Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   170 / 251
(#) llax válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
A helyi postáig eljutott?
Ha nálam valami addig eljutott, de nem hozták ki, akkor is megyek érte (vagy küldök valakit), ha az értesítőt még nem dobtak a postaládába.
Mondjuk itt is ismerős a postás, azt is kihozza, amit nem kellene neki, de néha helyettesítő jön, akkor szoktak kisebb megakadások történni.
Ha valami (legtöbb) EU-s országból nem jön meg egy hét alatt, akkor is kezdd el nézegetni a csomagkövetést, ha egyébként nem szokásod. Litvánia nálam is 5 nap, több dolgot vettem már onnét.
(#) zsoltee0001 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Nekem a házam körbe van kamerázva és annyira illegális, hogy eddig 2x voltak a rendőrök, hogy nézzek már nekik vissza felvételeket, ilyen olyan dolog miatt.
Na jó, nem fogom yutyubosítani, de azért jó volna tudni, mi van és ha tényleg az van amire gondolok, meg fogom tenni a kellő lépéseket.
Üdv
(#) Ricsi89 válasza llax hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Igen itt volt a postán, viszont nem kaptam sem értesítőt, sem a csomagot meg. Az volt a gond, hogy csak most néztem meg merre van a csomag és nem hamarabb. Mert akkor kiderült volna, hogy itt van a postán és bemegyek mielőtt visszaküldik.
(#) Doky586 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Nagyon kedves postásotok van..
(#) pipi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
MPL futár... Papírforma szerint 2 egymást követő nap kihozzák, ha nem vagyok otthon első nap, akkor felhívnak. Mi történik? Reggel emil, hogy kézbesítőnél csomag... nem voltam itthon, ember nem hívott. Aztán kaptam emailt ismét első nap, hogy az ügyfél kérésére letétbe helyezve a postán, mehetek érte. Fel is ment a pumpa bennem. Fél óra telefonszám keresés a posta weboldalán, jól eldugták, véletlenül se lehessen megtalálni. Ügyfélszolgálat udvariasan ígéri hogy másnap ismét kihozzák. Kihozták, kérdezem a futárt miért nem hívtak fel, azt mondja nincs minden futárnak céges telefonja, a magánukról meg nem hívogatnak...
Szép...
(#) Ricsi89 válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Amúgy nem volt még ilyen. Nem tudom miért történt ez. Lehet helyettesítő postás volt, nem tudom.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 8, 2019 /
 
Sziasztok

A rendelésnel ezt irja:
accepted by last mile carrier

Mit jelent?
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2019
(#) tbarath válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 8, 2019 /
 
A "last mile" (szó szerint: utolsó mérföld) a felhasználó előtti utolsó szolgáltatót jelenti. Szóval a mondat jelentése: a csomagod annál a cégnél van, aki majd azt Neked kiszállítja.
(#) game4812 hozzászólása Márc 9, 2019 /
 
Sziasztok!
Nekem sem jött meg egy multiméterem. Az ebay-es tracking azt írja, hogy követési számmal ellátva, postázott. Indítottam egy esetet, az eladó adott egy pontosabb követési adatot, miszerint már itt is lehetne régen. De az érkezési résznél az van, hogy "To: Belgium" Oda érkeznének be, és onnan osztják szét az EU-ban? Vagy rossz a tracking? A postás nem dobott be sem csomagot, sem értesítőt, gondolom ha a postán érdeklődök egy csomag iránt, ami nem tudom, hogy ott van-e, az elég kilátástalan egy megyeszékhelyen. Az eladót nem akarom lehúzni, de nincs meg a termék, és 5000Ft volt. Tudok valamit tenni, vagy csak a "refund"? Kellene a multi. Egyébként jövőhéten jár le egy LCR mérő ideje, gyanús az is, de a tegnapi határidőig egy szüleimnek, faluba rendelt telefontok sem érkezett meg. Idén és 2018-ban 50 dolgot rendeltem, 14 nem jött meg (nem nagy dolgok, pl. telefon fólia, enkóder, USB-C kábel, szivargyújtós telefontöltő, LED-es képakasztó). Másnál is ilyen rossz az arány? Kértek refundot mindig?
(#) nedudgi válasza game4812 hozzászólására (») Márc 9, 2019 / 1
 
A Magyar Posta ügyfélszolgálatát támadd meg, az LV* követési számról érdeklődj.
(#) antikzsolt válasza game4812 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Nem lehetséges hogy a kézbesítő zsebe a nap végére kicsit nehéz? Rendeltem pici és nagy dolgot is. És eddig csak 1x csúszott meg a csomag. Vásárláskor szoktam nézni hogy milyen az értékelése az utolsó 30 napban.

Egyéb:
Másnak is változott az ebay? Egy eladótól több terméket rendeltem és annak nem látom a csomagszámát. Pedig a változás előtt még volt.
(#) Kovidivi válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Sajnos azt nem tudod megállapítani, hogy a kézbesítő ellopja-e a csomagot. Én ezért adok egy kis borravalót az én megbízható postásomnak, de csak ritkán. Megköszönöm neki, hogy megbízható, és hogy jól végzi a munkáját. Írhatjátok, hogy ez a munkája, borravaló nélkül is mindent tökéletesen kellene elvégeznie, de ha "támogatod", akkor több pénze lesz havonta, elégedett lesz, nem fog felmondani, és ragaszkodni fog az ő körzetéhez is. Mindenki jól jár, de főleg én, nem lesz gondom a csomagokkal.
Legtöbbször akkor adok borravalót, ha a csomag különösen nehéz, pl. 10kg.
(#) antikzsolt válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Mi is szoktunk neki adni havonta 200-300ft. Tudom nem nagy pénz de normál esetben 2x ha jön valami. Eddig még nem tünt el nála csomagom. Bár a posta elég nehezen megy el innen.(de ez itt a posta hibája mert 2 napig csak dekkol a városiban) Ha meg többször jön akkor megint úgy megyek ki hogy nem kell visszaadni.
(#) game4812 válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Lehet benne egy ilyen faktor is, H-P 7.30-16-ig dolgozok, 1 éve élek itt, nem láttam még a postást, így borravalót sem kapott. Szüleimnél szokott kapni, ott is tűntek el csomagok, kb. egyenlő arányban.
nedudgi: felhívom majd őket jövőhéten, de az oldalukon, a külföldi csomagkövetésnél nincs a listában sem ez, sem olyan számok, amik már megérkeztek.
(#) antikzsolt válasza game4812 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Ezek után panaszt kell tenni hogy sok az eltűnt csomag. Jobb ha többen csináljátok meg. Ott a posta a ludas. Akitől vásárolsz jó arányokkal rendelkezik?
(#) Doky586 válasza game4812 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
"nem láttam még a postást, így borravalót sem kapott"
Hűtőmágnessel kitűzöl egy 500-ast a postaládára "A postásnak" felirattal..
(#) nedudgi válasza game4812 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Email, annak nyoma van, több idejük van utánanézni.
(#) sany válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
1 perc után levennék, csak nem a postás.
(#) llax válasza game4812 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
"Másnál is ilyen rossz az arány?"

Nálam nem... Kb. 99,5% eddig megjött, ami nem, az is filléres volt, közel 10 év Ebay használat alatt vesztettem kb. 2000Ft-ot. Amennyire csak lehet, 100e+ és 99+-os eladóktól vásárolok és megnézem az utolsó néhány "normális", azaz a problémát részletező negatív értékelését. Pici töredéke időbe kerül ez, mint esetleg a csomagot keresni, refund miatt kommunikálni... Ezek mellett figyelek arra is, mit NEM érdemes Kínából vásárolni.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 9, 2019 /
 
Megint voltam a postán azért a "valamim"-ért amiről kiértesítőt kaptam ugyan, de nem találták a postán.
Most se történt ez másképp.
Viszont fölvilágosítottak egy kicsit, tehát ami Kínába levélként megy el, az itt nem biztos, hogy belefér a levél kategóriába, tehát ha nem csomag és nagyobb, mint 2cm (ami befér a levélbedobóba) akkor ki se viszi a postman, hanem csak végig rohan a kiértesítőkkel és mehetsz a postára.

Annyiból vagyok nyugodt, hogy nem a 30dolcsis csomagom lesz ezek szerint.
(#) antikzsolt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 9, 2019 / 1
 
Szerencsés lehetek akkor hogy a posta házhoz jön nálunk. Egy kis előny vidéken.
(#) tbarath válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Tavaly vezették azt be, hogy egy bizonyos (hasraütéses) postaládaméret fölötti levélküldeményt nem visznek ki. Ez nem csak kínai "levelekre" igaz, belföldire is. Van is erre egy aloldaluk: Bővebben: Link

Szóval hivatalosan az az ok, hogy nem fér be a levélszekrénybe, de ez egy baromság. Én pl. arcról ismerem a céghez járó postásokat, akik pontosan tudják azt, hogy semmiféle levelesláda nincs, hanem a recepciós vesz át mindent, de mégis ezt játszák. Szóval a valódi ok inkább az lehet, hogy ez a csodálatos állami monopóliumunk is képtelen ellátni a feladatát, és/vagy a drágább szolgáltatások felé próbálják tolni a feladókat. Netán abban reménykednek, hogy hátha rásóznak egy biztosítást valakire, aki fél órát állt sorba azért, hogy átvegyen egy 25 mm magas, levélküldeményt...

Egyébként tovabbra is tudsz ilyet belföldre is feladni (akármit is írnak), csak rá kell írni, hogy "postán maradó", és címnek a cél postahivatal címét kell megadni. Így meg lehet úszni a drágább csomagdíjat, csak a címzettnek be kell menni érte a hivatalba.
(#) Alkotó válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Ettől kicsit összetettebb a dolog. Esetenként nem következetes a Posta, de a fő irányok könnyen átláthatóak.
Alapvetően kétféle küldemény van, a bedobós, és az átadós-aláírós.
A bedobóst akkor dobja be a postás, ha befér a hazai levélméretbe, egyébként értesítőt hoz, amin rajta van hol lehet átvenni.
Az aláíróshoz tartozik a nyomkövetés, és egy fokozottabb biztonság, de ezért némi díjat kell fizetni. Ha otthon vagy akkor megkapod az aláírásodért, de ha nem akkor értesítőt hagy csak a kézbesítő. Ezeket nem szabad bedobni a postaládába, akkor sem ha beleférne.
Ezekkel párhuzamosan van a csomagkézbesítés (nagyobb és nehezebb lehet), amit mindig alá kell írni. Ezt az MPL kocsija viszi, és ha nem vagy otthon akkor itt is értesítőt kapsz.
Nem hibátlan a Posta, de nálam nagyon jó az eddigi arány. Külföldről 100 %. Belföldön voltak bizonytalan megérkezések, de itt sem zárható ki, hogy a címzett trükközött.
(#) antikzsolt hozzászólása Márc 15, 2019 /
 
Sziasztok.

A paypalon van olyan beállítási lehetőség hogy az adott euróban küldött pénzt ne tegye át forintra?
Hogy automatikusan ne váltsa át a küldött pénzeket forintra.
(#) nedudgi válasza tbarath hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Az a "bizonyos (hasraütéses) postaládaméret" nemzetközi szabvány.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2019
(#) Bakman válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Ez és a következő hozzászólás: Bővebben: Link.
(#) antikzsolt válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Igen és melyiket válaszam hogy ne váltsa át a küldött eu us stb valutákat forintra? Jobban örülnék ha nem foglalkozna a paypal az átváltással. 20 Eu után 330ft vont le mint váltási költség de megint át kell váltanom ha el akarom költeni megint 300ft levonás. Nem szeretem az ilyen folyamatot.
(#) uniman hozzászólása Márc 15, 2019 /
 
Hello! Tudja valaki, hogy a Banggood-on legkésőbb mennyi idő múlva kell a kosárba helyezett árut kifizetni a Paypal-lal ? Vagy milyen módon lehet megvásárolni a most 2 napig akciós árut 5 nap múlva a mostani "akciós" áron ?
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2019
(#) Kovidivi válasza uniman hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Szerintem sehogy. Addig kell kifizetned, amíg akciós. Utána már nem lesz akciós. A megrendelés is akkor jön létre, ha fizettél! Ha logikusan belegondolsz, nem lenne az akcióknak értelme, ha a kosárban megmaradna az akciós ár!
(#) Bakman válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
Miért töltesz a PayPal egyenlegre? Ha üres, direkt a számládról vonja le a pénzt, nincs dupla átváltás.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2019
Következő: »»   170 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem