja bolondítani ezen programokat (is).
Köszi, megint a régi módon működik és semmit sem csináltam közben, úgyhogy ez valami más kellett, hogy legyen. : -)
Így van, mi mókoltunk a háttérben (lapozás és betöltés gyorsítás). Csak azokat érintette az ideiglenes lapozási probléma, akik fordított (nem default) sorrendben használják a fórumot, de a probléma már elhárult azóta.
![]()
Köszönöm, ez az a ritka eset, amikor pont azt feltételeztem, ami történt. : -) Egyébként kinek illik hasonló esetben üzenni, ha nem jön rendbe valami?
Szerinted miért ragasztották ezt oda?
![]()
Hoppá. : -) Egy-egy. Annyira nem merek letekerni, mert elszédülök.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2025
Az a legjobb ha a hiba jelentésbe írod / írjátok, mert ott mi kapunk egy rakat plusz infót is a bejelentés mellett a háttérben, ami segít a hiba felderítésben.
Illetve kapunk IT-sek értesítést is róla. De az OFF-ban is megvan az előnye, hogyha kiderül, hogy adott esetben másnál is probléma az amit jelzel, akkor az is szintén segítség tud lenni, de itt vékony a jég a hisztéria keltés és a műszaki hasznosság között (személytől függetlenül), szóval talán a hiba jelentés a legjobb ![]() És ugye az is előfordul, hogy a hiba olyan jellegű mint amit Bakman írt, hogy user/böngésző error, akkor különösen hasznos ha tanácsokat adtok egymásnak mit-hogyan, szóval akár gyorsabban is el tud hárulni közös hibakereséssel. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2025
Idézet: „Annyira nem merek letekerni, mert elszédülök” ![]() Gyík az előszobábanSziasztok!Ti hogy raknátok ki egy kis gyíkot a lakásból? Beszökött az előszobába, és bebújt a szekrény mögé. A párom nem lelkesedik a vendég miatt, és szorgalmazza, hogy tessékeljem ki, de nem tudom mivel lehetne kicsalni, megfogni.
Fény és meleg... azokkal érdemes próbálkozni. Lámpa az ajtóban meg ilyesmi. De ez csak elmélet...
Kérj kölcsön egy macskát, szeret vele játszani
![]()
Nekem porszívóval mindig sikerül, gyakoribb vendég nálunk.
Ha beszívta, azonnal kikapcs, gyíknak semmi baja. Csak porzsákos a porszívó nem centrifugális, abban esetleg összetörheti magát.
A "műveletek" során a farkát ne fogjátok meg, mert a kezetekbe fog maradni, és a gyík meg odébb áll.
Mint a kabaréban:
"- Nézd, kislányom, hogy eteti meg az a bácsi a nyuszit! - Mivel? - A kígyóval." Horror. : -)
Két tenyereddel óvatosan beteríted, majd szépen fel tudod emelni és kitessékelni...
Akinek van ki-be járó macskája, az már gyakorlott ebben ![]()
Így van. Bár a képen látható gyík már egyszer elvesztette a farkát. Én is három hete tettem ki egyet.
Amióta eltűnt a beépített szekrény mögött, azóta nem mutatkozott. Tegnap nyitva hagytam résnyire a bejárati ajtót, hogy kitaláljon, de nem tudom hogy mi lett a sorsa.
Remélem, hogy kiment.
...És így lett a háznak saját GYIK-je. Vagy -ja.
Nem tudom hány napot bír éhen. Én véletlenül egyet bezártam a grill faszén zacskójába.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2025
Ezért nem szabad GY-akran I-smételni K-érdéseket az előszobában.
![]() Ajánljatok fűkaszátItt a nyár, nő a fű, le kéne vágni, ajánljatok valami megbízható gépet, ami nem csak 1 nyarat bír ki és esetleg alkatrészutánpótlása is van/lesz. Ami gépem volt, nincs hozzá alkatrész.
Benzin vagy villanyomotor? Szép fű vagy vannak benne rágósabb részek is? Terület nagysága?
AL-KO állítólag megbízható (jó ár/érték arány) és van szervízháttér, alkatrészellátás is. Nyílván a prémium márkák (pl. Husqvarna, Stihl) magasabb szintet képviselnek. Kinek mire van igénye, pénzügyi kerete.
Húúha , ez nem könnyű. Elöször is elkéne döntened hogy mennyit szánsz rá. Én kb 18 éve vágok fükaszával de ez a válasz sok minden függvénye. Mennyi az a terület amit vágni akarsz? Milyen rendszeresen vágod? Mekkorára hagyod megnőni a füvet? Vállalkozásba csinálod vagy magadnak? Pl a stihl nagyon drága de általába véve elég tartós is és van szervizháttér de persze azt is meg kell fizetni. Makitát semmiképp ne!!! Meg kell nézni a lóerőt is meg hogy mekkora a teherbírásod mert vannak könnyebb és nehezebb gépek is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |