Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiofrekvenciális termosztát áramellátása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lalisenda hozzászólása Dec 26, 2012 /
 
Van egy rádiófrekvenciális termosztátom melyet 2db ceruza elem működtet.A2db elemet mindösze másfél-két hét alat elfogyasztja.Arra gondoltam,hogy 1 telefon töltőre kötném rá.Megnéztem és a háztartásban található telefonok akkumlátora 3.7 V-os ezt milyen ellenállással tudnám lecsökkenteni 3-ra,hogy használni tudjam?
(#) borvendeg válasza lalisenda hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Hello!
Szerintem azt a többletet elviseli. De itt valami más gond lehet.
Ennek a butább változatából használunk 2db-ot is és mindegyikben az elemek egy évig minimum bírják de van mikor 2-ig is.
Szerintem a termosztátban valami nem jó.
(#) Medve válasza lalisenda hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Hello, ha garanciás, akkor vidd vissza az üzletbe, (Új volt az elem?)
(#) Gyimate válasza lalisenda hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Hello,
Ha magát a telefon akkuját akarod használni, akkor nem kell semmilyen korlátozás, egy telljesen új elem feszültsége úgysem pont 1,5v hanem ennél több, olyan 1,7V is szokott lenni, viszont ha a töltőt akarod használni áramforrásnak, inkàbb annak a feszültségét nézd/mérd meg, ezek manapság 5 voltosak, de régen nem volt ez ennyire szabványosítva, találkoztam màr olyan töltővel is ami üresjáratban 11V-ot adott le. Ha leírod, hogy milyen töltőről szeretnéd üzemeltetni, akkor többet tudok mondani. Ha újabb töltőt használnál, aminek a csatlakozója valamilyen USB,kkor elég 4 db 1n4007-es diódát sorbakötnöd, ezen 1,6V körüli feszültség esik, amit màr ráköthetsz a teermosztátra.
Üdv gyimate
(#) lalisenda hozzászólása Dec 26, 2012 /
 
Az elem az nem valami márkás tartóselem hanem a legolcsób távolkeleti.
Töltőnek pedig vagy egy LG KP 502.ét használnáv vagy azt a hagyományos Nokia töltőt.
(#) dcsabi válasza lalisenda hozzászólására (») Dec 26, 2012 /
 
Egy sima, Pl, 1N4001 dióda sorbakötve lecsökkenti a rá eső feszültséget. A töltéssel leszel gondban, mert az töltő intelligens része általában a telefonban van. De anélkül is többra mész vele mind hetente 500Ft ára elemmel eteted. Keress egy neveseebb elemet, Varta, vagy Energizer,... és adj neki még egy esélyt meddig bírja. Ha ezzel sem birja ki a szezont, akkor vagy visszaviszed, vagy barkácsolsz hozzá egy tápot. (csak nehogy elhangolja a rádióadóját a külső vezeték). Egyébként a képen látható cuccból használtunk már mi is. egy szezont biztosan kibir.
(#) nedudgi válasza lalisenda hozzászólására (») Dec 27, 2012 /
 
Mindenképpen friss, márkás tartós elemet (longlife) vegyél. Azt se felejtsd el, hogy a telefontöltőről, vagy hasonló tápról üzemeltetve az elfogyasztott áram ára összemérhető lesz egy tartós elem árával.
(#) Sa hozzászólása Dec 28, 2012 /
 
Nekem is van egy ilyen eszközöm. Igaz, én csak egyszerűen szobai hőmérőként használom, ezért kiforrasztottam belőle az adó egységet, ne fogyasszon fölöslegesen. Ebben az állapotában - kevesebbet fogyasztván - több mint egy éve használom ugyanazt a két elemet.
(#) lalisenda hozzászólása Dec 28, 2012 /
 
Valószínű ,hogy az én készülékemmel van a gond mert a tölthető VARTA elemet 2nap alatt lenyalta.
(#) Sebi válasza lalisenda hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
Ez mindenképp durva, de arra is lehet gondolni, hogy nem "látja" jól a párját. Jó RF kapcsolatnál nem kell növelnie az adóteljesítményt, ismételgetnie az adatcsomag-küldést.
(a mobilok is hamarabb lemerülnek rossz térerejű helyen)
(#) szaki112 hozzászólása Dec 27, 2015 /
 
Hello! Computherm q3 rf radios termosztatnal kovetkezot tapasztaltam. Be van allitva a homerseklet 21 fokra es ha eleri nem kapcsol le a kazan hanem fut tovabb. Nem ad jelet a szobatermosztat a kazan vevojenek es nem all le. Valakinek otlete, elemet csereltem a szobatermosztatba es ugy nez ki most veszi az adast.
(#) kadarist válasza szaki112 hozzászólására (») Dec 27, 2015 /
 
Szia!
Ha veszi az adást, akkor az elemcsere megoldotta a problémádat.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem