Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Néhány mm-es játék biztos van benne, ez a szimering az olajpumpába megy bele, amiben úgy rémlik mélyebb a süllyesztés mint a névleges 6,4mm-es szimering méret. Meg létezik erre a méretre egy 5,9mm-es szimering is. A gyári szimeringekhez nem akarok nyúlni, maximum ez az alátétes módszer járható ha létezik 55mm külső és 3mm-es szélességű alátét.
@Alkotó: Nem tudom miből állna ez a csiszolás, de nem akarom megkockáztatni hogy elszennyeződjön az olajpumpa. A képen le van szedve, ahol a szimering utáni vastag tengelyrész látható azon most egy olajpumpa van, a szimering sávja szintén az olajpumpa házában van, vagyis igen nehezen lehet körben is hozzáférni. @nagym6: A szimeringet tavaly cseréltem az olajpumpával 70 ezer kilométerrel előbb, de már megint úszik az egész motor az olajban. Esedékes a vezérlés és vízpumpa csere, hogy tényleg gond van a szimeringel is az csak most fog kiderülni ha mindent lebontottam. Az biztos, hogy nem csak fényesedés, hanem körömmel is érezhető az elhasználódás, de nem tudom hogy ez most sok vagy kevés. De a kérdés még mindig nyitott, gondolom a teflonhoz kapott valamilyen bevonatot vagy edzést a tengely 8-10mm-es sávban. Káros lehet erre a másik típusú szimering?
Alkotóval egyetértek, ha már körömmel akad a felület, erősen elképzelhető, hogy jóval idő előtt megeszi az új szimeringet, legyen az bármilyen típus, egyszerűen lereszeli a csatlakozó éleket.
Alátétet esztergáltatnék pont odaillőt. Ha másik típusú szimeringet szeretnél, gyártói adatok hasznosak lehetnek, nem a káros szó jut eszembe inkább hogy alkalmazható-e az adott feladatra, tömített közeg fajtája, fordulatszám, hőmérséklet, stb., (sima vízszivattyúknál már láttam, javítottam hasonló tengelyhibával rendelkező egységet, általánosan az volt a tapasztalat, hogy ilyenkor a szimering élettartam fele-harmada lett, és végül előbb-utóbb mindig tengely csere lett belőle mert folyamatosan előjött a hiba, pedig ott töredéke a fordulatszám.....) |
Bejelentkezés
Hirdetés |