Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazmavágó építése házilag
Lapozás: OK   37 / 37
(#) greczn01 hozzászólása Jan 13, 2020 /
 
Hello !
Plazmával szépen 10 mm lemezt azfelett lángal
Ezt viszonylag biztosra mondom
Mert munkahelyen van vágóasztal
Plazma láng kombóval .
Vastagabb anyagot 300 A es géppel vágnak szépen 125 A kell neki .plusz levegő előkéazítő spec egység az ára .... k sok ...
Volt kollega 20 as hardoxal a plazmapisztolyt kb 1m en szétsütötte azótais szar a gép...
50 es anyag főleg ha kemény az lángvágóval


Pl : savállóhoz és aluhoz plazmával levegő helyett
Nitrogént nyomatnak

Vashoz propán és oxigén
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
(#) icemann64 hozzászólása Jún 1, 2020 /
 
Sziasztok

Van egy stahlwerk ct520p kombi gépem, és a kérdés az lenne, hogy a plazmavágó pisztolyt hozzá kell érinteni az anyaghoz,hogy elinduljon a vágás.Át lehet alakítani, hogy gombnyomásra gyújtson a pisztoly, és hogyan,mi kell hozzá?
(#) szikorapéter hozzászólása Jún 12, 2020 /
 
Sziasztok. Csak nem engednék a témából ellenben a felhasználás erősen javult. A max vágott vastagság 10mm~ körül lenne (előfordul 15mm-is de ez "csúcsokban" ).
Erre esetleg egy jól bevált gyógyszer?
(#) kaqkk válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Nem sok dolog kell hozzá : egy jó plazmavágó egy gépi fej egy asztal (víztálcával) ami elbírja a 10*2000*3000 es "lemezt" egy jó mechanika (a haveromnak 20*10 mm es menetes órsók és 8Nm es léptetők dolgoznak rajta , 3 léptető meghajtó egy cnc vezérlő (minimum UCCNC) egy tápegység a motorokhoz és a vezérlőhöz .... Ja és egy proma THC az automata magasságállításhoz , nameg legalább 2-3 hónap az elkészítéshez + egy hónap a beállítás kezelés elsajátítása és még egy a dolgozó betanítása .... Ja meg egy futómacskás emelő amivel ráteszed a lemezt az asztalra ....
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2020
(#) hulala válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Amennyiben olcsón akarod megúszni akkor egy használt 120 A-es trafós plazmavágó (például Cebora Prof , trafós jobban átköpi mint az inverteres és kétszelepes azaz könnyített gyújtású) , jó minőségű olcsó vízhűtéses gépi fej saját készítésű kábelezéssel, száraz asztal felső vízrávezetéssel csak a fejnél, egyszerű - párszáz forintos THC , nagyon könnyűre tervezett ALU híd amelyet elég mozgatni egy 6-8 Nm-es léptetőmotorral ( nekem ilyennel akár 25 m/perc-el is seper ). A "Z" tengelyre elég bőven egy 2 Nm-es léptető 10 mm menetemelkedésű golyósorsóval ( ez fontos a gyors fejmozgatás miatt)."2x3 m" lemezt nem forgalmaznak így inkább 1,5x3 m-esben gondolkodj azaz az asztal belső mérete legyen 1,7x3,2 m. Száraz asztal legyen "kihúzhatós" így könnyebb ráhelyezni a munkadarabot és nincs kockázat a daruzásnál mert a nagy súly neki szokott ütődni a hídnak hiába állsz félre vele. Én is az UCCNC-t ajánlom a 400 ETH-t. Röviden leírtam a saját tapasztalatom.
(#) szikorapéter válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Nem tálcás, egyszerű "kézi" pisztolyosra volna szükség mivel bontáshoz lesz használva.
(#) kaqkk válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 13, 2020 /
 
Nem volt egyértelmű a kérdésed , ha csak "kézimunkához" kell akkor a legegyszerűbb ha veszel egy gyári pazmavágót kézi fejjel .... Ha a tied a cég csak garanciás bevizsgált gépet használj , nem hiszem hogy szükséged van egy áramütés utáni per procedúráira . Ha nem te dolgozol a géppel ...
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2020
(#) szikorapéter válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 13, 2020 /
 
Bontásnál én használnám a gépet, nem is nagyon kemény anyag bontására lenne , inkább burkolat szerű elemnek mondanám, viszont elég rossz helyeken van ahova flexel beférni nem túl praktikus.
(#) maszek0005 válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 13, 2020 /
 
Bontáshoz plazmavágót? Felejtsd el! Maradj akkor az oxigén és gázpalacknál. Akárcsak az ócskavas telepeken, nagy vágópisztollyal.
Következő: »»   37 / 37
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu