Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiós jelfogó kapcsoló
 
Témaindító: Qenk, idő: Nov 15, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Qenk hozzászólása Nov 15, 2009 /
 
Üdv, Kisebb gondban vagyok, olvasgattam a fórumot de nem találtam megfelelőt a problémámra.
Van egy mechanikus kapcsolású autóriasztóm, és szeretném ezt a központi zár távirányítójával kapcsolni.
Ehhez szeretnék egy rádió vevő egységet építeni (ha nagyon bonyolult akkor venni). A távirányító frekvenciáját még nem tudom, de a nyitó és a záró nem ugyanaz. Ha valaki tud segíteni megköszönöm.
(#) pivi1 válasza Qenk hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Ha jól értem van központi zárad.Akkor meg egyszerűbb
annak a vevőegységére rákötni a riasztót.
(#) boczhunor válasza Qenk hozzászólására (») Nov 15, 2009 / 4
 
Szia.Ahogy pivi mondta az egyszerűbb megoldás a központi zár vevőegységére való kötés.Ehhez a Comparator nevű kép segít.Vagy van egy másik fajta megoldás,a külön gombal,külön vevő és adó modullal rendelkező kapcsoló,amely drágább és nehezebben elkészíthető,kivitelezhető,ez a kommunikáció nevű képen van.Ha a comparatoros megoldást választod,a relé elé tehetsz egy ledet,amely jelzi egy felvillanással,hogy a riasztó tényleg bekapcsolt.Sok sikert.Jó éjszakát!!
(#) gerenk válasza Qenk hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Rádiócsatornát kell választanod, általános távvezérlés céljára a 433 MHz-es sáv, egyedi frekvenciát is választhatsz akkor nő a biztonság, mindenképpen ugrókódos kódoló/dekódoló ic. párt kell az adóba és a vevőbe beépiteni.
(#) Qenk válasza boczhunor hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Kössz az infót, én is gondoltam kp zár reléinek a kimenetéről való kapcsolásról, csak az a baj, hogy ha mechanikusan húzom fel a gombot akkor is megjelenik ott a delej, és az pedig kikapcsolja. Szóval sokat nem érek vele ha kitöri az ablakot és felhúzza a gombot, mert be sem riaszt. vagy rosszul gondolom?
(#) Qenk hozzászólása Nov 18, 2009 /
 
Azért valaki válaszolhatna köszike...
(#) pggabi válasza Qenk hozzászólására (») Nov 27, 2009 /
 
Szia. Teljesen igazad van. Én is Hasonló cipőben jártam. Olyan autót vettem, amiben volt riasztó, de kapcsolós volt. Vettem egy rádiós távirányítót, és arra kötöttem, a kp. zártól függetlenül ment, így ha a gombot felhúzzák akkor is éles maradt.
(#) buvarkund hozzászólása Dec 19, 2009 /
 
Üdvözlök mindenkit a témában! Nagyon tetszik az oldal, sok fórum hozzászólást olvasgattam. Van azonban egy kérdés, amelyre nem találok megoldást. Egy olyan kütyüre van szükségem, mely belefér egy tollba, tehát kicsi és vezeték nélküli, és egy gomb megnyomása esetén egy hangjelet vagy bármilyen más informáló jelet ad 10 km távolságban. Arra gondoltam, hogy egy fm adja a jelet, és egy 8 voltos elemmel működne, és egy rádió fogná. De nem vagyok jártas az elektronikában, így nem tudom kivitelezni az ötletemet. Segítségeteket köszönöm! Buvar
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem