Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC kezdőknek

Témaindító: Placi84, idő: Okt 3, 2005
Témakörök:
- A PIC ÖSSZES Vdd és Vss (AVdd és AVss) (tápfeszültség) lábát be kell kötni!
- A táplábak mellé a lehető legközelebb 100nF-os KERÁMIA kondenzátorokat kell elhelyezni.
- Az MCLR lábat, 10kohm-mal fel kell húzni a Vdd tápfeszültségre.
- Külső kvarc használatakor 4MHz-ig XT, a fölött pedig HS konfigurációt kell beállítani.
- Stabilizált tápegységet kell használni, a kapcsoló üzemű "telefon töltő" adapterek okozhatnak hibákat.
- Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó.
- A PIC adatlapja (PDF), tartalmazza a lábak kiosztását és a PIC minden paraméterét. Az adatlap ingyen letölthető!
- Egyes PIC típusoknál az RA4 nyitott nyelőelektródás (Csak lefelé húz L szintre, H szintet nem ad ki!)
- Ha a PGM lábat digitális ki-/bemenetnek használod, az alacsony feszültségű programozási lehetőséget le kell tiltani.
Lapozás: OK   1217 / 1217
(#) Bakman válasza alita hozzászólására (») 13:05 /

Legutóbb nem sikerült: Bővebben: Link?

Tulajdonképpen mi a kérdés? Attól mert a kódvédelem be van kapcsolva, a PIC-be lehet tölteni a programot, nem változtat kb. semmin csak annyin, hogy nem lehet a kontrollerből kiolvasni a tartalmat, de ha megvan az eredeti hex fájl, ez kb. lényegtelen. Esetleg átírod a fenti módszer alapján.
(#) alita válasza Bakman hozzászólására (») 13:38 /

A kérdés és a probléma az, amikor beírom a hex fájlt,azonnal kiírja az all protect-t,és csak egy darabig fut a program.Ha kiakarom olvasni a programot a proci/PIC16F1789/üres.
Ebből következtettem,hogy az hex fájl írásvédett.

Ugyancsak kiírta még:Waiting for file update,továbbá:click buton again to exit.

Betöltöttem e másik hex-t,ennél nem jelent meg a probléma.

Köszönöm,hogy válaszoltál.

Üdvözlettel:Alita
(#) Bakman válasza alita hozzászólására (») 14:34 /

Idézet:
„csak egy darabig fut a program”
Ennek a hibának semmi köze ahhoz, hogy a PIC olvasásvédelme be van-e kapcsolva vagy sem.
Idézet:
„Ha kiakarom olvasni a programot a proci/PIC16F1789/üres.”
Ez természetes, ezt okozza az olvasásvédelem. Ha a programozott eszközt vagy csak a PIC-et odaadod valakinek, nem tudja kiolvasni belőle a programot.
Idézet:
„Waiting for file update,továbbá:click buton again to exit.”
Ezt, ezeket akkor írja, amikor az "Auto Import HEX + Write Device" gombra kattintasz. Ha mégegyszer rákattintasz, kikapcsolod ezt a funkciót. Ennek sincs köze ahhoz, hogy a kontrollerben lévő program csak egy ideig fut. Magát a programot kell vizsgálni, mitől állaht le.
(#) alita válasza Bakman hozzászólására (») 15:01 /

Én is a program hibájára gondoltam,de ez már sok nékem.Hiszen azt írja ki,hogy" a fájl
frissítésre vár."Érdekes még,hogy ehhez a kütyű életre keltéséhez még további három
fájl van letöltve és ezeknél is ugyanaz van.
Gondolom a szerző pénzt szeretne a programért,de akkor miért nem tüntette fel szándékát.
Azt hiszem én feladom egyenlőre.

Köszönöm a segíteni akarásod.

Üdvözlettel:Attila
(#) Bakman válasza alita hozzászólására (») 15:05 /

Idézet:
„a fájl frissítésre vár”
Ez a funkció/opció a PICKit2 szoftverben van, egyfajta automatikus PIC égetési trükk.

Ha leírod, mit szeretnél, talán többet tudunk segíteni. Milyen három fájlról van szó? Milyen projekt?
Következő: »»   1217 / 1217
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem