Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Padlófűtés vezérlés
 
Témaindító: Hegede, idő: Dec 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   104 / 104
(#) dB_Thunder válasza KMG hozzászólására (») Feb 11, 2024 / 1
 
Elsőnek zárj le minden már kört, ezt pedig nyisd ki teljesen!
(#) KMG válasza KMG hozzászólására (») Feb 11, 2024 /
 
Próbáltam már ezt is, egy óráig ment a kazán de semmi. Azt is próbaltam h max teljesitmenyen keringettem a szivattyút csak ezen a körön. Akkor sem változott semmi.
(#) VIM válasza KMG hozzászólására (») Feb 11, 2024 /
 
Szia! Jó lenne egy kép az osztó-gyűjtőről és környékéről, hogy hogyan lehet megoldani a problémádat. A légtelenítő szelepek többes száma az mire utalna, hány darab van? Az osztó-gyűjtőről egy közeli kép is jó lenne, hogy lehessen látni a szelepek alatti bekötéseket vagy ha tudod a típusát az is elég ha megmondod.
(#) KMG válasza VIM hozzászólására (») Feb 11, 2024 /
 
Az előremenő ágon illetve a visszatérő ágon is van automata légtelenítő.
Osztó-gyüjtő típusa: https://nemethszerelveny.hu/product/133401
Ilyenekből van összeépítve.
Keverőszelep típusa: https://www.icmaspa.it/catalogo-prodotti/manifolds-and-circulation-...ang=en
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2024
(#) VIM válasza KMG hozzászólására (») Feb 11, 2024 /
 
Hát ezt nem gondoltam volna. Nem mondok inkább semmit de ezzel máris sokat árultam el az egészről. Nem a Te hibád, hogy ilyenre sikeredett. Az osztó-gyűjtő visszatérőjén minden csapot nyiss ki teljesen és hagyd is úgy mindet. Azokra a csapokra éppen most azért szükség van a körök kizárásához. Csak a problémás kör legyen nyitva mindkét végén a csapokkal, a többit el kell zárni DE előtte ha esetleg be volt szabályozva a körök áramlása, akkor a csapok fordulatait le kellene jegyezni sorjában egy papírra, hogy hol álltak. Azt nem lehet látni, hogy a kazán alatt el lehet e zárni a csapokat de a lényeg az volna, hogy az osztó-gyűjtő ki legyen szakaszolva, hogy a feltöltő víz ne juthasson máshová csak abba. Az a cél, hogy a feltöltő víz slagja a pf. kör előremenőjére csatlakozzon jól záródóan a visszatérője pedig szabad kifolyással egy padlóösszefolyóba. Az osztó-gyűjtő csapjait (kéket és pirosat) ki kell nyitni majd a feltöltővíz csapját kell rányitni a problémás kör csőspiráljára és addig kell folyatni, áramoltatni a vizet amíg folyamatosan nem jön a kifolyásnál a vízsugár. Ha ez megvan akkor el lehet záni a feltöltőt, majd a szabadkifolyású visszatérő kék csapját, majd a pirosat. Így biztosan nem lesz benne légzsák de ahogy elnézen a csöveket ötrétegűből van letekerve. Nem öröm. Lehet, hogy abba az egy körbe gyűlt össze az összes levegő ami a csőfektetésben megmaradt.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2024
(#) KMG válasza VIM hozzászólására (») Feb 11, 2024 /
 
Köszi a választ. Sajnos a kazan fele nemtudom zarni a dolgot, de ugye ez a szivattyu ami fent van az osztok előtt elvileg csak osztóban keveri a vizet.
(#) VIM válasza KMG hozzászólására (») Feb 11, 2024 /
 
A kazánnak sincs szervízcsapja? Nem lehet szakaszolni ill. részlegesen kizárni szinte semmit sem. Ha valamit javítani kellene, mert mondjuk csepeg vagy folyik akkor le kell engedni az egész rendszerből a vizet. Összerakni egyszerű egy ilyet de javítani körülményes. A szivattyú az abban keveri de nyitott a betáplálás felé és ott sincs elzárási lehetőség. Tágulási tartály az csak a kazánban van?
(#) VIM válasza KMG hozzászólására (») Feb 11, 2024 /
 
Persze lehet, hogy a termofejet és mellette azt a csapot is el lehet zárni?
(#) KMG válasza VIM hozzászólására (») Feb 11, 2024 /
 
Tágulási csak a kazánban van, termofejet nem tudom lehet e zarni megnezem a doksija mit ir. Elvileg ha melegebb vizet erzekel mint a beallitott akkor a visszaterot keveri vissza teljes mertekben.
Következő: »»   104 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem