Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Padlófűtés vezérlés
 
Témaindító: Hegede, idő: Dec 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 81
(#) dezsinyo válasza VIM hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
A kazán kondenzációs! 50 C fokkal üzemel.
(#) VIM válasza dezsinyo hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Talán keverőszelep is elég lett volna de a kondenzációs kazán ilyen megoldású bekötését nem láttam még rajzon sem. Ez persze nem jelent semmit csak számomra furcsa volt a kettőzött szűrő és a keverő meg a hőcserélő összeállítás.
(#) Topi válasza Topi hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
Beszámolok egy részeredményről, mert meglepetésemre privátban is kérdezte egy fórumozó, hogy sikerült-e megoldani. Köszönöm az érdeklődést, az alábbi ügymenet volt.

Jeleztem a problémát a Primero szivattyúsoknak ahonnan a Wilo Yonos Maxo szivattyúk származnak. Az elején jó pár nap eltelt mire továbbléptünk, de eztkövetően műszakisok kezébe került a videó. Motor ki, tisztogatás, motor vissza. Járókeréken sérülés nincs, szivattyú öntvény ép, stb.
Hetekre elcsendesült, majd múlthéten újra hallatta a hangját, kiegészítve azzal, hogy néha felvisított már.

Tegnap írtam a Primero szivattyúsoknak, hogy a hang visszatért, sőt.
Ma (másnap) volt is kinnt a szervizes, egyből teljes keringetőszivattyú csere, öntvény házastul, motorostul, megy vissza németországba a Wilonak bevizsgálásra. Így kell garanciális ügyet intézni.

Most szépen csendben fut, nincs a korábbi visítás, reméljük így is marad.
(#) klausz18 hozzászólása Nov 5, 2019 /
 
Sziasztok! Mi a véleményetek az inhibitorokról a vízrendszerben? Például: Fernox Protector F1 Inhibitor? Kell/Nem kell, jó-nemjó, tapasztalat pro-kontra?
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2019
(#) JZoli válasza klausz18 hozzászólására (») Nov 6, 2019 /
 
Az inhibitorok a fűtésrendszerre jó hatással vannak, különösen a vas (acél) alkotóelemek felületére. Meggátolják a különböző szennyeződések leválását a vas alkotóelemek faláról, a mosók meg segítenek eltávolítani a lerakódott szennyezőanyagokat.
Nem tudom, hogy csak kifejezési hiba, vagy Te a tényleges vízrendszerre gondoltál, de szerintem a vízrendszerbe nem kellenek ilyenek, ugyanis a vízhasználat során, hamar kimosódnak, és így a hosszú távú hatásuk nem érvényesülhet.
(#) klausz18 válasza JZoli hozzászólására (») Nov 6, 2019 /
 
Köszi! Igen, fűtésrendszer vizére gondoltam. Van bevált márka amit szoktatok használni?
(#) paximaxi2 hozzászólása Kedd, 20:18 /
 
Sziasztok! Termomax Inka 24k kazánom folyamatosan fűt. Computherm Q7RF termosztát jól működik, mert ha bekapcsol, mérem a záró kontaktot a kazánnál lévő csatlakozón. A vezérlőpanelről lehúztam a termosztát csatlakozót, de még akkor is fűt. Ha összezárom a panelen lévő tüskéket, szintén nem történik semmi. Csak úgy tudom leállítani a fűtést, ha átkapcsolom nyári üzemmódba. A kazánt még a tél előtt tisztítottam. (Előzőleg is ugyanez a termosztát vezérelte, csak az RF része tünkre ment.) Szerintetek mi lehet a gond? Köszi
Következő: »»   81 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu