Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiós adó-vevő modulok
Lapozás: OK   49 / 49
(#) Kékróka válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 3, 2020 /
 
Szia !


Ha jobban átgondolod, elég kicsi az esélye az antennahibának, (vagy mindig is csak 10cm-t tudott, esetleg a szomszéd beüzemelte a zavaróállomását ???) Hamarabb gyanakodnék magára a beépített rádióra. A külső vevőben jobban bíznék, ha jól választasz, a régi távirányítókat is feltanulja.

J.
(#) uniman válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 3, 2020 /
 
Mindenesetre, a másik megnevezett topikban tudnánk lényegében hozzászólni a kapuvezérlődhöz...vagy elég lesz átolvasnod, már le is van ott írva (hogy mennyire gagyi, problémás az a vezérlés)
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2020
(#) fulcsii válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 3, 2020 / 1
 
A work potin tekerj egy kicsit és jó lesz a végállás.
A jelre, meg olyan lámpát vegyél, amiben antenna van.
(#) pucuka válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 3, 2020 /
 
Antenna pont akkora kell, aminek az elektromos hossza éppen az üzemi frekvencia hullámhossza. Se több, se kevesebb. A hosszát rá kell hangolni az üzemi frekvenciára.
Az antenna anyaga szinte közömbös, a lényeg, hogy vezetőképes és mechanikailag stabilan megtartsa magát. Az antenna áramok úgysem a vezetékben folynak, hanem mellette, a levegőben.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2020
(#) proba válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 4, 2020 /
 
Ismerősöm is hasonlóra panaszkodott, mondta hogy másnál is gond volt a hatótáv. ( aztán vett mellé egy jobb modult) Nem tudom, ha a távirányítót szétszeded, van e benne trimmer kondenzátor? Ha van, esetleg azt kicsit megtekergetni? Eléggé gyanus hogy egyébb baja van, a legtöbb modul tud legalább 15-20 métert pár centis antennákkal.
(#) jocka0012 hozzászólása Márc 16, 2021 /
 
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek van tapasztalata ezzel az rf modullal?: https://www.hestore.hu/prod_10035524.html

Mekkora lehet a reális hatótáv egy ilyennel? RC hajóba menne ez a modul. Esetleg ha valakinek van jobb javaslata ennél akkor azt szívesen meghallgatom.

Köszönöm a segítséget!
(#) Vacok hozzászólása Ápr 13, 2021 /
 
Sziasztok!
Van egy RX470C-V01 nevezetű 433MHz vevő modulom, ami a képen is látható. Adatalapot sehol nem találok hozzá és ahonnan rendeltem sem kötik az orromra, hogy hány voltról is megy ez a modul. "Type A: 2.1mA (Requirement:VDD=5V), Type B: 2.1mA (Requirement:VDD=3V)" ez van a rendelési oldalon. Gondolom az enyém type C, de arról nem rendelkezik. Nem tudja véletlenül valaki, hogy 5V-ról járathatom-e? Arduinohoz szeretném felhasználni, ahol 5V a rendszerfeszültség.
(#) Inhouse válasza Vacok hozzászólására (») Ápr 13, 2021 /
 
Azért ha beütöd a Google-be, akad néhány találat. Ezek a távolkeleti oldalak meg ilyenek, olcsók, de nem bőbeszédűek.
(#) Vacok válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /
 
Ezt én is megtaláltam. Ez az, aminek én nem mertem hinni, mert ez az rf modul sok minden lehet, pláne rajzolhat bárki bármit, de végül nagy nehezen megtaláltam az IC-nek az adatlapját és abból egyértelműen látszik, hogy megy 5V-ról.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2021
Következő: »»   49 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem