Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Panasonic ceruzaakku
 
Témaindító: Nagymoli, idő: Nov 30, 2005
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Nagymoli hozzászólása Nov 30, 2005 /
 
Panasonic discman vásárlása után derült ki, hogy csakis kizárólag Panasonic akkut hajlandó tölteni a kütyüke. Este volt, sem egyéb töltőm, sem éjjelnappali Panasonic Shop a közelben, zenét meg akartam hallgatni másnap reggel a buszon. Belenéztem a teleptartójába, és... a trükk az akku palástján van. Azaz a hagyományos akkuk palástja szigetelt, a Panasonicé meg a negatív oldalnál kicsit szigeteletlen gyűrűcske.. Normál akku palástjáról a szigetelést kb 5mm hosszan leszedtem a cerkaakkuk "negatív talpánál", és így betéve már töltötte is az akkut a discman.
Csodaakkut a Panasonic sem gyárt, viszont ezzel a megoldással megkíméli a tudatlan embereket, hogy ceruzaelemet próbáljanak tölteni. Viszont kicsit bosszantó, hogy csakis a cég által gyártott akkuval megy tökéletesen a CD. Panasonic eredeti akkut azóta sem láttam, csak fotón ;o)Ezek a kis bosszantó trükkök, valamint a speciális méretű, régebben nehezen beszerezhető DC dugaszok ellenére azért a Panasonic továbbra is kedvenc márkám, és máris egy újabb termékükre vadászok. Persze nem akksi.
(#) Norberto válasza Nagymoli hozzászólására (») Nov 30, 2005 /
 
Érdekes történet...és tanulságos

Mint egy igazi mese, végén a tanulsággal :yes:

Azért örülünk, hogy megosztottad velünk ezt a trükköt. Hátha lesz még ilyen valakinél és akkor sejtheti is egyből, hogy hol van a gubanc.
(#) Nagymoli válasza Norberto hozzászólására (») Dec 1, 2005 /
 
Hát igen Szokott másnak is ilyen sztorija lenni. Nálam ez "sajna" túl gyakori, szeretek ilyesmibe beletenyerelni. Remélem, Panasonic sem veszi zokon, hogy leírtam ide a titkukat, és nem vár rám pár év börtön... Lehet, akkueladásuk visszaesése indul meg most miattam Viszont többen vesznek majd akkus kütyüt, mert bármilyen akkuval megy, csak kis trükk kell hozzá... így is felfoghatják. Vagy esetleg ajándékba adhatnának a vevőknek pár akksit is egyből, ha már speckós kell hozzá, és akkor nem kellett volna gondolkodnom. ,o)
(#) Norberto válasza Nagymoli hozzászólására (») Dec 1, 2005 /
 
Igen, ilyen történetek már velem is fordultak elő...autó által elütött TV az út szélén, stb, stb
(#) Nagymoli válasza Norberto hozzászólására (») Dec 1, 2005 /
 
Tovább alakul a dolog. Picit ráértem, és körülnéztem a Panashop kínálatában. Idézet a CD játszó haszniutiból: "A készülékkel csak Panasonic gyártmányú, P-3GAVE/2B nikkel metál akkumulátor tölthető." Persze ilyen az ország legnagyobb márkakereskedőjénél nem szerepel az internetes bolt kínálatban. A többi akkuról nincs fotó feltéve, így csak mailban, telefonon, vagy személyesen érdeklődhetnék. Vagy vegyek egy töltőt, és mondjak le a készüléken belüli töltésről. Valószínű, Panáék összes cerkaakkuja kompatibilis az előírttal. Amúgy nem lenne horribilis összeg az eredeti akku, 1200 Ft környékén dobná meg a készülék árát kábé.. Egyszer már volt egy Panasonic discmanem, de magyar nyelvű leírás nem volt hozzá. Azzal ugyanígy jártam. Nem tudtam tölteni az akkumat. A használati utasítást böngészve át is siklott a szemem az angol figyelmeztető szövegen. De a második készüléknél gyanús lett a dolog, és volt magyar leírás is, hogy meg se próbálj tölteni idegen akkut! Az első készüléket emiatt csalódottan tovább is ajándékoztam. Most fel is hívtam gyorsan zenész haverom, aki majdnem vett emiatt egy külső töltőt.. Persze már nem vesz. ;o)
(#) Nagymoli válasza Nagymoli hozzászólására (») Dec 1, 2005 /
 
És hogy kellemesen elbeszélgessek magammal, mégegy sztoricska:
Aiwa discman, hasonló szitu. akkut töltene, de nincs gyári DC adapter hozzá, és az adapter ára egyezik a discmanéval. Persze haszniutiban a szöveg: "Bármilyen, szabványos 4,5V-os adapterrel üzemel." Csak épp a dugó mérete tér el annyira, hogy fél éven át nem tudtam szerezni. Esztergáltam egyet hozzá, bosszankodva, és működött. Amúgy nagyon szép kis kütyü volt, kifejezetten megbízható, és kellemes hangú. De ezért a kis trükkjük miatt többé nem vásárlok AIWA terméket. Panasonic... hát... mit csináljak, mégiscsak a kedvencem, nekik szemet hunyok. Mégegy ötlet.. emailban elkérem az akkujuk titkát, kíváncsi vagyok, megadják -e, vagy titkolják, vagy azt mondják, fáradjak be egy márkakesergetőhöz, ahol segítenek, vagy esetleg ők maguk sem tudják a fejlesztésük titkait, mint általában a szakboltokban. De azért elégedett vagyok a bolttal, korrektek voltak eddig, és magával a márkával is. Csak ez az apró kis bosszantó dolog fordult elő edig. Lehet szavazni, megkérdezzem őket, mit javasolnak?
(#) Frankye válasza Nagymoli hozzászólására (») Dec 2, 2005 /
 
Hogy ne csak "magadban társalogj": Szerintem kérdezz rájuk, kíváncsi vagyok, mit válaszolnak. Tippem: Vagy ők se tudják (legvalószínűbb), vagy erősen titkolják (kevésbé valószínű). A legkevésbé azt tartom elképzelhetőnek, hogy se szó se beszéd kiadják Neked a "licenc"-et...
(#) Nagymoli válasza Frankye hozzászólására (») Dec 2, 2005 /
 
Én is épp így gondoltam ))
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem