Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektoros TV hiba
 
Témaindító: pirszing, idő: Júl 15, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 8
(#) pirszing hozzászólása Júl 15, 2009 /
 
Sziasztok .Van 1 lg proj.tvm Tavaj a konvergencia ic k voltak benne cserélve.Nem is volt vele semmi gondom a mai napig.Bekapcsoltam és a vörös képe el van csúszva picit.A menüben nem tudtam rajta állitani mert nem mozog a kereszt jobbra és balra,csak fel és le.Van foto is,a panelon van a konvergencia ic elött a vörös az elsö,aztán a zöld középen,és a kék a végén.
A vörösnek az áramkörében van 2db ellenállás amiböl az also olyan mintha égett lenne,megnéztem müködés közben is és az égett szerü feletti forro volt .A tv müködik csak ez a baja.Azt szeretném kérdezni hogy lehet e ez a baja hogy nem tudom irányitani jobbra balra,mert a képen reagál a kereszt villogással ugyan ugy mint amikor fel le mozgatom csak éppen nem mozdul se jobbra se balra.Segitség nem kérem ingyen.Köszönet elöre Üdv Isti
(#) boczhunor hozzászólása Júl 15, 2009 / 4
 
Az ellenállás a felesleges feszültséget például hővé alakítja.Ezt szerintem te is tudod.Na de próbáld meg szerezni egy pont ugyanolyan ellenállást,vagyis pont annyi ohmost csak a w(teljesítmény) legyen nagyobb.Hát lehet,hogy ez a baj.Nem tudom.Ahhoz kéne lássam,hogy mi szerepe van ennek az ellenállásnak.Az áramkör szerint.Na de azért próbáld meg kicserélni,ahogy mondtam.Aztán meglátod,hogy jó-e,vagyis akkor már lehet-e jobbra és balra irányítani.Ha akkor se tudod irányítani jobbra meg balra,akkor mindent megkell multiméterrel vizsgálni.Az alkatrészeket,meg mindent.
(#) bbalazs_ válasza pirszing hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Ha tulmelegedesre gyanakszol, akkor mukodes kozben probald meg hajszaritoval futes nelkuli modban megfujatni. Kicsit jobb lesz? Valamint akkor a melegedessel parhuzamosan folyamatosan maszna egyre jobban el a kep.
Szerintem ugyan nem ez a hiba, de egy probat meger.
(#) Pyte válasza pirszing hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Lehet megint elmászott a konvergencia IC benne Mi a samunak vagyunk márkaszervize és sok projis Tv-t hoznak konvergendia hibával és azé mászik el mert uagyunis a gyártók nincsnenek tisztába hogy alulméretezik a hűtőbordákat bennük a Samsungé pl levett hátlappal kb félóra üzem után 89-95C fok körül mozog !
És még egy probláma szokott lenni a boltabanem mondák el hogy ha nem veszed meg a gyári álványt hozzá akkor nem tud szellőzni szegény ,mert ha pl szőnyegre rakod akkor biztos nem áarmlik benne a levegő és közel 100-110fokra melegszenek az STK-ick és az bizony nem tetszik nekik ! Ha nem lessz jó akkor sajnos IC csere és mi is amiben cseréljük javasoljuk az ügyfélnek hogy valami találjon ki hozzá ami kb 10cm er megemeli a tv-t a padló fölé (persze ha nincs meg a gyári álvány) egy kis ventilátorral tudsz nekik segíteni de akkor hamar beporosodik a tükör lencsék stb !
(#) pirszing válasza Pyte hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Szia ehez a cucchoz nem volt állvány 150 cm magas 136os a képáttmérö dolbi 5.1 hangfalakka plusz erösitö stb.itt a foto.szönyegen sincs.A konv ick nem melegednek,emlékszek a régi icket meg sem lehetett fogni.Ezekkel nincs ilyen para.üdv Isti
(#) boczhunor válasza pirszing hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Köszönöm szépen a pontot és köszönöm,hogy segíthettem. :yes:
(#) pirszing válasza boczhunor hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Meg probáltam ,ugyan az,és amint bekapcsolom azonnal olyan .Nem szeretném hogy Pyte-nek legyen igaza mert az sok zsé csak ugy hirtelen.Ráadásul ha jol tudom illik egyszerre cserélni a két ict
Probáltam ugy hogy a kéket meg a vöröset a stekkereknél felcseréltem ugy mozgott a kereszt és a kéket nem lehetett irányitani.üdv Isti
(#) idlob válasza pirszing hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Hunorral épp most beszéltm magánban, hogy esetleg az elkók lehet száradásnak indultak a meleg hűtőborda mellett. Van az IC-n kívül aktív alkatrész a panelon?
(#) pirszing válasza idlob hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
dobok fotokat ugy leszünk pontosak,ja és samsung 3 képcsö Üdv Isti
(#) boczhunor hozzászólása Júl 15, 2009 /
 
Hát az elkók elég közel vannnak a hűtőbordához.A hűtőborda nagyon felmelegedik?
(#) pirszing válasza boczhunor hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
hát igen nem kell sokáig fogdozni,ez a másik fele, már fog.m sincs tettem e ezt a képet.
(#) pirszing válasza pirszing hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
A borda meleg,viszont nagyobb vagy is magasabbak lettek beszerelve a konv,ickhez mint a gyári.Az ick egyáltalán nem melegek.Szoval elhuzza a höt az ickröl.Arra gondolsz hogy az elkok a bordáktol szoszerint kiszáradtak volna?
(#) boczhunor hozzászólása Júl 15, 2009 /
 
Nem.Én az icre gondoltam.Hogy nem-e az ic túl melegedik.Most látom,hogy nem. Az elkó nem forrósodik?Úgy mint az ellenállás.Nem forró?És ha az lenne,úgy gondolom,hogy mivel közel van a bordához,a borda is melegítené az elkót.Mert megvan szabva,hogy egy alkatrész milyen hőmérsékletet visel el.Arra gondoltam,hogy nem-e nagyobb a hőmérséklet.Ja,még valami.Ha a teljesítménye ngyobb az ellenállásnak nem szabadna forrósodjon.
(#) boczhunor hozzászólása Júl 15, 2009 /
 
A kiszáradást meg úgy értettük,hogy a kondenzátor elkezd kiszáradni az őt fűtő hűtőburdától,tekercstől ettől csökken a kapacitása is.Meg lehet az is hibás.Szóval lehet,hogy ez a baja.Vagy az amit írtam előző hozzászólásomban.De ez amit most írtam,elhihetőbb.Ez gyakran megtörténik.A kondi egy idő múlva elkezd melegedni, a benne lévő (általában zselés) dielektrikum (szigetelő) elkezd kiszáradni, ami a kondenzátor további melegedését, majd a végén a „durranásos halál” nevű jelenséget vonzza maga után. A kondik tetején nem esztétikai és szépészeti okok miatt van egy kereszt vagy más, közkeletűbb nevén X, hanem egy ötletes ok miatt. Az alkatrész, ha eldurran, azt az X alakú benyomódás helyén teszi, és a dielektrikumot nem folyatja az alkatrészekre, hanem felfelé próbál távozni, vagy csak ha egy picit „nyitotta” meg a túlterhelés az alkatrészt, akkor a kis felszabaduló résen párolog el a zselé egy része.
(#) pirszing válasza Pyte hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Szia esetleg ha nem jutok semmire,Samaung képcsövek vannak ebben is,szerinted törödnének vele ott nálatok a márkaszaszerviznél?
(#) pirszing válasza boczhunor hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Na ez sem rossz ötlet,mert volt szaga azért ugrottam oda kikapcsolni,a zselé párolgása is inkább mert nem látni rajta semmit az egész panelon semmi,azért bemászok alá és megnézem müködés közben mi lehet még
(#) pirszing válasza boczhunor hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Az összes elko a panelon 85 fokig ok,talán 50 fokos a borda közelben,de lehet kevesebb.a hajszáritásra sem reagál sehogy,de ez mutatkozott volna amikor pihent 2 3 órát.A Fm ki van.Az esetleg hogy a probléma elött 3 nappal volt erre vihar nagy csattogás stb.elment a villany dev pillanatra csak.viszont nem volt jele annak hogy baj van simán ment a tv és volt már ilyen nem egyszer.
(#) pirszing válasza pirszing hozzászólására (») Júl 15, 2009 /
 
Azért ha eszetekbe jutna bármi megköszönném,és persze az eddigi törödést is.Üdv Isti
(#) boczhunor hozzászólása Júl 15, 2009 /
 
Hát az elkókat gyanítom,de nagyon,de lehet száradás van és ez a baj.Multimétrrel vizsgáld meg a kondikat.Ha szag van,akkor lehet,hogy a párolgás.Ahonnan párlogok,az a rész lehet olyan kicsi,hogy akár szabadszemmel nem is látod.Szerintem egyszer vizsgáld meg multiméterrel,és ha nem megy rendesen a kondi,akkor csere kell.Ha kikell cserélni a kondikat,akkor valahogy úgy kéne,hogy a nyomtatott áramkör másik felére forrasztani a kondit.Hogy a száradást akadályozzuk meg.
(#) Pyte válasza pirszing hozzászólására (») Júl 16, 2009 /
 
Biztos hogy megcsinálják samsung szervízben is mert ha jól emlékszek akkor a samsungban is ilyen konvergencia IC-k vannak keress fel ott a közelben egy samsung szervízt és biztos segítenek neked!
(#) pirszing válasza boczhunor hozzászólására (») Júl 21, 2009 /
 
Szia:Kicsit odébb voltam,pár napig.Azthiszem kiszedem az összes elkot és ujjat rakok mindenhova a panellon,mert tescos multi m,van csak itthon vagy jo az elkot mérni?
(#) boczhunor válasza pirszing hozzászólására (») Júl 21, 2009 /
 
Hát nem tudom.Ha van a multimétereden kapacitás mérő kondenzátorhoz,akkor helyezd bele a kondi lábait.Ügyelj.A multimétered pl. max 20µF-ot tud mérni.Ne próbálkozz ennél nagyobb értékkel.A maximum értéket ne lépd túl.A kondenzátort ide kell helyezni.Ha eltéréseket látsz,vagy rosz szagokat érzel,cseréld ki őket.Ahogy írtam,kiszáradhattak.Ha már kikell cserélni,akkor a kondikat szerintem a nyomtatott áramköröd másik felére forrazd.Ahol nincsenek alkatrészek,csak forrasztási pontok.Hogy a hő ne érje őket.
(#) pirszing válasza boczhunor hozzászólására (») Júl 22, 2009 /
 
Köszi a lendületes segitseget,jelentkezek ha átt mentem a dolgon.Üdv Isi
(#) Henceg323 hozzászólása Aug 5, 2009 /
 
Sziasztok kedves okosabb bajtársaim!
Olyan kérdéssel, problémával fordulok hozzátok hogy, van egy projektoros tévém, és a kék szín kicsit homályos volt. Na mármost szétkaptam a kék színért felelős projektor optikáját, és látom hogy azzal semmi gond nincs, tiszta. Viszont van a sugárcső előtt valami olajszerű anyag ami, zavaros mint a Tisza vize ! A kérdés az hogy, milyen anyaggal lehet ezt pótolni, és hogy mi az oka annak hogy nem tiszta az az anyag??? A válaszokat előre is köszönöm!!
(#) Henceg323 hozzászólása Aug 9, 2009 /
 
Kössz a válaszokat!
(#) jtom83 hozzászólása Dec 27, 2009 /
 
Sziasztok! Tudom ez egy LG fórum de ez csak 1 általános projektoros tv kérdés.
Kérdésem a következő lenne: Adott 1 Toshiba projektoros tv. A hiba a következő. Amikor bekapcsolom a tv-t, működik rendesen, aztán gondol 1et és átvált a kép zöldre. Miután kikapcsolom és bekapcsolom újra, megint működik rendesen. Nem tudom h mi is lehet a probléma,érdemes-e vele foglalkozni.
Előre is köszönöm a válaszokat
(#) tnorbika hozzászólása Máj 14, 2010 /
 
sziasztok vcettem 1 sony projektoros tv-t de a piros szin ki van csuszval árnyékos .valaki tud segíteni?
(#) telectro hozzászólása Júl 13, 2010 /
 
hali

hozzám került egy astrobeam X110 projektor, de sajnos csíkos a vetített kép.

piszkálgatásom alatt azt tapasztaltam, hogy a zöld színnél lévő lcd lehet rossz vagy kontakt hibás.

már próbáltam a csatlakozót bizergálni, de nem akar megszűnni a csíkozás...

hogyan tudnám ezt javítani vagy mit tudnék vele tenni ?
esetleg lenne valakinek ilyen lcd-je ?
vagy meg tudná valaki nézni a masinát ?
(#) dezsi001 válasza telectro hozzászólására (») Júl 14, 2010 /
 
Próbáld meg a hozzá vezető szalagkábelt újra átforrasztani mindkét végén. Egy kést teszel a forrasztás mellé, és egy nagyon tiszta pákaheggyel végigsimítod finoman a forrasztást, de figyelj oda a hőmérsékletre és az egyenletességre mert ha rosszul csinálod akkor csak összeforrasztod a lábakat.
(#) d4vid válasza telectro hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Heló
Találtam egy ilyet az LCD megjavítására. Igaz hogy ez egy fekete-fehér mobil LCD de gondolom a színes nem sokban különbözik. Itt a link az angol leíráshoz: Bővebben: Link
Következő: »»   1 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem