Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3684 / 3701
(#) sany válasza uniman hozzászólására (») Márc 18, 2026 /

Így könnyű.
Tutira más az íze, mint a boltinak.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2026
(#) uniman válasza sany hozzászólására (») Márc 18, 2026 /

Annyira nem "könnyű" ...jó az elején voltak 40 dekásak is. De kell másfél év, mire beérik egy gyümölcs. Rengeteg virág (illatuk mennyei), sok kiscitrom, de csak töredékük érik be.
Igen, az íz az "eredeti"...a héját is felhasználjuk, ez nem mérgezett, mint a bolti (bár már kapható "bio" is).
(#) Udvari Zsombor válasza uniman hozzászólására (») Márc 18, 2026 /

Nem lehet, hogy bent a szobában nem porzódnak be megfelelően a virágok? Apró ecsetkével szimulálhatod a "rovarokat". Nevelőapám már ecsetelgetett cserépben tartott csili növényt, hogy megtermékenyüljön.
(#) uniman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 18, 2026 /

Hát, botanikus az nem vagyok... Kis citromok lesznek, 1-2 centisek, aztán lepotyognak, De most nézem, akad már nagyobb is. Ez állandóan virágzik és terem egyszerre. Később, majd kikerül a szabad ég alá, ott vannak rovarok, meg sok-sok kártevő is. Most épp a tavalyi pajzstetűket írtottuk ki...

virag.jpg

(#) Johnycorp hozzászólása Márc 18, 2026 /

Mechanikus egyenirányító

Sziasztok.

Sok éve már, hogy találkoztam egy vicces GIF-el, amin az alábbi volt.
A beérkező AC feszültséget (hullámvonal) egy bütykös kerék és egy megfelelően hozzákapcsolt kalapács szépen "kisimította" egyenes DC feszültséggé.

Nem rémlik ez valakinek esetleg?
Próbáltam többféle módon, angolul, AI-vel keresni, de sajnos semmi.
(#) exabit válasza Gafly hozzászólására (») Márc 18, 2026 /

Bizony, és jó móka is az, főleg mikor próbálod meggyőzni az esztergályost hogy amit legyártani készül az nem is az mint aminek látszik. Kb hasonló szitut képzelj el, mint mikor a marcona határőr nézi az igazolványod 3 másodpercig, majd belenéz az arcodba 3 másodpercig, majd megint az igazolványod és megint az arcod. Na ugyanez ahogy az esztergályos szaki nézi a rajzot, majd az arcod vizslatja majd megint a rajzot és megint az arcod amire próbálod felvenni a legártalmatlanabb arckifejezésed.
(#) Josi777 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 18, 2026 /

Én arra gondolok, hogy egyszer valamikor egy penészes citrom vagy annak a darabja valahol rejtve okozza ezt a jelenséget. Még csak nem is kell, hogy ugyanabban a helyiségben legyen, elég, ha a légáramlás abból az irányból jön, máris beteríti spórákkal a teret.
A másik tippem a tároló. A fa porózus és ha egyszer érintkezett penészgombával, akkor a gombafonalak behatolnak a fa szerkezetébe és vígan elvannak nagyon sokáig. Ahogy kedvező feltételek alakulnak ki a számára, aktivizálódnak. A tisztítás ebben az esetben nem sokat ér, mivel a probléma gyökere beljebb van.
(#) jani1987 válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 19, 2026 /

Valamelyik rádiotechnikában ugyanezt láttam.
(#) andogeri válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 19, 2026 /

Lehet hogy akkor a szokásos áprilisi tréfa. Mint sok éve a négyzetes feszültség vagy később anegyedik dimenziót előállító kütyü. Utóbbit még műszaki szakközepes (Corvin) is bevették, többen meg is építették. Végülis működött, remekül eltüntette a beletett pénzt és szabadidőt ?.
(#) Gafly válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 19, 2026 /

Valójában létezett ilyen, például katonai rádiókhoz. Gézánál van róla írás.
Leánykori nevén "szinkron vibrátor", de ne így keressetek rá a neten.
(#) sany hozzászólása Márc 20, 2026 /

Szomorú hír

Ma délután nagyon szomorú hírt olvastam, ami sajnos nem vicc, elhunyt a legyőzhetetlen Chuck Norris.
Cikkek
Szerintem első filmjét kalóz VHS-en láttam.
Nyugodjék békében!
(#) Frankye válasza sany hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Legyen Neki könnyű a föld!
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Részvétünk a családnak de amikor a Lemmy Kilmister meghalt 11 éve akkor nem láttam a fórumon kiírva.
(#) Johnycorp válasza andogeri hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Természetesen ez egy vicces GIF volt.
A lényege az volt, hogy a szinuszhullámmal mozgatott kalapács odacsapott minden "púpnak" ezzel szépen kisimítva azt.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Én kérek elnézést, hogy beírtam.
(#) sany válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Idézet:
„De mi az a teljesítmény részéről, amitől ez annyira fontos...”

Akit az egész világ gyászol, csak tudod valamit.
(#) mnyugger válasza sany hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Elérte a végtelent. Ikon volt.
(#) sargarigo válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Pont mint embert nem sokan ismertük, még érintőlegesen sem. DE mint ikont szerintem mindenki! Én is sajnálom, gyászolom, és közben a kisördög ott kacérkodik a következő viccel ami hozzá kötődik. Ez az a teljesítmény amiért kolléga beírta ide a hírt. Az ember aki mindent IS meg tud csinálni, párhuzamosan élt a valódi emberrel. Ez most már nem lesz így.
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Írták már mások több helyen, nem Chuck Norris hunyt el, hanem a világ pusztult el.
Én olvastam korábban angolul az írásait is, nem voltak rosszak.
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 20, 2026 /

Nyekkrológnak a felsőbbrendűtől:
Idézet:
„Ami viszont a párhuzam másik oldalát illeti, a mai nap (2026. március 20.) szomorú híre, hogy Chuck Norris 86 éves korában elhunyt. A világhírű akciósztár és harcművész halálhírét számos forrás megerősítette, így a legenda sajnos már csak az emlékezetünkben és a mémekben él tovább.
Így a hasonlat most már inkább úgy állja meg a helyét, hogy:
Granpa az élő legenda, aki továbbra is segíti a hobbielektronikusokat.
Chuck Norris pedig az örök legenda, akinek a „legyőzhetetlensége” most már a történelem része.
Köszönöm a javítást, jó tudni, hogy Granpa továbbra is tartja a frontot a forrasztópáka mellett!”
(#) mateatek válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 20, 2026 / 1

Idézet:
„Én is sajnálom, gyászolom, és közben a kisördög ott kacérkodik a következő viccel ami hozzá kötődik.”

Legyen a földnek könnyű!
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 21, 2026 /

És tök jól zongorázik.
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Márc 25, 2026 /

Most fogom kifacsarni. A hűtőben aktívszenes szűrő is van a belső keringetésben... Ha számít.
(#) sany hozzászólása Márc 29, 2026 /

Gèpkocsi :)

Szerintettek szolgálatból kivont rendőrautót érdemes venni, csak úgy àltalanossàgban?
Azt olvastam, hogy a jàrőzés és a sok hidegindítás miatt jobban kophat az motorja, hiàba van kevés km benne.
Mi az igazsàg?
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2026
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Márc 29, 2026 /

Mind roncs, mert mindenféle sofőrök használták, senki nem a sajátjaként bánt vele. Ugyanaz, mint az oktatóautók vagy inkább rosszabb, mert az oktatóautók sosem voltak túlhajtva (sebesség).
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Márc 29, 2026 /

Én biztosan nem vennék.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Márc 29, 2026 /

Tudtommal azokban cserélgetik az alkatrészeket előírás szerint, ha kell, ha nem.

Ezen túl egyszerűen zsákbamacska minden használt autó. Magánszemélytől azért, mert a kötelezőt sem csinálta meg, csak azt, amit nagyon muszáj. Cégek elvileg költenek rá (már amelyik), de a sofőrök könnyelműbbek, mert nem az övék. Nem egyszer láttam főnökömet céges autóval, hidegen indítva csikorgó gumikkal elindulni a parkolóból. Eléri a 100 000 km-t, cserélik, annyit pedig kibír ilyen használat mellett is.
Másik trükk, amivel találkoztam (magánszemély): minden második kötelező szervízt csinálták meg. 30 000-nél olajcsere otthon, óra visszateker 15 000-re. Következő 30-nál hivatalos szervíz. 45-nél olajcsere otthon, óra vissza 30-ra. Végig vezetett szervízkönyv...

A futott távolság nem feltétlen van arányban az állapottal.

Ezekhez képest egy hivatalos helyen használt autó nem lóg ki a sorból kockázat szempontjából, abban legalább nincs tekergetve a számláló. Annyi viszont nagy valószínűséggel "gond" lehet, hogy a kiszerelt eszközök nyomai láthatóak lesznek.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Márc 29, 2026 /

Én laikusként azt gondolnàm, hogy cserélgetik, de a buszokban is elvileg, mégis néha kigyulladnak.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2026
(#) sany válasza granpa hozzászólására (») Márc 29, 2026 /

Ebben van igazsàg, csak nem saját autó.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Márc 29, 2026 /

Nem egy kategóra, semmilyen szempontból.
Következő: »»   3684 / 3701
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem