Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Palm Treo 600
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,mivel a készülék fordított polaritással lett véletlenűl töltve(autóstöltő). A szerelő azt mondta hogy javítható mivel három darab SOT23 tokozású dc-dc converter zárlatos benne. A szerelő nem tudta beazonosítani a feszültségeit és a tipusát. A következő van ráírva: 1.PHKI 2.PHTI 3.PHSI Aki találkozott ilyennel tipussal az kérem segítsen. Még annyi kérdésem lenne,hogy hol lehetne erről a készülékről kapcsrajzot találni. Akinek van valami ötlete kérem segítsen.SOS Minden hozzászólást köszönettel fogadok. Üdv Maczi
Első körben szervizmanualt kell szerezned, abban jó eséllyel van kapcsolási rajz. Lehet ebayről venni, elit szervizoldalakon nézelődni, gyártó szervizcenterhez accountot lopni, stb. Én spec. pénzt nem adnék manualért, mivel a dolog ezután is kétesélyes hogy jó lesz-e. Itt főként az alkatrész beszerezhetőségre illetve a kistételes alkatrészárakra gondolok.
utottam egy gyors kört a témában, de nem jutottam eredményre. Javaslom, hogy bővítsd a keresési kört hasonlóakra, hátha azonos a tápkörük. Esetleg lehet nézegetni az aukciós oldalakat, hátha van jóárú alkatrésznek való rom.
Szia , akkor ha jól értem a készüléked tipusa ez a PALM TREO 600, a dc konverter valószínűleg zárlatos alkatrészeinek mi a tipusa? Vagy csak ez a PHTI és társai jelzés van rajtuk? Esetleg egy fotó lehet többet mondana. Gondolom 3 lábú sot23-ról van szó, egyébként ezek nem DC DC-konverterek, csak ebben a kapcsolásban ezt a szerepet töltik be, ezek valószínüleg fet-ek vagy tranzisztorok. Az sem lenne baj, ha tudnál pár mérést végezni rajtuk. Ha egy jó lenne belőlük, kideríthetjük hogy fet-el vagy tranzisztorral állunk szemben, a lábakra is fény derülne, így elképzelhetőnek tartom a helyettesítést is.
Üdv.
Szia
Köszönöm hogy próbálsz segíteni.Az alkatrészen csak ennyi van hki,Phsi,Phti.Mivel még mindíg szét van szedve megnéztem hogy 5 lába van.2 egyik oldalt,3 a másik oldalt.A tokozás sot23.Megkérdeztem a szerelőt.Azt is mondta hogy ez valószínűen ugyan az a tipus csak más-más feszültséget stabilizál.Szeretném megmenteni a telefont,csak nem tudom hogy hol lehetne ilyen alkatrészt venni vagy rendelni.Üdv Maczi
A kódban a Ph előtag nagy valószínűséggel Philips márkára utal.
Egy jó nagy felbontású képet viszont valóban célszerű lenne mellékelni a NYÁK ezen részéről, ha lehetséges!
Szia Köszi a hozzászólást.A szerelő jobban utána nézett,és azt mondta hogy ilyen kell bele.(Lásd a mellékletet).Csak nem tudja hol lehet ilyet szerezni.
Hát ez nem a reklám helye, de ez azt hiszem vis major eset, rendelj a texastól sample -be és megoldódott a problémád. Ha nem megy szólj segítek.
Ha nem kapható hazánkban és sehonnan sem tudsz rendelni kérj ingyen mintába, természetesen ez legyen az utolsó forrás.
Sziasztok
Eddig tökéletesen működött a készülékem.Lemerült teljesen,fel is töltöttem.A kalibrációtól tovább nem tudok lépni.Légyszi segítsetek hogy érdemes-e még vele foglalkozni.A szerelő aki javította azt mondja hogy lehet hogy szoftver hiba.Aki találkozott ilyen hibával kérem segítsen.Üdv Maczi |
Bejelentkezés
Hirdetés |

hki,Phsi,Phti.Mivel még mindíg szét van szedve megnéztem hogy 5 lába van.2 egyik oldalt,3 a másik oldalt.A tokozás sot23.Megkérdeztem a szerelőt.Azt is mondta hogy ez valószínűen ugyan az a tipus csak más-más feszültséget stabilizál.Szeretném megmenteni a telefont,csak nem tudom hogy hol lehetne ilyen alkatrészt venni vagy rendelni.Üdv Maczi