Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC megfigyelése Ethernet kábelen keresztül
Lapozás: OK   1 / 1
(#) huarachi hozzászólása Márc 30, 2010 /
 
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan eszközre amelyet ethernet aljzaton keresztül tudok csatlakoztatni egy géphez és a cél az lenne hogy a gépnek megtudjam az ip címét de más funkciókkal is kiegészíteném a készüléket. Természetesen az összes adatot egy lcd kijelzőn kéne megjeleníteni. Többször dolgoztam mikrokontrollerekkel de az égetőt egy barátomtól kaptam kölcsön, ezért ötleteket várok arra is, hogy hol kéne az égetőt megvennem lehetőleg usb-s csatlakozóval. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Inhouse válasza huarachi hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Csináld inkább egy laptoppal...szerintem eléggé halott ötlet...

Üdv
Inhouse
(#) didyman válasza huarachi hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Ne szenvedj vele, PC-re kész megoldás van, ami az egész képernyőt áttolja a LAN-on, gép összes paraméterével. Internetkávézókban, főnök gépén gyakori megfejtések.
(#) huarachi hozzászólása Márc 30, 2010 /
 
Igen de itt a hordozhatóságon van a hangsúly. Vagyis olyan készüléket szeretnék ami elfér mondjuk egy zsebben. Vagy ha nem is fér el akkor mondjuk bárhova hurcolászhatom a táskámban.
(#) t-dani válasza huarachi hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Akkor mondjuk egy kisebb eeePC. Kicsi, táskában elfér, viszonylag sokat tud, stb.
(#) Gyimate válasza huarachi hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Sziasztok!
Tudod, hiába nagyon okosak azok a PIC-ek, de azért megvannak a határaik. Ahhoz, hogy te lekérd ethernet csatlakozón keresztül megtudd egy másik gép tulajdonságait azért több telljesítmény kell oda, mint amit egy PIC tud nyújtani. A másik probléma, az a program. Nem hinném, hogy neten találsz már előre megírt olyan progit, ami lekéri egy adott gép IP címét + egyéb adatait. Szerintem is egy másik PC a legjobb megoldás, igaz, hogy drágább, de azt nem csak erre tudod használni, hanem másra is. A másik dolog, meg, ha megveszed a PIC-eket és egyéb összetevőket és nem működik, akkor meg kidobsz egy csomó pénzt az ablakon. Nem vagy muszáj rám hallgatni, de azért várd meg még mások válaszát is az ügyben. Még annyit, hogy használt notebookot láttam az apróhirdetések küzütt is itt az oldalon elég jó áron.
(#) pintad válasza Gyimate hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
nana, írtak már AVR-re lan-es kütyüt... igorplug-udp (közvetlen avr-lan kapcsolattal)
de hálókártyával webszervert is csináltak már ügyes kollégák.

picről nem tudok nyilatkozni, de ha avr-re van ilyen, pic-re mért ne lenne...
(#) Gyimate válasza pintad hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Bocsánatot kérek, az AVR-ekhez nem nagyon értek még. Nemrég kezdtem foglalkozni ezekkel az IC-kel.
(#) pintad válasza Gyimate hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Akkor sok érdekességgel találkozhatsz még; pl, kizárólag szoftveres úton egyszerűbb OSD-t is lehet csinálni egy AVR-el... (kompozit videóra) - na mindegy, ez már oFF volt, elnézést

Tehát, ha avr-rel vagy piccel kívánja a tisztelt kérdező megoldani egy gép figyelését, ahhoz elsősorban tudni kell:
-programozni,
-ismerni a hálózati fogalmakat (nem felületesen),
-ismerni a tcp/ip protokollt
és innentől egyértelmű

ma még nem sok ilyen kütyü létezik, hogy az ember csak úgy leírja ezeknek a működését. De mivel az igorplug-udp forrása közzé lett téve, talán nem olyan nagy munka azt átírni egy pingelő rendszerré (csak épp az assembly-t kell ismerni hozzá)
(#) greatman válasza huarachi hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Szia!

Esetleg megpróbálhatod PDA -val + egy PCMCIA kabáttal amibe van egy hálókártya. Felteszel rá egy IP scan programot, és megvan a kicsi hordozható eszközöd, ráadásul úgy bővíted programokkal ahogy akarod. Régebbi használt PDA -t már 10.000 alatt simán tudsz venni. Mivel IP címet szeretnél olvastatni, neked egy min. Layer3 szintű eszközre van szükséged, amit egyedileg nem egyszerű elkészíteni, sőt, elképzelhető, hogy a mérete sem lesz olyan kicsi a végére. A példaként felhozott AVR -távirányítóval az a baj, hogy az csak egy megadott minta alapján tolja az adatot, mindenféle kontroll nélkül, aminek a feldolgozását már a PC végzi. Neked pontosan ezt az adatfeldolgozást kellene elvégezni a PIC -el. Az AVR-es webszervernél pedig látható, hogy felhasználnak NIC -nek egy ISA -s hálózati kártyát, és azok keresztül megy az infó. Valószínű, hogy neked is ez lehetne a járható út, viszont azért itt már a méret is növekszik, illetve kezd gond lenni a hordozhatóság. Esetleg USB-s hálózati kártya összekötve egy PIC -el. De ezt leprogramozni már nem kis tudomány, és ha ez neked nem megy, nem hiszem, hogy bárki megcsinálja neked olcsó pénzért. Ha igen, akkor szólj, mert nekem is kell.
(#) idlob válasza huarachi hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Most közel laikusként kotyogok bele, de úgy vettem észre egyre inkább mennek ki a divatból a statikus ip-re épített hálózatok, szinte mindenhol DHCP van, akkor meg ha lehúzod a hálózatról a gépet már nem tudod megállapítani az IP-jét. Vagy lehet nem így gondoltad, akkor nem szóltam.
(#) huarachi hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
Ez az AVR-es megoldás tetszik. Van valaki tud tud valami konkrétabbat erről az eszközről? Ja, kérdésem az lenne hogy mi az alapvető különbség a PIC és az AVR között. Eddig csak PIC-kel dolgoztam, AVR nem is foglalkoztatott.
(#) abcdabcd válasza huarachi hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Egyébként nem a kedvedet akarom elvenni, de a tied előtti hozzászólásban szólóéhoz hasonló dolog jutott eszembe a témaindító elolvasása után rögtön... 1) mire jó ha kihúzod a lan-t egy gépből és a gépnek megtudnád az IP címét? lehet vagy DHCP-s és így nincs is neki, vagy ha azt tudod mire mész vele? mert mondjuk egy ping-gel ezt megmondja, ha végigpróbálgatod a lehetséges címeket és a megfelelőre majd válaszol? Ha a PC-n nincs ennek szoftveres támogatása ami kiküldi az adatokat amiket szeretnél (nem is írtad, hogy még mit is szeretnél igazából ezzel), akkor hogyan "kéred le" a pc-től? Mi az az adat amit egy pc kiad csak úgy ha "szólsz" neki a LAN csatlakozón keresztül?

Vagy olyan eszközt szeretnél amin 2 lan is van mindjárt és a rajta átmenő forgalmat tudja olvasgatni esetleg?
(#) huarachi hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
"Vagy olyan eszközt szeretnél amin 2 lan is van mindjárt és a rajta átmenő forgalmat tudja olvasgatni esetleg?"
(abcdabcd)

PONTOSAN!
(#) abcdabcd válasza huarachi hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Akkor viszont érdekes lehet az még, hogy hogyan juttatod ki a megfigyelés eredményét? Tárolnád inkább vagy hogyha valahogy élőben szeretnéd figyelni a forgalmat, akkor lehet, hogy az adott hálózatról nem tudnád kijuttatni tűzfalaka, switchek több alhálózat stb... tehát akkor lehet hogy egy 3. kapcsolat is jól jönne pl usb mobilnet vagy valami hasonló... vagy pedig valahogy rejteni kellhet a forgalmat...
(#) huarachi hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
Mindenképpen LCD kijelzőn szeretném megjeleníteni az adatokat. De kéne valami kiindulási pont. Ha találtok valami érdekeset azt érdeklődéssel várom.
(#) pintad válasza huarachi hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Ahogy én értelmezem:
van két gép, és egy eszköz, amin van két Ethernet csatlakozó, és szeretnéd a két gép IPjét megtudni.
Ez szerintem egyszerű.
Fogod az átmenő adatot -amit nem szakítasz meg, csak megfigyelsz- és, mivel az IP réteg minden csomagnál tartalmazza a fogadó és küldő IP-t ezért egész egyszerű lehet a dolgod. Csak ne legyen túl gyors a kommunikáció (avr max 20mhz-s lehet )
(#) huarachi hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
Esetleg kapcsolást tudsz mutatni?
(#) pintad válasza huarachi hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /
 
Nem, mert csak elméletet írtam. És mivel feltételezem, hogy két gép közötti kommunikáció simán meghaladja a 20Mhz-t, ezért szerintem nem is érdemes sokat agyali az AVR-es megoldáson (esetleg gyorsabb mikrokontrollerel) - szóval ennek kéne először utánajárni. Mert azért lehetséges, hogy az első "handshake"-k lassabb kapcsolaton keresztül működnek.
(#) abcdabcd válasza huarachi hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /
 
Megint nem kötekedésképpen mert egyébként érdekesnek találom az elgondolást meg érdekel az ötlet, de mi az a többi egyéb adat? Vagy csak az IP címnek mi értelme van?
(#) Animus1724 hozzászólása Ápr 1, 2010 /
 
Szóval ethernet monitorozás .. Szép feladat!
Első ötletem kb. már elhangzott: Egy switch + egy Eee Pc + a CommView
Második ötletem: Egy megfelelő routerboard + komoly linux tudás.

mikrotik routerboard



Hihetetlen magas szintű feladat amit kitaláltál, talán a titkos szolgálati eszközök között fellelhető... Mindenképp több tizezres nagyságrendű.



Elárulod nekünk mire kell, és miért nem jó a netbook?
[sup][/sub][sub]
(#) huarachi hozzászólása Ápr 1, 2010 /
 
Nos pár évvel ezelőtt egy youtube videón láttam hogy valaki épített egy olyan eszközt amellyel a gép IP-jét ILLETVE két gép közötti adatkommunikáció SEBESSÉGÉT (ez a legfontosabb) lehet megállapítani. Nagyon megtetszett a dolog és már egy jó ideje gondolkodom, hogy talán neki kéne állni... Tudom hogy nem kis feladat de azért gondoltam kikérem a véleményeteket. A netbook csak az ára miatt nem felel meg nekem. Gondoltam hogy ha én építem meg akkor sokkal olcsóbban jön ki az egész.
(#) abcdabcd válasza huarachi hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /
 
Amúgy ez az eszköz akár lehetne egy router is amin vannak gpio (azaz általános használatú I/O) adatvonalak és ilyenre már láttam olyat hogy valaki kötött LCD-t, lehet hogy valami mikrokontrollerrel hajtotta meg, de az adatot viszont gondolom ezeken a lábakon keresztül adta/vette a kontroller... És a router-rel már meg is van a megfelelő sebesség meg stb ami kell a hálózathoz magához...
(#) kandraska válasza huarachi hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
A PIC/AVR-es megoldásokkal az a baj, hogy nem képes az Ethernet maximális sebességét kihasználni, arra tervezték őket, hogy „lassan” kommunikáljanak a számítógépekkel (pontos értékeket nem tudok, de ha érdekel utánanézek(függ a mikrokontroller típusától). Így nem tudsz minden csomagot elkapni és megvizsgálni egy olyan hálózaton, ami elve gyorsabb a te megoldásodnál.
Ha mindenképp ilyenen törd a fejed, akkor érdemesebb egy routerboardot venni, vagy egy olyan rotuert aminek a firmware-e cserélhető és programozható. A legtöbb ilyen eszközön van soros port is, amit használhatsz egy kijelző meghajtására.
Ha mindenképp „saját kezű” megoldást akarsz, akkor komolyabb processzorok kellek. (ARM7, ARM9).
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem