Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiós adó-vevő modulok
Lapozás: OK   48 / 48
(#) pucuka válasza jointsilver36 hozzászólására (») Jan 19, 2020 /
 
Ez a stílus nem vezet sehová.
Azért ha már építesz, elvárható lenne némi kreativitás.
A segítség nem jelenti azt, hogy a problémádat megoldjuk helyetted. (édesapám mondása: Meg ne egyem helyetted?)
Kaptál segítséget, hogy hogyan indulj el, kaptál kulcsszavakat. Igazán elvárható, ha önállóan utána jársz a dogoknak, hiszen neked van rá szükséged, nem nekünk. Mi nem halat akarunk adni, hanem megtanítani halászni. Ez csak hasznodra válhat. Ezzel is tanulsz, legközelebb ha hasonló dolgokkal foglalkozol, már tudni fogod a megoldást.
A megoldás igazán nem bonyolult azzal a három négy alkatrésszel, és könnyen utána nézhető, akár itt a fórumon is.
Nézd csak, egyszerűen beírod a fórum keresőjébe, és jönnek a találatok. Kiválasztod a megfelelőnek tűnőt, megnézed a topik képeit, és a probléma megoldva.
(#) erik001 hozzászólása Szept 15, 2020 /
 
Sziasztok.
Vásároltam egy ilyen relé modult, ható távot szeretném megnövelni kb 100-120m re, Hogy lehetne ezt megoldani ?
(#) Bakman válasza erik001 hozzászólására (») Szept 15, 2020 /
 
Reménytelen. GSM modullal a távolság addig növelhető, amíg van térerő.
(#) pucuka válasza erik001 hozzászólására (») Szept 15, 2020 /
 
Ezeknek a szerkezeteknek a hivatalos neve SDR (Short Distance Range), azaz kis hatótávolságú.
Ez azt jelenti, hogy az adó teljesítménye korlátozott, és csak a gyárilag kialakított antennájával használható.
Ennek több oka van:
Mindössze egy, azaz egy rádiócsatorna áll rendelkezésre, az is az amatőr szolgálat megengedett szolgálataként, ami a legalacsonyabb prioritású. Azaz nem okozhatsz zavart az amatőr szolgálatnak, kivéve ha az épp a szomszédodban lakik.
Mivel csak egy rádiócsatorna van, a közvetlen környezetedben is mindenki ezt fogja használni, a garázskapu nyitójában, az autójában, a kapucsengőjében, és még ki tudja miben, egyenlő jogosultsággal.
Ezért szól a szabályozás úgy ahogy, ha neked megfelel használhatod, ha nem, más módot kell keresned (például Bakman kolléga javaslata). De nincs jogod megváltoztatni a gyári kialakítást. Egyrészt ezzel esetleg lehetetlenné teszed mások hasonló berendezésinek használatát, de a saját berendezésed is sokkal zavarérzékenyebb lesz. Pl. a szomszéd hazaérkezve kiszáll a kocsijából, zárja a távirányítójával a kocsiját, neked pedig elindul, vagy ép leáll a kapcsolt akármid.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2020
(#) erik001 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2020 /
 
Értem,akkor ez felejtős lesz igy. Van ilyen távirányítós vezérlőm is ez simán viszi 150m ről is. Csak ezzel nem tudok impulzust adni a impulzis reléknek sajnos. Előbbi kommentbe amit linkeltem azt hittem 433mhz nagyobb hato táv lesz.
(#) Inhouse válasza erik001 hozzászólására (») Szept 16, 2020 /
 
Folyamatos jelből is lehet impulzust csinálni...viszont ez a készüléked meg 315MHz-es, ami itt nem szabványos. Cseberből vederbe. Egyszer kellene venni egy olyat, ami minden kívánalomnak megfelel.
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 16, 2020 /
 
A 315 MHz is engedélyezett SRD célokra, ha jól emlékszem kizárólag autó ajtó nyitó funkcióra, mert ritkán van használva, és akkor is csak rövid ideig. Már nem emlékszem a pontos megfogalmazásra, mert ritka.
(#) erik001 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2020 /
 
És egy ilyennel nem lehetne megnövelni hogy meszibről is érzékelje a jelet ?
(#) pucuka válasza erik001 hozzászólására (») Szept 16, 2020 /
 
Azt lehet, de ezzel együtt az egész vevőberendezés érzékenyebb lesz, a zavarokra, és a nemkívánt jelekre is. A zajon kívül nem csak Te vagy egyedül a sávban.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2020
(#) erik001 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2020 /
 
Megpróbálnám hátha jó lenne, Ez jó hozzá ? relémodulrol ráktöm antennát erre a panelra erre rakok antennát meg tápot adok neki és működik ? vagy kell még mást is csinálni ?
(#) pucuka válasza erik001 hozzászólására (») Szept 16, 2020 / 1
 
Ha a frekvenciák stimmelnek, működnie kell. Ha valóban a linkeken szereplő eszközök vannak, akkor működnie kell. Ha jól látom, a relés modul a távirányítóval 433 MHz -en, az erősítőd (LNA) 380 - 470 MHz között működik.
Az erősítő modul be-, és kimenete SMA csatlakozós, így az antenna kábel végére, és a relés modul bemenetére SMA csatlakozót kell tenni.
A relés modulnál egy RG174 koax darab egyik végére SMA csatlakozót krimpelsz, a másik végét röviden blankolva bekötöd a relés modul eredeti drót antennájának helyére. (az SMA csatlakozóhoz az RG174 típ. koax kábel stimmel)
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2020
(#) erik001 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2020 /
 
Köszönöm a segítséget, megérkezik jelentkezek hogy jó e let .
Következő: »»   48 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem