Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Önindító probléma
 
Témaindító: baribari, idő: Jún 27, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   37 / 37
(#) kzozo válasza zozsib hozzászólására (») Ápr 11, 2021 /
 
Idézet:
„Hétfőn vásárolok egy új bendixet szabadonfutóval remélem megoldódik a probléma.”

Tessék végre megtanulni, hogy a bendix az maga a szabadonfutó, és nem a behúzómágnes.
(#) szalamandra válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 11, 2021 /
 
Nem vitatkozásképp, inkább kiegészítésként, magam sem tudtam, hogy ez tulajdonképpen egy hajtás vagy hajtómű típus inkább, amit a feltalálójáról neveztek el.
Bővebben: Link
(#) szs válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 11, 2021 /
 
Meg lehet tanulni, meg is szokták tanulni, még az azzal foglalkozók is -hibásan.
A bendix az az "automatikusan előreszaladó" fogaskerék, a bendix rendszerű önindítón. Ott nincs elektromágnes, csak a tehetetlensége miatt lemarad a bendix, emiatt a csigás-menetes része előreszalad.
Amiről most beszélünk, az hibásan nevezik bendixnek, valójában csak azóta nevezik úgy, amióta nem mechanikusan, hanem elektromágnessel "automatikusan" mozdul előre. Attól még nem lett bendix, csakhát az emberek annak elnevezték, mert azóta ez is automatikusan, az áram ráadása után lendül előre.
Persze, mindenki bendixnek hívja, ez van megszokva, értjük is, de nem kell felszólítani rá senkit, hogy a hibát tanulja meg alapvetésként.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2021
(#) zozsib válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 11, 2021 /
 
Elnezést kérek a helytelen megnevezésért(nem vagyok autószerelő) Valószinű a webáruházak vezettek félre...
Én a képeken látható alkatrészt szeretném megvásárolni(bekarikáztam pirossal egy oldalon jelenik meg bendix es szabadonfutó )

1.jpg

2.jpg
   
(#) szs válasza zozsib hozzászólására (») Ápr 11, 2021 /
 
Nem nevezted annyira helytelenül, és ha nem azt mondod a boltban, hogy "bendixet kérek (ennek az autónak az önindítójához)", akkor furcsán néznek. Mert azt mondják rá, mégha nem is pontosan az

Mellékelt képen:
1, a bendixes. A bendix a tehetetlenségénél fogva lendül előre egy spirális tengelyen, amikor forogni kezd az indítómotor.
2, a csúszófogaskerekes, -ez van a legtöbb kocsiban, behúzótekerccsel kiegészítve, hogy ne lábbal vagy bowdennel (kisPolyák) kelljen indítani. Ennek a szabadonfutós csúszófogaskereke -bár nem bendix- mégis ráragadt a név, pont azóta, mióta behüzótekerccsel, automatikusan csúszik előre.
3, csúszóarmatúrás, pl IFA indító. Rogűhadt volna le a keze, aki 16-os kulcsnyílású csavarfejet tervezett a bilincséhez. De amikor vettem 16-os kulcsot, a vezetőülésből, blázzal a számban cseréltem önindítót Mert hozzáférhető, jó helyen van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2021
(#) dcsabi válasza zozsib hozzászólására (») Ápr 11, 2021 /
 
Az a biztos, ha a Te önindítódban lévővel összehasonlítod. Továbbá, ha van személyes kontakt a bolttal, és alvázszám alapján beazonosítják, hogy mivel szerelték pontosan az autódat, továbbá 15 napig visszacserélhető, ha mégse. Ez elvileg Bosch típusú önindító, és ezért márkafüggetlen... a 2.jpg-t kell cserélned... A tengelyen van egy biztosító gyűrű a hosszirányú határoláshoz, azt hosszában le kell ütni, szereléskor...
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2021
(#) zozsib válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 16, 2021 /
 
Sziasztok,

Kicseréltem a görgős szabadonfutót es azóta minden inditásnal indul az autó(most már nem forog üresbe az öninditó motor).
Köszönöm az elméleti és gyakorlati segitséget!
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2021
Következő: »»   37 / 37
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem