Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Olympus FE-250 digitális fényképezőgép
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kapcsi76 hozzászólása Szept 2, 2007 /
 
A minap vadiúj Olympus FE-250 digit fényképezőgép, ultrakompakt talajt fogott velem együtt egy botlás után. Aszfalt érte, ütközéskor be volt kapcsolva.

Külsérelmi nyom minimális a bal felső sarkon.

Tünet: objektív kikapcsoláskor nem húzódik vissza a helyére, a objektívhengerek, amelyek egymásbacsúsznak sértetlenek, szemből, koncentrikusak, semmi ütésnyom. Próbálkozik visszahúzni az objektívet, mintha zoomolna állandóan, majd feladja és leáll nyitott objektívvel. A fényképező funkció használhatatlan, nem jön be kép a bekapcsolás után, vszínű mert bekapcsoláskkor sem tud alapértelmezett állásba állni a zoom. Visszajátszás van LCD-n, az ütés után letölthetőek voltak a képek.

Van aki szerint javítható ?
Az ütésnyom az acélházon pont ott van, ahol az ember hüvelykujja takar. Bal felső sarok. Mellékelt kép illusztráció ! Így kellene behúzva lenni.

Üdv. Köszi Kapcsi

(#) tatabike válasza kapcsi76 hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Szia kapcsi76,

szerintem ennek harang... Ezek annyira kompaktak, hogy valószínűleg Te hiába látod koncentrikusnak az objektívet, tuti megszorult valahol, és ezért nem tudja visszahúzni. Ezeknek elég pár tized mm is, javítani meg szerintem nem tudják. Ha esetleg nem lenne külsérelmi nyom, ki tudnád cseréltetni, így viszont valószínüleg ez nem fog összejönni... Nekem van egy régi, 2 megás gagyi, annak pl. az LCD-je folyt szét, pedig csak a hátizsák aljára került, és rá volt rakva pár, nem túl nehéz cucc. Sajnos ahogy fejlődnek és kisebbednek, úgy lesznek egyre kényesebbek is. Főnökömnek is egy Olympus van, annak is meg lett ütve az objektívje kinyitva, javítani nem tudták, szorul, nehezen jár ki-be, és néha homályos képeket csinál, de azért használható...

TaTa
(#) Lucifer válasza kapcsi76 hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Szia!

A) Próbáld meg visszavinni.
Hátha visszaveszik garanciában. vagy egyszerűen adnak helyette újat. Ha nem akarják visszavenni, mondjad, hogy nem te csináltad vele, ilyen volt, fenyegetőzz fogyasztóvédelemmel stb.

B) Ha ez nem megy...
Én egy HP-val jártam így.
Abban volt egy fotokapu ami érzékelte azt hogy be van e húzva az optika. Ha bekapcsolod, és az optika ki van tolva mert pl. valaki kikapta az akksit menetközben akkor behúzza az optikát, majd kitolja megint.. A behúzást nem csinálhatja a végtelenségi ha ez nem sikerül időkorláton belül akkor feladja. Nos esetemben ez a fotokapu mozdult el. Ehhez azonban rommá kellett szednem az optikát. Eltököltem vele jó pár estét éjszakát mire összeraktam.
Természetesen semmi nem látszik a képen azóta sem. Vagy mert valamelyik lencse az óvatosság ellenére maszatos lett vagy mert kinyírtam a CCD-t.

Szóval ha az első út nem járható, akkor a már úgyis mindegy elven meg lehet vele próbálkozni valami laborszerűen tiszta ESD védett körülmények között.
De szerintem nem sok esély van a házi javításra.
Vagy keress valaki órást a közeledben ők talán tudnak kezdeni valamit az ilyen finommechanikai dolgokkal.


(#) AtomCity hozzászólása Szept 2, 2007 /
 
Szia!
Mekkora a sérülés? Nagyon látszik? Mert ha nem olyan vészes, akkor próba cseresznye kb 2mp mikrohullámú sütő --->garanciás csere
De előbb azt ajánlom, hogy mindenképpen menj el egy szervízbe, kikérni a szerelő véleményét, hogy garanciásan így törötten kicserélhető-e, mert ha nem, akkor meg se próbáld a mikrót... viszont lehet, hogy hülyeséget írok, mert ha azt mondja, hogy lehet így is, akkor meg fölösleges a mikró...
Mindegy, remélem tudtam segíteni
Sok sikert!
Üdv
(#) Lucifer válasza AtomCity hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
A mikróba nem szabad fém tárgyat tenni, mert tönkremegy.

A kérdező megjavítani szeretné készülékét, nem elrontani.
(#) kapcsi76 hozzászólása Szept 3, 2007 /
 
Köszi a tippeket.

Sokan írták, hogy garanciában..
De esélytelen, mert bár nem az előlapon, hanem a sarkon, de egyértelműen látszik, hogy talajt fogot.

Acéllemez házas, ahhoz meg kell némi erő, hogy
a köröm, vagy más meglátszódjon. Ez bucira vette az aszfalton, de nagyon. Sok mini horpadás van a sarkon kb 1 centit befoglaló hosszon.

Ha nem javítható, ez lesz életem legdrágább esése.
Mondhatnám úgyis, hogy nagyot "buktam". 51 rugó.

Fel sem merül bennem, hogy gariba bedobjam.
Az meg hogy egyáltalán nekiálljanak, végképp nem, hiszen ha nem biztosak benne, hogy meg tudjákcsinálni, inkább hozzá se nyúlnak, mert a ráfordítás után nem kérhetnek nagyon pénzt a semmiért.

De ahhoz ragaszkodni fogok, hogy nyissák meg szakszerűen, inkább kiadok érte 2-3 ezer forintot.
Ha nem javítható, akkor legalább nyugodt szívvel megy a levesbe a gép. Nem pedig úgy, hogy megjavítható, csak senki nem mer hozzányúlni.

A legelső használatnál esett(velem együtt), az a legfrusztrálóbb az egészben

(#) Sebi válasza kapcsi76 hozzászólására (») Szept 3, 2007 /
 
Csak a szétszed+összerak+véleményt mond=20kHUF....
(#) zsb hozzászólása Szept 3, 2007 /
 
Hello.
Az optikán a "gyűrük" között próbálj ovatosan végig húzni egy tűt, Ha kell töbször isételd meg! Nekem ez már bevált módszer.
Sok sikert!

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem