Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiós adó-vevő modulok
Lapozás: OK   49 / 49
(#) Kékróka válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 3, 2020 /
 
Szia !


Ha jobban átgondolod, elég kicsi az esélye az antennahibának, (vagy mindig is csak 10cm-t tudott, esetleg a szomszéd beüzemelte a zavaróállomását ???) Hamarabb gyanakodnék magára a beépített rádióra. A külső vevőben jobban bíznék, ha jól választasz, a régi távirányítókat is feltanulja.

J.
(#) uniman válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 3, 2020 /
 
Mindenesetre, a másik megnevezett topikban tudnánk lényegében hozzászólni a kapuvezérlődhöz...vagy elég lesz átolvasnod, már le is van ott írva (hogy mennyire gagyi, problémás az a vezérlés)
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2020
(#) fulcsii válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 3, 2020 / 1
 
A work potin tekerj egy kicsit és jó lesz a végállás.
A jelre, meg olyan lámpát vegyél, amiben antenna van.
(#) pucuka válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 3, 2020 /
 
Antenna pont akkora kell, aminek az elektromos hossza éppen az üzemi frekvencia hullámhossza. Se több, se kevesebb. A hosszát rá kell hangolni az üzemi frekvenciára.
Az antenna anyaga szinte közömbös, a lényeg, hogy vezetőképes és mechanikailag stabilan megtartsa magát. Az antenna áramok úgysem a vezetékben folynak, hanem mellette, a levegőben.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2020
(#) proba válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 4, 2020 /
 
Ismerősöm is hasonlóra panaszkodott, mondta hogy másnál is gond volt a hatótáv. ( aztán vett mellé egy jobb modult) Nem tudom, ha a távirányítót szétszeded, van e benne trimmer kondenzátor? Ha van, esetleg azt kicsit megtekergetni? Eléggé gyanus hogy egyébb baja van, a legtöbb modul tud legalább 15-20 métert pár centis antennákkal.
Következő: »»   49 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem