Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   295 / 489
(#) vicsys válasza m_ix hozzászólására (») Jún 1, 2013 /
 
Please, use "Válasz" link on the header. This is the answer button.
(#) Hp41C válasza Babós Tibor hozzászólására (») Jún 1, 2013 /
 
A telefontöltő elvégzi az életvédelmi leválasztást.
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Jún 1, 2013 /
 
Csak egy kis előnyöm van.... Ismerem az állományok nevét. A Bázishoz tartozókat base_<pic típus>, a rotorokat prop_<pic típus>, a távirányítókat RC5X_<pic típus> nevekkel töltöttem fel... Pl. Base_683 -ra kerestem a topikban a fájlmellékletek között.
(#) Babós Tibor válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 1, 2013 /
 
Köszönöm a megnyugtató választ.Ha valakit érdekel ez a megoldás mert egy kissé át szerkesztettem a bázis áramkört a sporolás érdekében.A propeller maradt a régi 16F690-es Patexati féle.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
(#) KKobra válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 1, 2013 /
 
Szia
Nem nem az SMD rotor még nem készült el még csak forrasztgatom és most derülnek ki a hiányok is mit felejtettem el megvenni mit nem kaptam stb... de már jól haladok. Alig hiányzik pár alkatrész
Van egy 20/3 16F886-os hibrid rotorom jelenleg egy 18F2550-es USB-s bázis videófej motorral annak az irányításával vesződöm pihenésképpen. Hp41C segítségével lassan minden fontos funkciót elérek egy univerzális távirányítóval.
(#) watamela hozzászólása Jún 4, 2013 /
 
Nem látom a PBC linkre, és kód v2 kérem, segítsen nekem, azt hiszem, meg kell osztani 4 PBC csökkenthetők RMP
(#) KKobra hozzászólása Jún 5, 2013 /
 
Sziasztok Nem tudom mit vettem itt van a kezemben a 10uf kondi nézegetem de nem jövök rá hány voltos. Meg lehet valahogyan állapítani?? Méretileg pontosan úgy néz ki mint a 100uf/6v ez 10µF de hány voltra Szinben is olyan (fekete)
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2013
(#) patexati hozzászólása Jún 6, 2013 /
 
Sziasztok! A háttérben folytatom Hp41C fórumtárs erőteljes közreműködésével a 16f886 SMD rotor adatátviteles teszteket az USB 18f2550 bázisról hajtva légmagos illetve videófejmotoros adatátviteli kísérleteket folytattam. Az átvitel mindkét módon lehetséges! Én a légmagos tekercset részesítem előnyben hiszen én a lehető legkisebb zajra törekszem a kezdetek óta így az SMD rotorhoz nálam ez dukál .) Teljesen hangtalan az átvitel a légtekercsen a videófejen kicsit "zenél" de ez is elenyésző! Szeretném tovább folytatni a teszteket a pc motorba beépített 16f88 bázissal szeretném "üzemeltetni" ha sikerül DCF időszinkront alkalmazva. A linken egy pillanatfelvétel a mai sikerrőlAdatátvitel
(#) tibapu hozzászólása Jún 13, 2013 /
 
Tisztelet Fórumozók.Régota olvasom Propelleres Bibliát és készítettem is néhányat.Ezuttalis szeretném megköszönni mindenkinek aki létrehozta,hozzászolt,megosztotta,elmagyarázta.Ugyláttam ennek az oldalnak a fejlesztés a fő iránya.Nemtudom,hogy hozzánemértőtől is elfogadnak-e ötleteket.Az alap ötlet tulajdonképpen "Janocsi"forumtárs ötlete_a fazékmagos átvitel.Köszönet neki.Mikor már a második légmagos tekercsem sült meg állótekercsestül FET-estül akkor tüzveszélyessé nyilvánítottam.És kerestem más alternativát.Mivel akkor haltmeg a kislámpámban a takarékoscső,de az elektronikája még jó volt nemvolt szivem kidobni ezért rákötöttem a Janocsi féle fazékmagra.Tulajdonképpen mivel 230V-15W-volt ráirva gondoltam a 16db ledet elbirja.És valóban mikor rátettem Patexati 16F690-es propellerét(köszönet neki)elkezdett a piros led villogni.Elövettem a DVM-et és a TS78L05-ön az 5V a Zennernél a 12V megvolt.Igy rájöttem,hogy a nagy 15V-os hálozati trafó elmaradhat.Tovább böngészve rájöttem,hogy a fazékmagos trafó hasonlatos a kapcsolótápokban lévő trafóhoz.ezért még tekertem rá 40 menetet és egy Schottky Diodával és kondenzátorral kaptam 18V-ot.Ezt 7805-ös stabkockán keresztül rákötöttem a bázis 5V-os részére és beindult.A motor egy CD-ROM tálca kitoló motor.Kérem önöket szoljanak hazzá hiszen ijen megoldással még nemtalálkoztam pedig mindenféle propelleres órát átnéztem.Utánépítése egyszerű annak akinek már van Bázis és Propeller áramköre hiszen csak egy elötét fazékmag ésegy bontott motor kell hozzá.Csatolok egy képet és videót.
(#) tibapu hozzászólása Jún 13, 2013 /
 
Figyelem! A képen és videón látható kapcsolás leválasztó trafó és egy sorbakötött 50W-os halogén izzón keresztül müködik.
(#) KKobra válasza tibapu hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Szia
Minden megoldás lehet jó és adhat ötletet egy jobb elkészítéshez .
Én a fazék magos megoldást nem próbáltam Kapásból a Légmagos tekercsel indítottam KB 2 óra kísérletezés után (mindig elszakadt a 0.2 cuz) egészen jó lett és jól is működik. Miután a kitöltést beállítottam azóta nem is melegszik sem a motor sem a tekercs. Videófej motorral is megépítettem (20 led ) maximális fénnyel jól beállított kitöltéssel ez az átvitel is tökéletesen megy és nem melegszik (üzem meleg) kézzel lehet fogni 35-40 fok lehet. mind két órát egy 1200FT-ért vásárolt 12V 1A es táppal gond nélkül lehet üzemeltetni
(#) tibapu hozzászólása Jún 14, 2013 /
 
Tisztelt forumozók.
Lehethogy azért sültek meg az alkatrészek mert fadobozba épitettem bele gondolván,hogy a fa elnyeli a rezgéseket de tévedtem mert igazából inkább felerősíti.Halk órát szerettem volna.Most egy egyszerű csillár foglalatba szeretném beépíteni azt ami az elöző képen szétterítve van az asztalon.KKobra a készenléthez állandóan hálózaton van a táp?
(#) KKobra válasza tibapu hozzászólására (») Jún 15, 2013 /
 
Szia
Igen ahhoz hogy ébresszen állandóan kell a bázisnak áramot kapnia Nem felejt az akku miatt de a működéshez energia kell Nálam az USB-s (18F2550-es) bázis készenlétben 0,040 A-t vesz fel a videófej motorral teljes kijelzés mellett 0,800-0,850 A az áramfelvétel
A biztos hogy megéri a kitöltéssel variálni patexati és Hp41C tanácsait követve én is megtaláltam azt a beállítást ahol nem melegedtek az alkatrészek de rendesen működik az óra.
Biztos vagyok benne hogy a melegedést nálad is a nem jól beállított kitöltéssi tényező következménye
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Jún 15, 2013 /
 
Szia! Örülök,hogy nálad is működik egy példány A tekercs melegedés a magas kitöltés miatt vol az biztos! A vicsys féle bázisban a programban kell módosítani az átvitelesnél a pc kezelőprogramból is lehet de én mindig a programban állítom be a megfelelő értékre mert ha az elem lemerül akkor sem ugrik meg a kitöltés mivel az alapértelmezett kitöltésre áll be mi már kalibrálva van a tekercshez fethez. Átviteles órához tökéletesen megfelel mind a videofej,fazékmag,légtekercs. A légtekercs teljesen hangtalan SMD verzióhoz azt javasolom.
(#) tibapu hozzászólása Jún 15, 2013 /
 
Köszönöm a tanácsokat. Patexati 16F690-es propelleréből nem egy de három működik nálam.Egy ajándék órábakerült egy a saját órába egy pedig az etalon "Mobil" mindent ezen probálok ki.Nagyon hasznos segitőtárs.Most következik a 16F688-as propeller amihez már megvan a kimaratott nyák és az alkatrészek jórésze csak foto tranzisztort nemkaptam hozzávalót remélem segít valaki a beállításnál.Sajnos már nemtudom melyik Bázis programot használtam de úgy történt,hogy a televizió távkapcsolója a menü gombnál kiad egy 2012-es kódot és ez bekapcsolja a 16F628-as PWM-jét,decsak azt semmimást.Nemjelezi a kontoll led így szépen álló hejzetben üzemi kitöltésen sült az állótekercs.Ez csak most derült ki mert a mostani bázis PWM-jéről táplálom a hajtó motort.Ugyanis a TV Menü gombja elindította csak a motort semmi mást.Csodálom hogy a Kínaiak még nemjöttek rá erre a megoldásra mert akkor már rég valamijen gyártósoron lenne és árulnák "olcon".
(#) KKobra válasza patexati hozzászólására (») Jún 15, 2013 /
 
Szia
Felmerült egy újabb kérdés. Az ICSP csatlakozó! Mit kell beültetni? Gondolom tűsor nem lenne szerencsés az alj sem tűnik jó elgondolásnak a képen nem tudom egyértelműen azonosítani.
Talán cső szegecs ? Kitermeltem egy ventilátorból a hall érzékelőt és be is raktam a panelra milyen távolság kell a mágnást tenni? Beforrasztottam a fotó tranzisztort és kerestem az infrát a táp panelon de nem leltem. Illetve az egész táp panelt nem értem a két kondi hogyan is van beforrasztva ?
(#) mitre hozzászólása Jún 15, 2013 /
 
(#) patexati válasza KKobra hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Szia! ICSP csatlakozónak én professzionális ic foglalatból szedtem ki hüvelyeket,hall érzékelőtől kb 6-8mm távolságban legyen a mágnes,a fototranzisztor csak a fényerőmérést végzi akár el is hagyható,a két kondi értelem szerűen a + - kivezetések az egyenirányításnak megfelelően egymással párhuzamosan,hogy férjen el mögötte a csavar illetve anyacsavar.
(#) patexati válasza mitre hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) tibapu válasza KKobra hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Bocsi hogy beleszólok az ICSP csati nálam igy nézki a képen.Csipőfogóval kicsit meg kell szorítani és szétpattan.Nekem is most készül az elsö 16F688-as SMD propellerem.Remélem tudunk együtt haladni.Én már nemkaptamKP 2010 P3C-s fototranzisztort csak KP 2012 P3C-t
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
16f688 kontollerrel érdekes lenne ha működne ez az óra 16f886 lenne az inkább
(#) mitre hozzászólása Jún 16, 2013 /
 
base Hex unuversal remote control?
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Helyezd a precíziós IC foglalat egy kivezetését egy furat fölé, a forrasztható rész legyen felfelé. A furat legyen elég nagy, hogy a kivezetés legvastagabb része is beleférjen. Cipesszel megfogva a forrasztható részt enyhén nyomjuk le. A kontaktus kipattan a műanyagból...
(#) tibapu válasza patexati hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Köszi a javitást.Látszik hogy új még előttem ez a tipus de a képről látszik a panelről mire gondoltam.Még egy két napig patinásodik utánna felszerelvényezem.Ezek nagyonjól kivannak találva alig van szélzaja.
(#) tibapu válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Tisztelt Hp41Cköszönöm a tanácsot de most a fototranzisztor jobban aggaszt ugyanis nemkaptamKP2010P3C-t csakKP2012P3C most ez van a HEStore-ban.A mostani 16F690-es rotorban is ez van és nem hajlandó világitani csak ha át kötöm,át hidalom.

DSC00963.JPG
    
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Ne aggasszon már a a tranzisztor! Ha nincs bent akkor is működik manuálisan állítva vagy időre állítva a fényerőszabályzás. Majd ha lesz teszel bele ettől még megy. (én nem igen használom ezt a funkciót)
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Szia!
Az 5V -os tápfeszültséget a fototranzisztorból és egy ellenállásból kialakított feszültségosztó alakítja át a PIC A/D bemenetére egy fényerősségtől függő feszültséggé. Mérd meg leárnyékolt és megvilágított fototranzisztor mellett a PIC bemenetére jutó feszültséget. Az eredményt írd meg. Mekkora az az említett ellenállás. Ha jól emlékszem nem adtam meg értéket, mivel az nagymértékben függ attól, milyen fényérzékeny eszköz kerül az áramkörbe.
(#) tibapu válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 17, 2013 /
 
Szia!
Elkészítettem a méréseket.Remélem jól csináltam.A fototranzisztor ellenállása megvilágítva 3,2K ohm,letakarva 7,3K ohm.5V-ot rácsatlakoztatva,megvilágítva 1,5Volt letakarva pedig 0.13Volt.Lefotoztam mert remélem hogy jóhelyen mértem.
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Jún 17, 2013 /
 
Szia!
A fényérzékelés pontját 1V -ra kellene beállítani. A LightLimit -et 51 -re azaz 0x33 -ra kellene állítani. Ha a megvilágítás 1V -nál alacsonyabb feszültséget eredményez, az éjszakai, ha nagyobbat, a nappali beállítás lesz érvényben.
(#) tibapu válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 18, 2013 /
 
Köszönöm az infót.Átirtam az értéket az MPlab-ban.Remélem jó hejen lásd a képen.Szépen leforditotta lett belőle hex fájl ami szerettem volna beprogramozni.Csak nagy igyekezetemben oldani az átkötést az ICSP csatlakozó egyes lábánál.Természetesen kaptam a hiba üzenetet ezért kivettem belőle az elemet megint hiba adtam tápot a zenner-nél ujabb hiba.Mostmár ott tartok hogy nem is törli a PIC-et.Azt akarom kérdezni cseréljem-e ki a PIC-et vagy van valami mód a tesztelésére/megmentésére/mert a cseréje nagyon macerás lessz.
Következő: »»   295 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem