Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   152 / 251
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Máj 31, 2018 /
 
Igen valóban. Most euróban írja ki.
(#) pipi válasza sany hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Hali!
Nálam: ebay.de - euro
ebay.com - ft
(#) Leraz hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Sziasztok!

Segítséget kérnék, hogyan tudnám megoldani a következőt. Még február elején rendeltem egy terméket az ebay-on. Mivel még áprilisban sem érkezett meg az eladóval megegyeztünk, hogy újra elküldi.Május elején megjött az első, ma meg a második postázása a termékkel.
Szeretném kifizetni neki de nem tudom miként tudnám de sehol nem találtam lehetőséget rá.
Hogyan csináljam?
(#) goreny válasza Leraz hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Nem értek hozzá, csak ötlet. Ha árul még ilyen terméket, vegyél még egyet, fizesd ki, ő meg nem küldi el neked.
(#) Leraz válasza goreny hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Kössz, én is erre gondoltam de ő honnan tudja, hogy nem egy új rendelés amit nem kell küldenie.
(#) goreny válasza Leraz hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Megírod neki.
(#) bbb válasza Leraz hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Első körben írj neki, hogy ő mit mond, aztán aszerint cselekedj.
(#) iamrob válasza bbb hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Ez nem minden esetben megoldás, mert a supportos alkalmazottak esetenként hajlamosak a saját paypal fiókjukat megadni fizetési célként. Ettől a tisztességes vásárló lelkiismerete tiszta lesz, de a probléma nem lesz megoldva, mert az eladó mínuszban marad és több hasonló eset után a jövőben elkerüli az országot. Az, hogy az alkalmazottak esetleg erősen alulfizetettek, sajnos előfordulhat, de ezt a problémát nem a mi dolgunk kezelni...
Amúgy megoldást én se tudok... A legtisztább talán az, hogy az eladó értesítése után az eredeti paypal címre elutalni az összeget.
(#) erzsé válasza Leraz hozzászólására (») Jún 7, 2018 / 1
 
Szia!
Én is így jártam. Szükségem volt egy pár darab 20 mHz-es quartzra. Rendeltem is 20 db-ot. Nem érkezett meg, az eladó visszafizette az árát. Aztán rendeltem másik helyről. Közben megérkezett az első rendelésem is. Nem szerettem volna kárt okozni az első eladónak, ezért írtam neki, hogy újra kifizetem, mert közben megérkezett, de ne küldje el. Ennek ellenére a héten megkaptam tőle a második csomagot is. Újra kifizettem, újra írtam, mégis azt látom, hogy újra feladta.
Nem szeretném a teljes készletét megvásárolni. Már így is van 60 db 20 mHz-es quartzom.
Úgyhogy ha ez is megérkezik, nem tudom mit csináljak, de nem küldöm el megint az 1 dollárt, az biztos.
(#) bbb válasza iamrob hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Miért nem megoldás, ha az eladónak ír közvetlenül?
(#) Leraz válasza bbb hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Írtam neki. Meglátjuk mit reagál.
(#) Leraz válasza erzsé hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Pár darabot átveszek.
(#) tbarath válasza iamrob hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Szerintem egyértelmű, hogy mindenféle himihumi pp címre nem utalunk, hiszen azzal az eladót lehet hogy megkárosítod (lehet h a supportos saját számlájára küldöd), az ebay-t pedig biztosan. Szóval ilyenkor az a megoldás, hogy megbeszéled az eladóval, hogy megrendeled megint, és megjegyzésbe beleírod, hogy a korábban refund-olt csomag megjött, ezt ne küldjék el.
(#) iamrob válasza bbb hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Ha az eladó történetesen nem egy magánszemély, hanem egy vállalkozás, akkor kit tekintesz "közvetlen eladónak"? Ha a bejövő leveleket a raktáros/pénztáros/akárki kezeli és ő a saját privát paypal címét adja meg, hogy oda fizesd vissza, attól a cég még mínuszban marad.
(#) iamrob válasza tbarath hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Én egyáltalán nem bíznék abban, hogy az aznapi 800. csomag rutinszerű feladása előtt bárki elolvassa a megjegyzést. (Kivéve, ha konkrétan az eladáshoz ez szükséges, például a termék színének egyeztetéséhez.) Lásd erzsé példáját, harmadszor kapta meg ugyanazt a tételt...
Valamint, a hivatalos csatornákon keresztül megkeresett eladó hivatalos válaszában szereplő paypal címet semmiképpen nem nevezném himihuminak. A cím valódiságának ellenőrzése nyilván nem lehet a vevő feladata, ettől még könnyen előfordulhat, hogy nem oda jut a pénz, ahova kellene...
(#) attika válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Ez szerintem teljesen egyértelmű, hogy ilyet nem szabad rendelni, és nem azért a kamu szöveg miatt amit a cikkben leírnak, hanem azért mert évek óta ezen megy a harc. Ez nem új keletű dolog már.
(#) tbarath válasza iamrob hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Ha nem olvassa és feladja újra, akkor így járt, sajnálom.
Én a magam részéről minden lehetségest megteszek azért, hogy korrekt legyek az eladóval, de amit nem kértem azt nem fogom kifizetni. Márpedig itt egyértelműen jeleztem, hogy _nem_ kérem a terméket, csak a korábban refund-olt dolgot akarom kifizetni, mert mégis megérkezett.

A hivatalos üzenetben érkezett paypal számlára utalással pedig az a baj, hogy én nem fogom keresgetni hogy az tényleg az eladóé-e, szóval van arra esély, hogy őt megkárosítom. (Jellemzően "nagy" eladóktól veszek, és egy párezer termékes, párszázezer minősítéses eladó tuti nem egyszemélyes vállalkozás.)
Viszont így az ebay-t biztosan megkárosítom (nem hiszem hogy az eladó odamenne hozzájuk azzal, hogy ez rajtatok keresztül ment, mennyi a jutalék), és ha jól tudom szabályellenes is. Legalábbis rémlik, hogy valamelyik ToS módosításukban ilyesmiről is írtak - gondolom olyan volumenben ment a trükközés a jutalékuk elkerülésére, hogy az már nekik is fájt.
(#) RoliNyh hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Én nem értem mit kell ennyit rugózni ezen. Az első fizetésről ott van a paypal számla, abban ott a kapcsolati e-mail. Arra az emailra küldöd a pízt egy kisérőszöveggel, miért küldted el ismét, és kész.
Nem vettél újra semmit, nincs kamu email, csak küldtél némi devizát. Ennyi...

Ha meg ezután mégis visszaküldik, akkor így jártak, vegyél rajta egy fagyit magadnak,
senki nem fog csalónak titulálni...
(#) iamrob válasza tbarath hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Egyetértünk, nincs is értelme tovább a részletekbe menni.
Viszont az ebay felelőssége az efféle megkerült jutalékokban ott van (ha ez már ekkora tétel), hogy miért nem ad lehetőséget arra, hogy hivatalos úton rendezhető legyen az ilyen kérdés? Magyarul, tegyék lehetővé, hogy a refundolt - de időközben mégis megérkezett - csomagot mindenféle levelezgetés nélkül vissza lehessen fizetni. A mindenkori aktuális szabályokat ők hozzák...
Egyébként szerintem nem az ilyen esetekből keletkezik az ebay legjelentősebb vesztesége, de ezt a részt bízzuk rájuk.
Én is megpróbálok a lehető legtöbbet megtenni a tisztességes magatartásért. Sőt, sokszor arra alapozva, hogy nem az eladó a hibás (hanem a magyar posta is jócskán kiveszi a részét), sok apró tétellel nem is foglalkozok a kifizetés után...
(#) tbarath válasza iamrob hozzászólására (») Jún 7, 2018 /
 
Ebben speciel egyetértek.
(#) Alkotó hozzászólása Jún 7, 2018 /
 
Általában panasz, elégedetlenség, vagy tájékozódni vágyás miatt írnak ide a fórumozók. Szakítva ezzel az iránnyal, én most sikerről számolok be.
Rendeltem egy egyszerű jelalak kijelzőt, ami nem jött meg az ígért határidőre. Jeleztem ezt a feladónak, aki ígérete szerint a következő munkanap ismét feladta nekem (itt lett volna több opció is, de én a terméket kértem). 8 nap múlva megérkezett, légipostával, tökéletes csomagolásban a rendelt termék.
Ezt én rendkívül pozitívnak tekintem, számomra nagyon megnyugtató az ilyen szemléletű és minőségű ügyintézés.
Abban van bennem egy apró kétség, ha esetleg jelentős késéssel egyszer csak megkapom majd az eredetileg várt csomagot, akkor azt a helyzetet hogyan kell majd tisztességesen kezelnem.
(#) Kovidivi hozzászólása Jún 8, 2018 /
 
Sziasztok!
35$-os termékre (postával együtt 37$) 16.9€-nyi adót/vámot számolt ki az osztrák vámhivatal. Erősen gondolkodok, hogy nem veszem át a csomagot. Arra számítottam, hogy a 20€ feletti részre számolják ki a 20%-os áfát, vagy, hasonlóra. Szerintem nagyon túlszámláztak... 31€-t fizettem, most pedig fizessek még 16.9€-t, vagyis az eredeti terméket kapjam meg majdnem 48€-ért? Nincs ez rendben.
(#) goreny válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Az osztrákok nem uniósak?
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2018
(#) vargaf válasza goreny hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
A származási ország nem uniós, ezért az osztrák vámhivatal vethet ki adót ( Kovidivi lakhelye Ausztria, az adatlapján ez szerepel ).
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2018
(#) Kovidivi válasza goreny hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Bocsi, Kínából Ausztriába ment a csomag.
Legrosszabb esetben inkább bevállalom a postaköltséget, adjon annyival kevesebbet vissza az eladó.
Egyébként ha veszem a 31€ 20%-át, az 6.2€, nálunk ennyi az Áfa, ez nem lett volna gond. De hogy erre még rájött valahonnan 10.7€, az túlzás. Ennyi lehet esetleg a kezelési költség, vagy a vám.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2018
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Az a 10.7€ a "dolgoztunkvele" díj. Gyakorlatilag ennyiért vámkezelik helyetted az árut. Ha azt kéred, hogy inkább te majd megcsinálod, akkor ez nincs, csak a macera, míg bemész a pakkoddal a vámhivatalhoz, ott kibontják, megnézik, nyilatkozol, fizetsz, …
S csak halkan jegyzem meg, hogy ez az összeg még nem is olyan durva, mint idehaza némelyik pofátlannál (nem ritka az 5-6000Ft, amit elkérnek ezért a DHL és társai).
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Szerintem más lehetőség nem nagyon van, mert egyből a vámhivatalba került az árum, ott elidőzött egy darabot, majd a postás bedobott egy cetlit, hogy a postán vár egy csomag jó pénzért cserébe. Szerintem hagyom, remélem szépen visszatér a származási helyére. A banggoodnál kértem traffic insurance-t, ez elvileg pont a vám- és adófizetési kötelezettség esetére van, elvileg kifizetik nekem az összeget, vagy annak egy részét...
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 8, 2018 /
 
Attol függ mi volt az a termék. ( nem mindig az ár mérvado).
(#) kameleon2 válasza sany hozzászólására (») Jún 8, 2018 / 1
 
Írd be: ebay(pont)hu . és magyar forintban fogod látni az árakat.
Következő: »»   152 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem