Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   156 / 168
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 25, 2022 /
 
Micsig SATO1004, de majd megnézem a pontos típusát, mert voltak verzió- megnevezés változások!
Nem tudom mennyit bír az akksija, annyit még nem használtam!

Eddig az volt a legnagyobb dolga, hogy hazafelé monitorozza a lambda szondát!
25 percet biztos kibír

Majd megy vissza a kocsiba és rá lesz kötve, a fűtés, és a második szonda jele is..

Nagyon tetszik hogy mindent le lehet menteni, fotózni, felvenni, wifin feltölteni a szerverre, stb!

Amire én még jobban kíváncsi vagyok, hogy mit mutat nagyobb frekvencián, honnantól kezd hazudni! Kellene egy jó 4szög generátor...
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 25, 2022 /
 
Van egy EMG-1172-m az 500 megáig megy (ha épp jó kedve van) de mivel nem itt laksz a szomszédban így nem tudom átvinni. Meg amúgy sem vinném mert inkább 2 emberes.
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Minimum 4 órát kibír, de szerintem akár 6-8 órát is akkuról!
SATO1004
Most frissítettem, erre nem lehet kikapcsolni!
Csodás, hogy megcsináltál a szép új kikapcsoló-újraindító-zároló képernyőt csak épp nem csinál semmit!
(#) nagym6 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Frissítsd mégegyszer, hátha jó lesz. Ha nem, előzőre visszafrissíteni általában lehet szkópokat, ha megvan az "anyag".
(#) dB_Thunder válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 29, 2022 /
 
Nem lehet még 1x frissíteni! "no new vercion"

Meg visszaállításra sincs, csak teljes Erase van! Megcsináltam, maradt az új verzió... de most legalább rájöttem hogy működik a kikapcs lap! Ez jó..
De előtte nem tudtam másolni a képernyő mentéseket, ami még a frissülés előtt ment....
éééés rájöttem hogy kell!! Ohh, hogy tenné....

Egyébként az új felület jobb, szebb!!

Android 11 fut rajta, igencsak korlátozott lehetőségekkel!
Nincs Gugli Play, csak AppMarket, azon keresztül (is) akartam egy Funció Generátort telepíteni, aminek az APK-t leszedtem a Playról, nem sikerült.
Tök jó lenne felrakni más, nemcsak az AppMarketben lévő pár programot!!
Van benne webböngész, de onnan megnyitva a Play-t, sem tudok telepíteni semmit!!
Nyilván azért mert nincs Play app a jószágon!
(#) viking88 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
"Siglent, Rigol szinte bármelyik típusa jó"

Ezt nem tudom megbocsátani a rigolnak. (Röviden: bizonyos esetekben 20%-ot hibázik az idő mérésénél.) Pláne, hogy ezren írtak már nekik (én is), és még csak válaszra sem méltatnak minket. E miatt a hiba miatt, és ehhez a hozzáállás miatt én sosem vennék többe rigolt.
(#) Bakman válasza viking88 hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Gondolod hogy a többi, ilyen összetettségű gép, hibamentes? Még a csúcskategóriásokban is vannak bugok.
(#) viking88 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Igen, legalábbis remélem, hogy jó nevű, magára valamit is adó gyártó ilyen alapvető működésben ilyen súlyos hibát nem vét. Vagy ha igen, akkor legalább kijavítja, és nem az van, hogy konkrétan tesz rád és nem is válaszol az emailekre... Szerintem ez megengedhetetlen egy gyártótól, amelyik komolynak gondolja magát.
(#) Bakman válasza viking88 hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Igen, nagy hiba, ami csak bizonyos beállítások mellett jelentkezik. Ugyanakkor minden sértés nélkül, de el nem tudom képzelni, hol élsz, hogy ilyennel még nem talákoztál. A gyártók nagy többsége nem tesz rád, hanem magasból tesz rád akkor is, ha köztudott valamilyen hiba.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
És az is elöfordult, hogy a hibát nem lehet kijavitani. A cégnél ahol dolgoztam sikerült egy nagyon jo spektrumanalizátort kifejleszteni.
Az egyik vevö meg bajba került, mert a több, mint 1 GHzes sávban egy konkrét frekvenciát nem mért pontosan. A felhasználonak meg pontosan ott volt a pilot jele. Valahogy nem jött ki az osztás az x tengelyen, hogy az adott frekin is méröpont legyen.
Nem lehetett átirni a softwaret. Mégis vagy 30000 müszert adtak el világszerte.
(#) StMiklos válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Ezt én is láttam..
Tavaly ajánlottam kollégámnak C1-94-et (10MHz, hibátlan) 8000-ért kínálták.
Több között nekem is van.
Megvette, örül neki..

Üdv: StMiklos
De természetesen (azért nem egyedi eset az "elszállás") sose teszem szóvá.
(#) kendre256 válasza Massawa hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
A Motorola valamelyik professzionális adóvevőjének is volt hasonló hibája. A kezelési utasításban benne is volt az a 4-5 frekvencia, ahol nem vett a készülék. Valószínűleg valamelyik belső oszcillátor (vagy annak felharmonikusának) zavarása miatt.
(#) nagym6 válasza StMiklos hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
A C1-94 már egészen jó szkóp, kategóriájában. Nekem is volt H313 utána lett a C1-94, annál drasztikusan jobb, meg voltam elégedve vele. A H313 nekem nagyon gyatra volt.
(#) nagym6 válasza viking88 hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Ismerős más típusú Rigol szkópjában akkora az alapzaj, hogy nem akartam elhinni. Konstrukciós dolog, híres erről az a típus. El is adta, gyakorlatilag használhatatlan analóg munkára kis szintű jeleknél. Azóta én is félek a márkától. Siglentnél jelentettem hibát, aznap visszaírtak köszönik, javítani fogják. És tényleg javították, igaz fél év múlva.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 30, 2022 /
 
Még a Rohde & Schwarz-nál is. Pld.: itt: pulzusválasz. Elég durva hiba. Ez minden bizonnyal így marad, szerintem harverhiba.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2022
(#) Massawa válasza kendre256 hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Már nem emlékszem pontosan a hiba okára, de azt hiszem az FFT transzformacio okozta a gondot, amit ugye nem igen lehet kikerülni.
(#) Ge Lee válasza viking88 hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
A Rigolok nekem sem jönnek be, de azért nem hagytam ki a felsorolásból mert akkor biztos beírtak volna vagy hárman, hogy azokkal meg mi a baj.
És bajok az összessel vannak. Nem azért nincs tökéletes szkóp ebben az alsó ár szegmensben mert ne lehetne csinálni, hanem mert szó szerint minden centen spórolnak, meg normális ellenőrzés nélkül összecsapják az egészet hogy hadd menjen gyártásba és vegyék. Jómagam a Siglent-et tartom a háromból a legjobbnak, na de azok se tökéletesek, itt ott mindig van valami szoftver nyűgjük. A 1202-XE-hez jött ki friss szoftver, ami orvosolt pár régebbi problémát, nem emlékszem rá miket, na de az új szoftverrel meg újabb gondokat csináltak. Az átlagfeszültség kijelzésének a sebességét megnövelték, fogalmam sincs milyen okból, ami azt eredményezte hogy leolvashatatlan, mert folyamatosan peregnek a tizedesek, nincs egy fixen leolvasható érték. Valamint, ez is csinál olyat, hogy nem pontos a feszültség mérése csak adott hullámforma esetén, ha annál több vagy kevesebb van a kijelzőn akkor eltér az érték, nem néztem hány %-kal de eltér. Volt pár kérdésem, beszéltem a forgalmazóval hogy írjon a cégnek, válaszra sem méltatták. A forgalmazót sem!
Ezzel együtt ennek legalább van rendes analóg fokozata, meg a zaja sem sok, a régi Owon SDS sorozat eléggé zajos is, az átvitele is vagy silány, vagy szándékosan raktak bele aluláteresztőt nem tudom. De az Owonban meg azt szeretem hogy hatalmas kijelzője van (nem felbontásra hanem méretre), amire ráadásul tud szinte cérnavékonyságban rajzolni, és ha jól emlékszem van vagy 9W fogyasztása, emiatt még ventilátor sincs benne, és a 4db lion cellával amit bele fabrikáltam elmegy több mint 2,5 órát.
Az viszont kb. az összesről elmondható, hogy ha sokat tekergeted akkor az (nem tudni milyen minőségű) enkóderek elzajosodnak, és vagy mókolni vagy cserélni kell.
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Akkor ez a DSO fejlesztés is "jó" irányt vett. Lassan mindent lehet majd csinálni vele, talán még netezni meg videókat nézni is, csak épp az alapvető funkcióját nem fogja tudni ellátni...
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Gyakorlatilag akkora a különbség a két szoftververzió közt, hogy az új verziót teljesen máshogy kell kezelni! Ami nem lett rosszabb, csak mivel nem találtam semmit se a "megszokott helyén" feladta a leckét, mire rájöttem milyen mozdulatokkal tudok pl. másolni!

Idézet:
„mindent lehet majd csinálni vele, talán még netezni meg videókat nézni is”

Gyakorlatilag, kipróbáltam, mivel van rajta WiFi, meg webböngész, és hangszóró is, semmi akadálya a videó nézésének, és hallgatásának már most sem!!

Az "alap funkciót" egy androidon futó app adja, de abból ki lehet lépni, a WPS Office alatt lehet mindenféle dokumentumokat nézegetni, pl elolvasni a használati útmutatóját, van rajta számológép, meg egy nem túl komoly Electronictool szoftver, ahol pár villamos számítást lehet csinálni!
Szerintem ettől jóval jobb az Electrodoc, régen Elektrodoid...de nem az van rajta.
ES File Explorerrel meg lehet fáljokat (printsreen, és felvett méréseket) pakolászni mindenfelé, akár hálózaton keresztül fel a szerverre, másik gépre, felhőbe! Ez tök jó dolog!!

Bluetooth-ot nem találtam benne, meg nem tudok rá másik szoftvert telepíteni, még APK-file ből sem.
A másik ami érdekel az a BNC Auxoutput, illetve ennek működtetése, pl valami jelgenerátorral, de erre sem találtam még semmi megoldást!
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2022
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Idézet:
„Jómagam a Siglent-et tartom a háromból a legjobbnak”
Szintén én is, ott van mögöttük a LeCroy. Némelyik típust LeCroy -ként ezen a néven is árusítják, többszörös áron. Ez már akármilyen nem lehet.
(#) Kera_Will válasza kendre256 hozzászólására (») Okt 31, 2022 /
 
Az jó ha csak 4 5 frekin nem megy.
Az R-xyz "ződ" rádiók utasításaiban oldalnyi lista van a kevesbe hasznalhato frekvenciakrol.
Alverziotol fuggoen 20-80MHz kozott voltak hangolhatoak.
(#) viking88 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 1, 2022 /
 
Szomorú.
Köszönöm a válaszokat!
(#) vision61 hozzászólása Nov 23, 2022 /
 
Sziasztok!

Ez a Multicomp pro valami saját márkás termék a Farnell kínálatában?
(#) majkimester válasza vision61 hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Pont olyan mint az Owon XDS2102A.
(#) vision61 válasza majkimester hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Köszi!
Valóban, az Owon és a típusszám kivételével kívül-belül egyezik a két műszer.
(#) KBal76 hozzászólása Nov 25, 2022 /
 
Sziasztok, Hantek DSO2D15 ma ~100+áfa a TME-nél. Van erről valami tapasztalatotok?
(#) Ge Lee válasza KBal76 hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
Itt meg áfa nélkül annyi, sőt azt írja eu-n belüli a szállítás, de alaposan utána kell annak a weboldalnak nézni nem valami átverés-e.
A szkópról meg rengeteg videót találsz azokat érdemes megnézni, meg külföldi fórumokon utánanézni az esetleges hibáknak ha vannak. Szerintem nem rosszak de nem ismerem őket, utoljára akkor nézegettem amikor még 62 ezer volt kínából rendelve.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 25, 2022 / 1
 
Nem mernék erről az oldalról vásárolni...
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
Lehet... Fiktív adatokkal elmentem a fizetés opcióig ahol 3 lehetőség közül lehet választani, utalás, banki befizetés és "biztonságos bankkártyás fizetés", olyan hogy utánvét nincs. A szállításra meg ezt írja: "A lényege, hogy egy másik Európai Uniós országba viszik be először a csomagot, ahol alacsony az áfa és a vám, ott kifizetik rá az importköltségeket, mintha ott lenne a címzett, majd újra feladják – ezúttal már az EU-n belül -, így amikor megérkezik Magyarországra, már lényegében olyan, minta EU raktárból rendeltünk volna. Ebből jön az EU Forward, magyarán szólva EU továbbítású elnevezés. Élvezd az EU raktár előnyeit, most már Kínából is! Csomag nyomkövetés természetesen itt is rendelkezésedre áll."
Hozzáteszem, én vettem már szkópot a Batronix-tól, és bizony ott is ki kellet perkálni a vételárat online kártyával ha tetszett ha nem, de megtettem mert utolsó darab volt leakciózva és megspóroltam a vételár több mint harmadát.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
Sok helyen előre kell fizetni, ezzel nincs is nagy baj. A Batronix-nak van háttere, raktára, nevezett áruház egy magánvállalkozás, aki helyetted megrendeli távolkeletről a cuccot. Pozitívum annyi, hogy kb. tíz éve létező cég, ugyanakkor ez az önfényezés, ami az oldalon megy, inkább ijesztő.
Következő: »»   156 / 168
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem