Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
 
Témaindító: G-Lex, idő: Jan 9, 2006
Lapozás: OK   1299 / 1299
(#) cross51 válasza usane hozzászólására (») Csü, 21:27 /
 
Én Eddig MX-et akkor használtam amikor elkezdtem 32 bitezni mert abból volt DIP-es aztán azóta csak MZ-ket használok azon kívül hogy nem megy rá kvarc más nem nagyon akasztott ki benne.
Jó az ADC-t ha pontos mérésre akarjuk használni lehet felejtős, bár mostani projektben PT100-is kifejezetten pontosan mér és feszültséget is sima 1%-os osztóval is pontosan mérek vele, bár nincs rá igény.

Az MZ nem feltétlen a nagy periféria készlete miatt szoktam használni hanem egy kicsit a kényelem miatt, sokáig míg assembly-ztem és assembly-c átmenetbe voltam nagy optimalizálás őrült voltam, de elmúlt

Amit a harmony-ból használtam Timer, SYS_TMR service-ek, ADC_HS, UART, I2C, USB, RESET, SYS_DMA (nagyjából ezek)

És elkezdeni nem volt egyszerű bár a c++ segített rajta, mert ahogyan érzékeltem a library elég erősen objektum orientáltságra hajtottak (persze valós hiba kezelés nélkül).

Van egy két hely ahol ki jön hogy más más ember csinálta a libary-t szerint az I2C és UART API része jobban eltér mint ahogyan kellene.

Viszont ami nagy előny volt az egészben hogy semmivel nem kellet nagyon szenvedjek
(persze eltekintve míg fel nem fogtam, hogy hogyan épülnek fel a library-k)
és az összes library non-blocking-ra konfigolható tehát könnyen fűzhető hozzájuk más (és RTOS-hoz is jó).

Azt vettem észre, hogy egész jól használhatóak c++-al együtt is (bár a harmony még nem erre van kitalálva - kicsit szenvedős ezen a téren)

Lezárásként az eddig itt hallottakból egy fél-egy éves használat után pozitív csalódást hozott.
Valamint amit egyre fontosabbnak tartok az elnevezési konzekvencia - itt kifejezetten jól sikerült
(#) usane válasza cross51 hozzászólására (») Pé, 11:03 /
 
Az MZ-ket nem nagyon néztem, mert nem kellett az a sebesség, na meg kell a periféria, bár főleg kommunikációs. Most is olyanon töröm a fejem amihez minimum 1 IIC, 2 SPI és 2 UART kell, (teszthez 3 UART). Illetve a v1 már kész van, de dolgozom a v2-n. Meg úgy gondoltam az MX-ek jobban kiforrtak már, de úgy nézem amit egyszer kiadnak az úgy marad. A minap böngésztem ehhez a projekthet az MX-eket és nem nagyon találtam olyat amiben megvolt az összes szükéges periféria és ne lett volna hibás valamelyik. Némelyik megkerülhető, de vannak nagyon durvák is.
(#) pajti2 válasza usane hozzászólására (») Pé, 12:19 /
 
Az MX-eket azért nem fejlesztik tovább, mert ha el tudják adni a havi díjas (!) MZ fordítót, az sokkal többet hoz a konyhára. Még nem eldöntött játék, tényleg nyerik-e azt a meccset, vagy csak átkergetik a teljes közösségüket másik gyártóhoz. Egyenlőre úgy tűnik, nem a tapasztaltabbik irányban haladnak a lejtőn.
Következő: »»   1299 / 1299
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu