Fórum témák
» Több friss téma |
Publikussá tett hex -ben be van kapcsolva a kódvédelem. Minek??? ![]() MpLab elindít; Configure / Select device: 18F2523; File / import hex; Configure / Configuration bits lapon a "Configuration bits set in code" kockából a pipát kivenni, a "code-proteced" bejegyzéseket "not code-protected" -re átállítani; File / Export hex meüponttal az egész programmemóriát, adatmemóriát, configurációt, id -ket kimenteni. Voila volt - nincs kiolvasásvédelem a kódon. Ha az így átalakított hex -et programozaod be, később is lehet ellenőrizni...
Azért, mert minden kódomat így írom. Aztán ha egyszer publikussá teszem, senkit nem zavar. Ha igen, majd bűvészkedik vele, de minek?
A 18F képes lenne ellenőrizni is, hogy valóban be van állítva a kódvédelem. Ha nincs, akkor nem működik a program vagy ami még rosszabb, hibásan működik. Találkoztam már rengeteg ilyen kóddal, többek között itt a fórumon is. Egyik védelem sem tarott 10 - 20 percnél tovább (pedig volt 16 bites pic is köztük). Csak az előre, kiolvasásvédelemmel felprogramozott kontrollerek eladásának van egyáltalán értelme és haszna.
"de minek" Ha valaki nagyon módosítani akarja a programot, ez a néhány lépés nem jelent számára akadályt.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha írok egy asm-et, honnan tudom azt, hogy mikor telik be a pic memóriája?
A fordító vagy a linker hibát jelez. pl:
Error - section '.org_1' can not fit the absolute section. Section '.org_1' start=0x000004ff, length=0x00000608 Errors : 1
Köszi, ez megvan, de arra gondoltam, hogy pl. tőled is olvastam olyat valamelyik topicba, hogy "kb még 700 utasítás fér a pic-be." Ezt honnan lehet tudni?
MpLab
- Memory Gauge - sajnos csak relokálható kódnál működik, - View / Program memory - itt látható mekkora címtartomány van feltöltve a programmal, - Az abszolut kód lista állományának végén van egy táblázat, - A relokálható kódhoz készíttethető egy map állomány.
Köszi! Így már OK. Mutatja, hogy benne van. Nem mintha egyébb hasznom lenne belőle, de így kezdőként jó látni, hogy ott van, aminek ott kell lenni.
![]() Viszont ez a problémát még nem oldotta meg, hogy nem mutat semmit, ill. csak kockákat a display. Az előbb a C14 100µF helyett csak 10µF volt, akkor csíkos volt a display. Mostmár kockák vannak. Ha tekerem a potit akkor eltűnik. Akárhogy is nézem a kapcsolási rajzot az analóg rész nincs befolyással a displayre. Már csak arra tudok gondolni, hogy gagyi az ebay-es ócó kínai kijelző. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2014
Ezek egyike sem sem segít most. Konkrétem a problémám az, hogy van egy 628-ra írt program, amit 627-re át akartam fordítani. A fordító a fenti hibával leáll. Amit nem értek az az, hogy a 628-ra fordított hex-et simán be lehet programozni a 627-be és megnézve pl a pickit2-vel, látható, hogy nincs tele a program memória, viszont nem is működik.
Megnéztem 628-ra fordítva 830-nál vége van a programnak. Akkor miért tudom 627-re fordítani?
Szerintem a kijelző jó. Vagy elkötés, vagy nem indul a PIC.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
Melyik az a program? A 16F648A 4k, a 16F628(A) 2k a 16F627(A) 1k szó program memóriával rendelkezik.
Sziasztok!
PIC-hez építettem egy USB-RS232 konvertert FT232 IC-vel. Azonban a PC nem akarja felismerni az eszközöm. Illetve van hogy felismeri egy pár másodpercre(de csak ha pár órát nem kapott tápot), de utána elszáll az eszköz és hol ismeretlen eszközként ismeri fel, hol még annak sem. Mi lehet a probléma? Első körben arra gondolok, hogy az órajel körben lehet valami probléma? Lehet nem jó a nyáktervem, és az oszcillátort bezavarja valami? Szkópom nincs itthon sajna, nemtom lecsekkolni.
Igen, a gyári ajánlást. Külső tápról megy, 3,3V-os pic van rákötve. Nem szükséges a külső oszcillátor? Ez elkerülte a figyelmemet, nem is tudtam. Pesten az elektro konthába vettem az IC-t, csak nem hamis.
Egyébként pont az-az érdekes hogy a reset lábon nem mérek magas szintet, valami lehúzza a feszültséget.
A 22. oldalon lévőt építetted meg: Bővebben: Link ?
Szerk.: ja nem, az nem külső tápos A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
No közben már azt nézem.
A 4.7k ohm-os ellenálláson mekkora feszültséget mérsz?
A reset lábon azaz a 4-esen 0,64V-ot. És ezt nem értem, hogy miért. Reset állapotban van az IC. A 4,7k-n esik 4,39V
32 lábú LQFP tokos FT232BM-el csináltad?
Átforrasztottam az ellenállásokat a 4,7k-t és a 10k-t. Most a #RESET-en 3,5V van, az RSTOUT#-on kijön 3,3V. De így sem ismeri fel a gép. a D- éd D+ USB lábakon 2,3V körüli érték van
Akkor valahol még valószínűleg forrasztási hiba van. Ha RESET# láb magas szinten van, akkor mennie kéne.
Csak azért érdekes, mert hol megy hol nem. Egyébként Fahrenheit-es forrasztókenőcsöm van, de nagyon nincs jó tapasztalatom vele, mert sokszor mintha zárlatosak lennének a lábak tőle. Vagy én nem csinálok valamit jól. De nem egyszer volt olyan, hogy ráadtam a tápot a kész áramkörre, és elkezdett melegedni a forrasztások körül...
Vagy inkább a forrasztó ónnal van gebasz. Vagy ha használsz valami egyéb szert (pl. forrasztópaszta). Én amondó vagyok, hogy legalább egy "kattogós" Weller legyen, az simán jobb, mint akármelyik noname.
Kattogós weller van
. Az a baj, nincs semmi, amivel átmoshatnám a panelt. Egyébként az USB vonalon jó a 2,3V feszültség?
Valószínűleg egy effektív értéket mérték, de azthiszem, jó.
Azthittem, hogy a pákád is Fahrenheit-es. Viszont akkor lehet a kenőcs lesz a ludas. Esetleg van denszesz, izopropil, körömlakklemosó, lakkbenzin? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Publikussá tett hex -ben be van kapcsolva a kódvédelem. Minek??? 

17 oldal