Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   153 / 251
(#) Kovidivi hozzászólása Jún 10, 2018 /
 
Sziasztok!
Számomra szerintem ez volt az utolsó aliexpress-es vásárlásom. 8$ értékben rendeltem március végén valamit. Június elején gyanús volt, hogy nem érkezett meg. Megnéztem a követési számot, azt írja a weboldal, hogy nem tudták a csomagot kézbesíteni, visszaküldik a feladónak (már ez is érdekes egymagában), még a vámosok is megvizsgálták egyébként. Nagy nehezen megtaláltam hogyan tudom visszakérni a pénzem. Az eladó válasza: várjak még 15napot, úton van a csomag. Nem fogadtam el, kértem teljes refundot. A válasz: no return&no refund... Írtam neki, hogy nézzen már rá a követési számra, hogy vissza lett küldve, és fizesse vissza a pénzem... Ekkora szívást. Az eladónak pedig egyre több "nem jött meg az áru" értékelése van. Ebay-en sokkal gyorsabban, és könnyebben mennek ezek a dolgok. Azt írja az ali, hogy közbe fognak lépni... Kíváncsi vagyok rá.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2018
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Az ali közbe fog lépni és visszakapod a pénzed. Ne izgulj, nem ez az első és nem is az utolsó ilyen történet.
(#) papus51 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Szia!
Én mindkét helyről rendszeresen rendelek. Tapasztalatom szerint az Ali gyorsabb, mint az Ebay. Több esetem volt már mindkettőnél: nem jött meg, olyasmit kínált amije nem is volt, stb. Mindig visszakaptam a pénzem. Persze az elvesztegetett időt azt nem.
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Biztosan vissza kapom a pénzem, de számomra felháborító, hogy az eladó csak így pökhendien, ennyit reagál: no return&no refund. Ebay-en tiszteletben annak tartva a vásárlók. De kehet csak egy rossz embert fogtam ki. Az is furcsa, hogy nem kérhettem refundot bizonyos dátum előtt. Ebay-en valahogy nem volt ilyen problémám.
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Nekem is írtak már ilyet, nem szabad ezen felhúznod magad. Az ilyen (ahogy írtad egyre több nem is adta fel az árut panasz van ellene) úgy is ki fog tiltódni az aliról, ami viszont kellemetlenebbül érinti...
(#) tbarath válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 10, 2018 /
 
Ebay-en is tapasztaltam már hasonló hozzáállást, az egyik eladónál fotón egy gyárilag forrasztott cucc szerepelt és egy DIY kitet küldött (a szövegben se szerepelt sehol). Írtam neki, fotót kért, látványosan értetlenkedett, aztán kb. a 4. egymondatos válasza annyi volt, hogy "yes, this is a diy kit, you can solder it yourself". Ekkor kapott egy negatívat, aztán jött a sivalkodás, hogy full refund csak vonjam vissza, meg hogy ő egy 18 éves lány akinek ez az első munkája és a boss ki fogja rúgni, a saját fizetéséből utal nekem 10 dollárt ha visszavonom meg ilyesmi.
Elég szórakoztató volt
(#) xitibi hozzászólása Jún 15, 2018 /
 
Sziasztok.
Mindenki okulására írom le ezt a sztorit .
Rendeltem egy autó diagnosztikai eszközt Bővebben: Link
Egyszer csak jött egy levél miszerint a NAV lefoglalta a csomagom mert szerintük hamisítvány, pár nappal később kaptam egy másik levelet az autocom diagnostic partner ab megbízót ügyvédétől miszerint vagy beperelnek polgári perre ,vagy "békés úton" fizessek 50000 Ft. Némi telefonálgatás útján, elméletileg ez talán mérséklődik 10000 Ft ra.
Most írok az eladónak kíváncsi leszek mit reagál.
Ha valakit érdekel közlöm majd a fejleményeket
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
(#) pipi válasza xitibi hozzászólására (») Jún 15, 2018 /
 
Hali!
A médiában pont ezt hallottam pár napja. Azt nem tudom honnan tudják, mi alapján fogják rá a cuccra hogy hamisítvány, ha nincs rajta a gyártó logója, másképp néz ki stb. Vagy a tiéd full másolata az eredetinek?
Miért pont erre a diag. készülékre szálltak rá?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2018
(#) attika válasza xitibi hozzászólására (») Jún 15, 2018 /
 
Ezen szerintem semmi meglepő nincs.
Évek ota ezt szajkozzak hogy az összes ilyen termeket lefoglalja a hatóság.
(#) Massawa válasza attika hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Ez rendben is van, de honnan tudhatja egy vevö, aki az interneten vásárol, hogy a termék a világ másik végén hamisitvány? S ha már elkobozzák, akkor miért büntetik mégegyszer a vevöt - aki a terméket nem is láthatta??? Ha jol tudom egy vétekért, csak egy büntetést lehet adni.
(#) Szárnyas válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
De nem a NAV büntette másodjára a vásárlót, ő "csak" lefoglalta az árut. Gondolom a hamisított termék eredetijének gyártója állította választás elé a vevőt, hogy vagy megállapodnak egymás között a hamisított cikk vásárlásából származó, őt ért kár vélt mértékének megfizetéséről, vagy peres úton rendezik a dolgot. Az egy másik kérdés, hogy ha egyszer lefoglalták a terméket és nem jutott el az a vásárlóhoz, akkor milyen kár érte a megkárosított gyártót. Lehet, hogy érdemes lett volna egy ügyvédet megkérdezni a dologról.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2018
(#) attika válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
A vevo talan onnan tudhatna, hogy itthon az eredetinek az ara több szazezer forint es kintrol meg megkapja fillerekert.
Ha eredeti lenne akkor nem ennyi lenne az ara.
(#) Bakman válasza Szárnyas hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Itt jönne szerintem képbe az, hogy a gyártót semmilyen kár nem érte, lévén a vevő a hamisítványt egy másodpercig sem élvezhette.
(#) Massawa válasza attika hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Ezek jopofa mondások, már hallottuk a göncökröl is. Ha ugyanabbol a gyárbol a márkás cég árulja ( és rányomják a márka nevét), akkor az 10-100x annyiba kerül, mint amikor a szerencsétlen, majdnem ingyen dolgozo varronök árulják...
Attol függetlenül a vevönek honnan kellene tudni, hogy az olcso készülék hamisitvány? Nem arra tanit a napi reklám, hogy ne legyünk hülyék drágán venni...???
Nem lenne a márkatulajdonosnak meg az ügyvédjeinek a dolga, hogy esetleg a gyártoi oldalon nézzenek körül s ne a szerencsétleneket zaklassák, akinek még az olcso cuccokra sincs elég pénze (lásd a piacokat).
Nagyon egyszerünek tartom igy a hatoságok mögé bujkálni, és rajtuk keresztül védeni a piacot ( meg hasznukat).
Honnan tudhatom én, mint vevö, hogy valoban az olcso cucc ugyanazt tudja mint a drága?
S mi van akkor - erre is volt már példa - hogy a "hamisitás" utcahosszal jobb, volt mint méregdrága eredeti?? Akkor mi van? Hatoságilag kényszeritenek minket a drága szemét megvételére?

(#) sany válasza xitibi hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Nem is gondolná az ember, hogy ilyen megtörténhet. Én legalább is nem.
Mostanában kezdtem "rendelgetni" , de ilyenbe bele sem gondoltam.
Sajnálatos dolog.
Nem tudom, hogy kisebb alkatrészeknél is előfordulhat -e ilyen, pl. egy tranzisztornál?
(#) attika válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Kár erről beszélgetni mert semmi értelme.
Ez törvény, ezzel karositod az itthoni magyar forgalmazokat és a kamu szöveg hogy ezzel veszelyezteted az életedet is ha esetleg nem megfelelően működik és a kocsi ECU-ban kárt teszel.
Ezeket nem én találtam ki.
Évekkel ezelőtt a csapból is ez folyt, csak az nem vett róla tudomást aki nem akart.
És mint tudjuk a törvény nem ismerese nem mentesít semmi alól.
Felőlem mindenki azt vesz amit akar.
Én itt befejeztem a "vitát " mert ez itt már nagyon off.
(#) Massawa válasza Szárnyas hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Ez a perlö ügyvédi iroda valoszinü egy svájci postaláda cég. Onnan jönnek rendszerint az ilyen pénzügyi átverések. (Ugye a mintakép Svájcrol ez fel sem merül.. .. )
Emlékszem pár éve rengeteg uj cég kapott egy levelet, hogy egy szuper, világhirü társaság ( természetesen Svájcban regisztrált) néhány 10 CHF-ért felveszi a céget a listájukra és igy világszerte ismertté teszi, amin milliokat lehet majd keresni. Érdekes modon soha nem kapott a cég egyetlen linket vagy mintapéldányt sem abbol a világra szolo listábol ( telefinkönyv??? :jump, de viszont egy év mulva jött egy számla, hogy nem lett felmondva szerzödés és az uj listázás majdnem 500 CHF-be kerül, vagy perelni fognak.
Szerintem is be kellene kapcsolni a hatoságokat, mert nagyon büzlik itt a tisztességtelen pénzcsinálás esete, amiben ezek szerint a NAVnak is benne van a keze. (Vagy öket is átverték).
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2018
(#) Massawa válasza attika hozzászólására (») Jún 16, 2018 1 / 1
 
A törvény valoban törvény, de az ilyen szerkezetekböl kismillio van forgalomban, és nem hiszem, hogy a vevönek bármilyen lehetösége is van a készülék eredetiségét vagy minöségét vizsgálni. Sokszor még a laborban sem lehet.
Ha a készüléken ráadásul más márkanév van és más a formája akkor még csak azt sem tudja, hogy abbol van eredeti is. Az ár aligha lehet mérvado, mert azt a piac határozza meg, s nem termék valodi értéke.
Menj el bármilyen ilyen boltba és egymás mellett fogsz látni látszolag egyforma rádiokat, TV-ket stb a legváltozatossabb árban - melyik közülük az eredeti?
Az meg ami csapbol folyik a médiában sajnos gyakran köszönö viszonyban sincs a valosággal.
Ha meg ilyen alapon hoznak törvényeket, az nem más mint a törvényhozás szegénységi bizonyitványa - lehet, hogy azok is hamisak???
(#) otvenkilenc válasza bbb hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Sérülten kaptam egy terméket, nem volt vészes használható volt. Küldtem fényképet válaszként kaptam egy másikat, pedig az árú értéke közel 40 ezer Forint volt.
(#) Kovidivi válasza attika hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Ez nem ok-okozat dolga. Én vettem már sokszor eredeti árut töredék áron, mert a vevő nem tudta a korrekt árat. Ha egy termék ára olcsó, nem 100%-ban jelenti, hogy hamis. Ez a 30eFt-os büntetés szerintem csak bepróbálkozás, megfélemlítés. Persze azt írják, hogy most 30eFt, de ha ügyvédi közbenjárás történik, akkor növekszik az összeg... Így még jobban fél az ember.
Teljesen igaza van annak, aki írta, hogy nem történik semmiféle cég károsítás, hiszen meg sem kapod a terméket! Felháborító számomra ez az átveréses próbálkozás.
(#) llax válasza sany hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Ennél a bizonyos autódiagnosztikai cuccnál már "jól ismert" a sztori, talán itt is volt már téma. Ezen túl ruha és kozmetikai cikkek, ami még problémás, ha márkajelzéssel ellátott, vagy küllemében valamely márkás másolata.
Félvezetőknél más problémákkal találkozhatsz, érdemes körülnézni/érdeklődni, mely eladóktól érdemes olyat venni.
(#) llax válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
"Ezek jopofa mondások, már hallottuk a göncökröl is. Ha ugyanabbol a gyárbol a márkás cég árulja"

Téma szakértője másodpercek alatt megkülönbözteti a hamisat az eredetitől, még akkor is, ha egy kívülálló szerint 1-1-ben ugyanaz a kettő. Varrás osztása, gomblyukak távolsága és egy sor egyéb, csak bennfentesek és/vagy erre képzett és megfelelő adatokkal ellátott személyek által ismert jellemző alapján. Szóval azt döntik el, hogy a névadó cég gyárában készült, vagy esetleg máshol.
Azt hogy ezt hogyan csinálják, arról a sokat emlegetett hatóság egyik tagja mesélt néhány dolgot, ugyanis a lefoglaláshoz ők kellettek. Pl. egyik megyeszékhely egy jelentős márkaüzletéről derült ki, hogy az árukészletük nagyobb része hamis.
Szóval... Márkás ruhánál nem az a fő kérdés, hogy ugyanabban a gyárban készült-e (ált. nem), hanem inkább az, hogy márkaboltban vásárolva eredetit kapsz-e. Így előállhat az a helyzet, hogy a szaküzletben és a piacon/Ebay-ról vásárolt ugyanott készült, csak éppen egyik sem eredeti.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2018
(#) sany válasza llax hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Eddig amit rendeltem szerencsére, jól paraméterekkel rendelkeztek és működtek is. (Kopp-kopp-kopp.)
(#) Massawa válasza llax hozzászólására (») Jún 16, 2018 /
 
Azt én elhiszem, hogy a hamisrol ki lehet deriteni ha valoban hamis, de abban már enyhe kétségeim vannak, amikor az eredetire mondja valaki, hogy hamis, csak azért mert nem ment át a kezén (zsebén). Ez történt Bangladeshben meg anno egy márkás videomagnogyárban, ahol ki tudja miért, olyan VHS magnok készültek, aminek az egyik része europai verzio volt a másik meg dél-amerikai. De minden része márkás egység volt (azaz eredeti)! Csak a gyár katalogusában soha nem jelent meg. Annak idején fél Europát elárasztottak ilyen készülékekkel és mindenki csak csodálkozott, hogy ez mi - beleértve a gyár képviselöit is.
(#) llax válasza Massawa hozzászólására (») Jún 17, 2018 /
 
Műszaki témában már nagyobb az esélye, hogy ugyanabban a gyárban készül az "eredeti" és a "hamis" is. Sőt, többféle márkanév alatt is kapható "eredeti" belőle. Ezek között között a fröccsöntött és fényezett elemek színe, a matricák és a csomagolás a különbség. Elsőre legalábbis...
Mélyebben belenézve más a helyzet: Azt a kütyüt valaki fejlesztette, nem feltétlenül kínaiak. Ez után mindenféle díjakat meg kell fizetnie a (saját nevén - gyak. gyártóként megjelenő) forgalmazónak (de akár az ő fejlesztése is lehet, csak kicsit "megszaladt" a kínai gyártósor). Az eszköz mögött lehetnek szabadalmak és jogdíjak, amit szintén fizet a hivatalos (saját nevén) forgalmazó. Az adott eszközhöz esetleg szoftverek is kellenek, amit vagy a forgalmazó megrendelésére fejlesztenek, vagy nevére "márkáznak", ez sincs ingyen. Esetleg reklámra is elköltött egy jó adag pénzt a forgalmazó.

Szóval valakinek benne áll rengeteg pénze abban hogy az a termék ki lett fejlesztve (közvetlenül vagy jogdíjak útján), itt ismert (reklám), használható (szoftver), legálisan használható (szabadalmak, jogdíjak). Sokkal többről szól ez, mint pusztán elmaradt haszonról... De ez márt itt eléggé off...
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2018
(#) Massawa válasza llax hozzászólására (») Jún 17, 2018 / 1
 
Ez teljesen igy van (jol) de mit tud tenni a vevö, hogy ne "hamisitványt" kapjon a pénzéért?
Söt, ha ilyen cuccot vesz, akkor még büntethetik is, hogy hamisat vett.
Itt látom a törvény visszásságát amikor a vevöt is zaklatásnak teszik ki.
Legyen az a gondja a hatoságnak, meg a jogtulajdonosnak, hogy ilyen cucc ne kerüljön forgalomba, és hagyják ki ebböl a vevöt, akinek sem lehetösége, sem esélye nincs ezt eldönteni.
(#) llax válasza Massawa hozzászólására (») Jún 17, 2018 /
 
"Söt, ha ilyen cuccot vesz, akkor még büntethetik is, hogy hamisat vett. Itt látom a törvény visszásságát amikor a vevöt is zaklatásnak teszik ki. "

Ez egyáltalán nem alap dolog... Ehhez a vevő oldaláról is szándékosságot kell feltételezni. Az árut a jóhiszemű vásárló is bukja, mivel lefoglalt hamis terméket semmilyen körülmények között nem adnak vissza, viszont ott a lehetőség (akár jogi úton) az eladótól visszakövetelni a vételárat, ill. a vevőtől senki nem fog kártérítést követelni (adott esetben a vevő jogosult lehet a vételáron felüli kártérítésre is).
Olyan termékeknél, amelyek használata elvben szakképzettséget/szakismeretet igényel (pl. autódiagnosztikai műszer), vagy termelőeszközként tekintenek rá a hatóságok, vagy továbbértékesítését feltételezik, senki nem fog jóhiszeműséget feltételezni (ez nem törvény, hanem "joggyakorlat"), ezt lovagolják meg a hivatalos forgalmazó jogászai, tudják, hogy bíróság előtt is jó eséllyel nyernének.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2018
(#) Massawa válasza llax hozzászólására (») Jún 17, 2018 1 /
 
Hol milyen törvényben van leirva pl hogy egy autodiagnosztikai müszer ( amit sok helyen még a piacon is árulnak, akár egy kompresszort pl pearl.de) termelöeszköz, és ennek a megvételéhez extra szakképzettség meg engedély kell? Ráadásul mi köze ahhoz bármilyen ügyvédi irodának, hogy én miért veszek egy ilyen készüléket - mint magánszemély. Akár levélnehezéknek is használhatnám. ( amennyire ezeket a vackokat ismerem, sok közülük másra nem is igen jo, hasonloan a márkás göncök egyikéhez másikához, csak a száritokötélen mutatnak jol).
Ilyen alapon egy voltméter, egy oszcilloszkop stb szintén lehet termelöeszköz is, azokra is vonatkozik az ilyen joggyakorlat?
Szoval egyre kétesebb az ügy, söt ha még azt is figyelembe vesszük, hogy az internetes vásárlásra más törvények érvényesek, pl ok nékül visszaküldheted 14 napon belül. Mi van akkor ha korábban elkobozzák ( mint az adott esetben, és még valaki büntetni is akar)?
Lehet egyáltalán a szándékot büntetni, ha a tett nem következett be?
(#) Robin2 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 17, 2018 / 1
 
Nagyon szép amit mondasz, csak ez egy esetleges perben semmit sem fog érni. És ezzel egy baj van, amit te is szoktál hangoztatni, hogy ha valaki laikus erre téved és olvassa a hozzászólásaid, akkor tévútra viheti.
A jog nem a logikán alapul.
(#) Massawa válasza Robin2 hozzászólására (») Jún 17, 2018 1 /
 
Nem arrol van szo, hanem arrol, hogy melyik törvényben van szabályozva mit vehetsz meg mit nem. Pl én nem vagyok fogorvos mégis a mühelyemben egy egész fogtechnikai labor van.
Perelni meg általában csak törvények alapján lehet.
Következő: »»   153 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem