Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC bekapcsolása RF-el
 
Témaindító: flashprince, idő: Máj 22, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) flashprince hozzászólása Máj 22, 2009 /
 
Sziasztok. Tudom van egy rakat hasonló topic. De egyiksem olyan ami kielégítené a kérdésemre a választ. A kérdésem pedig az lenne. Hogy adott a Pc ami nem megy mindig mer drága a villany. Amíg felál a rendszer az max. 2perc. Tehát ez az egész nekem kényelmi funkciót lát majd el. Olyat szeretnék mint a kocsikban a központi zár. Kulcstartóra egy pont olyan "dobozkát". És ha jövök haza fele az ablakom alatt megnyomom és elindul a gép amíg beérek fel is áll a rendszer. Hatótávnak olyan 20m nek kellene lennie. Gondoltam a vezeték nélküli csengőre is. Hogy esetleg abból összeeszkábálni. De az is elég ha elmondjátok mit kellene meg vennem hozzá meg egy kapcsolást amiből összeszenvedem a nyákot. Bár a csengős cucc lehet egyszerűbb lenne. Segítsetek pls. Előre is kösz.
(#) Feri007 válasza flashprince hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Meg kell nézni, milyen Wake-up (felébresztés) lehetőségei vannak az alaplapnak. Ha van soros port, soros porti felébresztés, akkor egyszerű, az RI (ring indicator) bemenetet kell piszkálni.
Vagy a bekapcs gombbal párhuzamosan kapcsolni egy átalakitott rádiós csengőt, ahogy irod.

(#) flashprince válasza Feri007 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Én a bekapcsoló gonb kábelére akarom rá kötni. Hogy azon lenne valami vevő. Meg müködjön a gomb is. Tehát csak az a kábel jöhet szóba hátul már semmi helyem nincs.
A csengővel mit kellene csinálnom? hogy kössem be? Mert ma lehet elbórálom havertol. Elvileg még müködik.
(#) Cavalier válasza flashprince hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Tényleg annyira nagyonnagyon fontos, hogy azonnal rendelkezésre álljon az a gép? Durva függőség.

A lakáscsengővel egyszerűen megoldható, de szét kell szedni, és megnézni mi van benne. Ha külön van a vevő meg a hangkeltő rész, onnan ki lehet nyerni kapcsolójelet. Ha nincs, akkor a hangszóró helyett egy dióda, rá egy kondi, a hangfrekis jelet egyenirányítva feltöltődik, lehet, hogy meg tud húzni egy relét. Vagy egy reed reléhez elég mágneses tere lesz. Vagy a végerősítő előtt egyenirányítani és a végtranzisztorral meghúzatni a relét. (ha van kondis csatolás, onnan kiiktatni.. )
(#) Gafly válasza flashprince hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
1.) Szerintem azok a megoldasok alapbol ki vannak love ahol a standby tap szukseges ha mar egyszer az energia megtakaritas a cel...
2.) Lehet kapni taviranyitos konnektorokat nagysagrendileg hasonlo arban mint vezetek nelkuli csengot, ez szerintem megkerdojelezi a csengobol torteno atalakitas letjogosultsagat...
3.) Ugyanakkor erdemes elgondolkozni egyuttal a modem/router egyideju kapcsolasan is (nekem peldaul olyan kb. 40(!)W a fogyasztasa ezeknek a "mellekes" eszkozoknek...
4.) Mellesleg szerintem is durva az igeny amibol kiindult a topic. Egy sima tulfeszultsegvedos kapcsolos elosztoval meg lehet oldani a dolgot csak amikor hazaerkezik az ember akkor eloszor kell bekapcsolni a gepet es utana lepakolni, WC-re menni, koszonni az asszonynak, stb.
(#) flashprince hozzászólása Máj 22, 2009 /
 
1. Baromi hülye ötleteim szoktak lenni "kényelmi funkció" gyanánt. DE itt nem a kényelmi funkción van a hangsúly hanem azon h alkossak valamit amit utána hasznosíthatok is a mindennapi életben.
2. Nem vagyok függő csak szeretem ha pikk-pakk mennek a dolgok. Igen voltam függő de már nem vagyok és nem is akarok az lenni. És igen baromi fontos h azonnal rendelkezésemre áljon a gépem.
3. A konnektoros dolog nem lenne rosz mer elég sok áramot fogyaszt a PC sarkom, durván a lakás felét. Csak itt jön megint az a rész hogy épp az alkotási vágy miatt kereslek titeket nem a készre szerelt dolgok miatt.
4. Ha rakok fel képeket a csengő besejéről, akkor megtudjátok mondani hogyan tovább?
(#) Feri007 válasza flashprince hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
A kapcsolójelet a rádióscsengő vevő részén meg kell keresni. Nálam egyszerű volt, egy külön kis dallammodul
volt beforrasztva. Nos, egy tranzisztoron keresztül egy kis reed-relét hajtottam meg vele.
(#) bankimajki válasza flashprince hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
én még egy dolgot szeretnék hozzáfűzni, szerintem is a csengős dolog a legjobb, 2 sima kis FET elég is + pár ellenállás bekapcshoz, de arra figyelj hogy ezt az elektronikát ne a gép belsejébe tedd, mert ott le van árnyékolva, és nemigazán fog akkor működni. Nekem egy kis digit. óra kapcsolja a gépem, és úgy van megcsinálva, hogy amikor csipog, akkor bekapcsolja, ill a gép 12 voltja egy másik FET-et kapcsol, ami ezt az előzőt megszakítja (ha ez utóbbi nincs benne, akkor amíg szól a dallam (működik a kapcsoló addig ki-be fog kapcsolni a géped)
(#) Brown hozzászólása Máj 22, 2009 /
 
ezt megveszed rákötöd a bekapcsológombra és már működik is
(#) bankimajki válasza Brown hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
én meg ennyiért építek neki legalább 3-at Én kicsit soknak találom az árát annak a kütyünek, szerintem aki megtudja építeni az ne vegyen ilyet készen Egy VN csengő 1000-1500Ft-ba kerül
(#) flashprince hozzászólása Máj 22, 2009 /
 
Ha ennyiért építesz 3at akkor megdobhatnál egy komplett alkatrész listával nyák-al meg beültetéssel. összerakni összetudom
(#) bankimajki válasza flashprince hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
van bontásból származó adó vevő modulom 2db, de amint írtam, egy kapucsengő sem drága
(#) proba válasza flashprince hozzászólására (») Máj 22, 2009 /
 
Apró adalékok a tervezéshez :
A bekepcsoló áramkört mi fogja táplálni?
Ha bekapcsoltad, igényled e a kikapcsolást, ha igen szerintem felejtsd el az olcsó megoldásokat,mert a PC akkora zavart fog termellni hogy a vevőd szerintem kiakad.
(#) flashprince hozzászólása Máj 22, 2009 /
 
Én csak bekapcsolni akarom. Minnél olcsóbban. Ha van nyákerv meg alkatrész lista beültetés akkor megcsinálom. Ha nincs akkor kapucsengő. Ma este rakok fel képeket ami a haveré lehet azt fogom elbórálni. Ha nem adja akkor a legolcsóbb teszkósat megveszem. A lényeg h csak bekapcsoljon utána ne csináljon semmit meg minnél olcsóbb legyen.

A bekapcsoló áramkörnek nem tudom mennyi energy kell Szal passz. Ceruza elem vagy 5V vagy 12V os tápról mert van egy ledes villogós kivezérlés jelzős stb stb ami hálózatrol jön. És abba még beletudom kötni ezt is. De törekszem a legegyszerűbb megoldásra. Szal ceruza elem
(#) tiggersoft válasza flashprince hozzászólására (») Máj 23, 2009 /
 
Én vaku távinditóval oldottam meg annó, nem volt a legolcsóbb, de egy adóval 4(!) gépet tudtam bekapcsolni. Valahol még van egy csomag amiben egy adó és két vevő van ha érdekel eökotrom.
(#) nrg válasza flashprince hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Hali,

ha idővel tovább szeretnéd majd feljeszteni akkor szerintem használj két XBee modult valamint két mikrovezérlőt valamint szükséged lesz még némi szoftverre és kész is vagy. Ezt a konfigurációt nagyon könnyen továbbfejelsztheted sokkal komplexebb dolgok elvégzésére is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem