Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   18 / 211
(#) dB_Thunder válasza vasutasrics hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Ne aggódj én is ugyanebbe a cipőbe járok!
És ezúton keresek szegedi kollégát aki vállalná a programozást! Jelentkezést pmbe.
(#) Shoo válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
de ha van soros portod akkor az oldalon találsz kapcsolást ami kb pár száz forint...azt megépíted és beégeted vele a picet és máris megvan...nekem azért kellett kérni az égetést mert a 12 usb port mellé 0 soros port párosul
(#) vasutasrics válasza potyo hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Emlitetted, hogy lehet venni 7 ezerért??? Ha CD -t is adnak akkor nem húzós!!!! Hol lehet ilyet kapni, mert a Conradban, meg a Chontaban is néztem s nem volt???? Köszi a segitséget
(#) kobold válasza vasutasrics hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Miért nem ott keresed, ahol adnak is: ChipCad
(#) potyo válasza vasutasrics hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Mint minden microchip terméket, természetesen a képviselőjüktől, a chipcad-től.

De javaslom, hogy először olvass, és aztán építs, kérdezz. Mert ebből a kérdésedből már kikövetkeztettem, hogy nem olvastál utána semminek!
(#) vasutasrics válasza potyo hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Potyonak: Már több órát kutatgattam a témában de olyan budapesti boltot amelyik árul PIC égetőt nem nagyon találtam, és pl: a kobold által említett http://online.chipcad.hu/www/arak.aspx?group=030113 weblapon sem találtam elérhetőségeket, pedig alaposan átkutattam az oldalt, és a gépem, és a garancia érdekében inkább a bolti megoldáshoz ragaszkodnék, emellet a nyákkészítéshez nincs nyomtatóm azt is meg kéne oldani valahogy vagy pl az ic égetést, mert nem szeretek mások segitségére szorulni, vagy másoktól szivességet kérni szeretem a problémákat egyénileg megoldani, és + az idő miatt én nekem megéri a bolti is.
Köszi a tippet: Vasutasrics

Koboldnak: Köszi a weblapot az elérhetőséget még ha tudod szeretném elkérni!!!
Köszi: Vasutasrics
(#) Norberto válasza vasutasrics hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
A cég hivatalos weblapja: LINK

Ha ezt megnyitod, biztos vagyok benne, hogy megtalálod az elérhetőségüket.
(#) potyo válasza vasutasrics hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Főoldalukat nézted? Mert ott van az elérhetőségük...
(#) vasutasrics válasza Norberto hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Köszönöm a segítséget örök hála!
(#) Babó22 hozzászólása Dec 26, 2008 /
 
Üdv mindenkinek! Kezdő vagyok, és szeretnék a PIC-ekkel megismerkedni, ezért szeretnék szerezni egy normális égetőt. A JDM-ekről sok rosszat hallottam, ezért valamilyen PICkit-re gondoltam. Az egyik kérdésem az lenne, hogy melyik érné meg jobban: A PICkit 2 egy klónját megépíteni, vagy megvásárolni a gyári PICkitet? Lehet hülye kérdés, de most nagy döntés előtt állok.
(#) Norberto válasza Babó22 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Ha szeretsz NYÁK-ot készíteni és ilyesmikkel bíbelődni (és van is időd ehhez), akkor simán vállalhatod az otthoni elkészítést (feltéve, hogy van ismerősöd, aki magába a PICKit2-be való PIC-et fel tudja majd programozni, hogy használni tudd).

Ha viszont a saját verzió alkatrészköltségeihez hozzácsapsz 1-2 ezrest, akkor megveheted újonnan, dobozolt verzióban ezt a szerkezetet, nem kell programoztatnod sem senkivel semmit, hazaviszed, összekötöd a géppel és attól a perctől fogva azonnal használni tudod.

Ilyen egyszerű érvek szólnak most az építés mellett és ellen.
(#) Babó22 hozzászólása Dec 26, 2008 /
 
Akkor én inkább megvenném a gyárit. Tud valaki olyan helyet, ahol tudnék vásárolni PICkit 2-őt Debrecenben illetve annak környékén?
(#) icserny válasza Babó22 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Idézet:
„Tud valaki olyan helyet, ahol tudnék vásárolni PICkit 2-őt Debrecenben illetve annak környékén?”

Bármelyik Internet Kávéházból megrendelheted házhozszállítással!

www.chipcad.hu

(gyk: boltban szerintem nem kapható)
(#) Babó22 válasza icserny hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Megrendelni otthon is megtudnám, csak olcsóbb lenne 600 Ft-al oda-vissza busszal menni érte, mint 1500-2000 Ft-ért házhozszállítattni.
(#) watt válasza Babó22 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Pestre oda vissza 600Ft?
Nem hiszem, hogy máshol kapnál.
(#) Babó22 válasza watt hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Nem, nem Pestre mennék. Hanem Debrecenbe. De szerintem hagyjuk, mert már nagyon OFF topicos a helyzet.
(#) pittyu válasza Babó22 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /
 
Szia . Én most raktam össze egy PIC 2 klont. Nagyon preciz, és nem drága. Ha érdekel priviben megirom honnan van .(5000 alatt volt )
(#) watt hozzászólása Jan 2, 2009 /
 
Szilva! Mi a helyzet most a 3,3V támogatásával? Sikerült használható megoldást találni? Mik voltak a buktatók?
(#) szilva válasza watt hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Nos, én összeraktam egy illesztőt, aminek a rajza és pár fotó is látható az alábbi linken:

Bővebben: Link

Azt kell mondanom, hogy maga az áramkör tökéletesen működik, 2.5V-ra és 3.3V-ra lehet jumperelni. Egy 18F44J10-zel próbáltam, a PK2 programból kiválóan működik, írható-olvasható a PIC.

Ellenben az MPLAB nem szereti, hogy 3.3V-ot akar beállítani a kimenetre és 5V-ot olvas vissza, ezért nem hajlandó sem programozó, sem debugger módban csatlakozni a PIC-emhez. Meg kellene próbálni külső táppal, talán úgy rávehető lenne, hogy dolgozzon vele.

A fotókon látszik, hogy csináltam visszacsatolást a külső tápról, hogy az MPLAB is jó feszültséget lásson, de akkor meg valami időzítési gondja lehetett, mert nem mindig látta a tápot (talán lassabban állt fel, mint amire ő számított).

Sajnos az MPLAB teljesen maga kezeli a PK2-t, így ebbe nem lehet belenyúlni, szóval emiatt nem 100%-os a megoldás. Viszont programozni és kiolvasni a 3.3 vagy 2.5V-os PIC-eket tökéletesen lehet a PK2 programmal.
(#) watt válasza szilva hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Köszi a választ!
Egyszerű és ötletes a megoldás. Mi lenne, ha az USB 5V-ot fixen rákötnéd a regulátor tranyóra, és nem a PK2 kapcsolná? Úgy érezné, mintha külső tápos lenne(végül is az is, csak nem kell külső táp). Talán debuggolna is! Kicsit kényelmetlen, hogy az ICSP-re nincs kivezetve, de talán ez nem akkor a baj.
(#) ALenning hozzászólása Jan 23, 2009 /
 
Sziasztok
Kezdő vagyok, engem is érdekel a PIC-es téma, szóval a PicKit2 mellett döntöttem. A problémám a szokásos még nincs semmilyen égetőm. Lenne valaki olyan kedves, hogy felprogramozza nekem és szegedi. Persze nem ingyen kérném
(#) szilva válasza ALenning hozzászólására (») Jan 23, 2009 /
 
Akár PIC felprogramozása, akár komplett, a klón építésére összeállított egységcsomag ügyében megkereshetsz privátban.
(#) Hlacso hozzászólása Jan 26, 2009 /
 
Üdvözletem!
Építettem én is egy klónt az itt leírtak alapján
http://www.mcuhobby.com/articles.php?article_id=8&rowstart=0
Miután megépítettem, és a firmware is sikeresen belekrült a pic-be első használatnál jól működött, Windows feliserte, telepítette, mplab és pickit 2 v2.55 is felismerte. Nemsokkal ezután megadta magát.
A 680uH-is tekercs lehet az szerintem, kicsit megbarnult, és nagyon melegedett. Mi lehet ennek az oka?
Holnap kiderül ő volt-e a hibás, cserélem.
(#) watt válasza Hlacso hozzászólására (») Jan 27, 2009 /
 
Megfelelő teljesítményű tekercset használtál? A Kapcsoló FET típusa az ajánlott típus?
(#) fzs hozzászólása Jan 27, 2009 /
 
Üdv minden klónozónak.
Kb. egy éve használom az általam utánépített pickit2-t minden probléma nélkül. A klón furatszerelt alkatrészekkel készült, és viszonylag nagyméretű lett. Az eredeti koncepciót megtartva, átépítettem SMD alkatrészekkel, mely már az eredeti gyári méret kategóriájába került. Miután úgy látom, hogy a klónépítés iránt változatlan az érdeklődés, felteszem az építéséhez szükséges dokumentációt. A nyák kétoldalas, fotó úton készült. A sürű, vékony vonalak miatt nem mertem a vasalásos eljárást használni. Bátrak megpróbálhatják. Az alkatrészek könnyen beszerezhetők, akár több forrásból is. A célszerűség és egyéb okok miatt néhány alkatrész furatszerelt. A második oldalon csupán néhány alkatrész található, többek között az eepromok, melyekkel a klón az eredeti készülék teljes funkcióival rendelkezik. (Program to go, nem is hittem volna, hogy a gyakorlatban ez milyen praktikus!)
(#) ALenning hozzászólása Jan 27, 2009 /
 
Sziasztok!
Tud valaki valamit arról, hogy a pickit 2 v2.55 öt tudom- e futtatni vistával, mert laptop vásárlás előtt állok és valószínű vista lesz rajta. Egyébként nem muszáj pickit 2 prognak lennie lehet mplab is, vagy vmi más, csak tudjak vele programozni.
Köszönöm
(#) szilva válasza ALenning hozzászólására (») Jan 27, 2009 /
 
A Microchip szerint a PICkit2 Vista-kompatibilis, a legújabb verziójú szoftverrel egészen biztosan. Én még nem próbáltam, mert a környezetemben sehol nincs használatban Vista, de talán lesz majd valaki, aki tapasztalatból is meg tudja ezt erősíteni.
(#) szilva válasza fzs hozzászólására (») Jan 27, 2009 /
 
Nagyon szép munka, jól néz ki abban a dobozban!
(#) Báddzsó válasza fzs hozzászólására (») Jan 27, 2009 /
 
én Watt féle klónt építettem, nem működött amíg alaposan le nem mostan a folyasztószert... a tiéden van rendesen... nem vezet át? vagy az gyanta?
(#) fzs válasza Báddzsó hozzászólására (») Jan 28, 2009 /
 
Én alkoholban oldott gyantát használok. Általában nem kell lemosni, de ha gond van az áramkörrel, akkor elöszőr a lemosással kezdem. Szerintem azonban nem a folyatószer maradványok okozzák a gondot, hanem a folyatószerbe fröccsent mini óncseppek.
Következő: »»   18 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem