Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC bekapcsolása rádiós távirányítóval
Lapozás: OK   1 / 1
(#) djnaci hozzászólása Jan 8, 2006 /
 
Szeretnék segítséget kérni egy olyan áramkör megépítéséhez amival kb 100 m-en belül betudnám indítani gépem. A távirányító nyákjának kicsinek kellene lennie hogy vmiféle kulcstartóként tudjam használni.
Mindenféle ötletnek örülnék, THX.
Köszönettel: Dj Naci
(#) Norberto válasza djnaci hozzászólására (») Jan 8, 2006 /
 
Vannak hasonló feladatokra specializált/kifejlesztett adó-vevő párosok. És nem infrás, hanem rádiós elven működnek. Talán a Conradban lehet ilyeneket kapni, bár ha lehet, szétnéznék máshol, mert iszonyat drágán adják ott. Van egy "pager" (pédzser)...ez a jeladó, és kulcstartóra akasztható...olyan, mint egy ótóriasztó adója. És van egy vevő része, amivel ha jól tudom, reléket tudsz kapcsolgatni. Na egy ilyenre ráteszed a gépedet, és menni fog, ha mindent jól csinálsz...
(#) djnaci válasza Norberto hozzászólására (») Jan 8, 2006 /
 
huh télleg megkérik az árát!
Köszi! Utánanézek! Ez jó megoldás!
(#) Tomi20 válasza djnaci hozzászólására (») Jan 8, 2006 /
 
Hi!
Szerintem egy vezeték nélküli csengőt kellene felhasználnod. Annak az adó része is viszonylag kicsi. Ha valamit sikerül összehoznod, akkor kérlek oszd meg velem is, mert engem is érdekel.
(#) G-Lex válasza djnaci hozzászólására (») Jan 9, 2006 /
 
Hy!

Nem írtad le pontosan mire kell ezért én egy másik alternatív megoldást írok le. Nálunk a cégnél volt oylan probléma, hogy a hálózaton csak az a gép volt bekapcsolva amin épp dolgozott valaki. nos amikor nem ült senki ott és kellett a gépről valami adat, akkor telefonálás, futkosás gépbekapcsolás. nos erre a problémára van egy WoL (Wake on Lan) technika. egy speciális kódot kell kiküldeni a hálózatra és akkor a kiválasztott gép bekapcsol...
(#) dbase válasza djnaci hozzászólására (») Jan 9, 2006 /
 
Be szkenneltem ujságbol egy távkapcsolós rajzot.Mely végén van hirdetés,és ott lehet kapni kispanelt hozzá.
(#) djnaci válasza G-Lex hozzászólására (») Jan 9, 2006 /
 
az télleg jobb lenne ha egy telefon megcsörgetésével tudnám bekapcsolni nem rossz ötlet!van is hozzá egy 3310+ egy pannonos simkártyám valaki segítene hogyan tovább?
Esetleg a rezgőmotor helyett berakni egy relét?
(#) _JANI_ válasza djnaci hozzászólására (») Jan 9, 2006 /
 
Én személy szerint egy komplett ADÓ-VEVŐ egység megvásárlását tartanám szemelött. Conrad, Stb...

Egy ilyen adó-vevő egység megépítése némi rádiós jártasságot igényel. Persze a szabad használatú frekvenciasávok is eléggé korlátozottak. Ennek mindenképpen utána kell nézni!!! Na igen! A kisugárzott teljesítmény sem lehet akármekkora. És még a KÓD-védelemre is gondolni kell!!! (Bár ezt, a kész modulok nem garantálják. De ha az adó és a vevő "látja" egymást, a kódvédelem könnyen megvalósítható.)

Na igen! MEGFIZETHETŐK!!!
(#) Tomee válasza djnaci hozzászólására (») Jan 17, 2006 /
 
Ezt a scannelt rajzot már láttam. Két haverom is csinált már hasonlót ezzel az adó-vevővel.
Az adó-vevő párost érdemes beszerezni és utána építeni valamit.
(#) mrkatona válasza Tomee hozzászólására (») Jan 17, 2006 /
 
Sziasztok!

433 Mhz-es adó-vevöpár (vagy 315Mhz-es tökmindegy )beszerzése lenne a reális számodra,de még akkor is ott van a enkoder-dekoder része a dolognak,hogy a zavarokat kiküszöböljük és ne kapcsoljon be a géped akármilyen jelre,csak akkkor,ha a kódot megkapja,ami elözöen beálítottál rajta.Tudnék neked kapcsolást küldeni mert iszonyat egyszerü felépítésü,de a bemérése és a behangolása az adónak és vevőnek már jártaságot és müszert igénylő feladat! (szkóp,frekimérö)
A legjobban egy vezeték nélküli csengövel játnál,mivel abba már benne van minden,persze némi hekkelés után.(a hangszóró helyére egy tranzisztor meg egy relé kell csak)

Üdv:mrk
(#) Gory válasza mrkatona hozzászólására (») Jan 18, 2006 / 4
 
Hi! Engem is érdekel ez a csengős téma vert van otthon pár darab. Gondoltam átalakítom valami saját rádiós cucchoz. Tudnál valami rajzot csinálni hogy a tranyót meg a relét hogy kell a hangszóró helyébe kötni? Gondolom a bázis megy a hangszóró egyik felére.


u.i: Csengő helyett láttam olyan konnektorokat amiket távirányítóval kell bekapcsolni. 5 konnektor van egy csomagban. jumperrel lehet beállítani hogy melyik melyik kódra kapcsol. Ezekben gondolom relé is meg minden van. És nem is volt olyan drága.
(#) cydor hozzászólása Jan 24, 2007 /
 
sziasztok
ez a távirányítós dugalj (majdnem olyan mint egy t-dugó) nálam abszolút nyerő megoldás (interspár vagy teszkós cucc) az aktív mélyláda, az asztaliDVD, meg egy hol ez holaz:_) a távirányitója kicsike, 6 gombos
1 on-off
2 on-off
3 on-off
jó megbízható jószág, de mivel infrás a szekrény mögé nem lehet rejteni az elosztót, kábeleket, kell a rálátás.
nem is volt drága, de én pc, TV, ilyesmik bekapcsolására nem használnám.

(nálam pc, egy lidlis master elosztóba van dugdosva, elméletileg tulfeszvédős is, de nem akarom megtudni
a lényeg, hogy ha hibernálom, va kikapcsolom a PC-t mindent (a hangfalat, scannert..többi kütyüt, monitort) áramtalanít.
(#) Feri hozzászólása Jan 25, 2007 /
 
Ekkora távolságnál már csak a DELTON -nál kapható BESTAR átjelző jöhet számitásba . Ezt kimondottan erre találták ki, és nem túl drága.
(#) huhuu válasza G-Lex hozzászólására (») Jan 25, 2007 /
 
Szia G-Lex!

Engem érdekelne ez amit írtál, hogy hogyan is működik, mert én nagyobb távolságból szeretném bekapcsolni a gépet és neten használni messziről. Azt már láttam, hogy az xp-n van olyan, hogy a modem felélesztheti a gépet a készenléti üzemmódból. ez is valhogyan hasonlóan megy? Milyen beállításokkal? Kell valami extra progi vagy ilyesmi?

Köszi
(#) Mtt591 hozzászólása Jún 21, 2009 /
 
én 1 karórába szeretnék adót tenni ami legalább 1 dolgot be tud kapcsolni
(#) vikipapa hozzászólása Jún 28, 2009 /
 
Heló mindenki! nekem egy olyan őrültség jutott eszembe, hogy nem lehetne-e megoldani mondjuk egy vezeték nélküli kaputelefonból? (elméletileg működhet...)
(#) palipalesz hozzászólása Máj 29, 2010 /
 
Motorkerékpárt szeretnék elindítani távírányítóval...
conradon találtam 2db adó-vevőt de nem tudom hogy jó lenne e
HEstore on is van de nem igazán vagyok tisztában h melyik is lenne jó
esetleg vmi rövid bekötés?
a motor egy gilera runner 12 V os rendszerű
előre is köszönöm

Éppen elég ha tagoltan írsz, nem kell üres sorokat közé tenni. köb..
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem