Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   174 / 250
(#) Johnycorp válasza misi93 hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Szia.

Igen, van ilyesmire megoldás.

1: Analóg / IP konverter:
Bővebben: Link

Ez a megoldás vagy hasonló termék igen drága, ennyiért már IP kamerát is bőven lehet kapni kintről.

2: DVR rögzítő
Ez alkalmas arra, hogy analóg kamerák jelét fogadja és szépen hálózatra köthető. Van 4, 8, 16 csatornás. meg rögzít is. Kliens programmal távolról egyben láthatod az összes kamerát.
Cserébe persze a kamerák jeleit oda kell vinni a rögzítőhöz. Erre jó lehet az UTP kábel és a video balun. Így a koaxon induló analóg jelet UTP érpárra illeszti, a rögzítőnél meg vissza. Ez olcsó, mert passzív eszköz. Ezzel egy UTP-n 4 kamera képe továbbítható.

Persze a kábelezést az első megoldásánál sme kerülöd el, de a második megoldás olcsóbb. Meg DVR-t használtan is vehetsz jó áron.

Üdv.
(#) misi93 válasza Johnycorp hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Hmm azt hittem olcsóbb lehet...
Akkor igazából sztornó az egész, mert 3 db kamerám van és egy ezresért vettem őket gondoltam valamire csak jók lesznek, de akkor így nem .
Köszönöm a segítséged!
(#) llax válasza misi93 hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Használtan, aukción vannak olcsóbban is hasonló cuccok (2...4 analóg bemenettel), de még ekkor sem filléres tétel (főképp UK vagy USA, csak a posta is több ezres). Nagyon olcsó, "nagyon kínai" megoldással még nem találkoztam.
(#) tbarath válasza llax hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Én találkoztam kínai megoldással, igaz az nagyobb, 16 (vagy 24?) kamerás. A berendezés minőségéről nem tudok nyilatkozni, de azt tudom, hogy folyamatosan kínai IP-k felé próbál kommunikálni a nyomorult...
(#) llax válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Ez sok-sok kínai IP kameráról is kiderült már. Ha nem önmaga kommunikál, akkor is ott a "hátsó ajtó", ami már nem csak azok ismernek, akik létrehozták... Ha ilyet használnék, szigorúan külön a számára létrehozott, net elérés nélküli hálózaton (vagy masszívan tűzfalazott alhálózaton - elérés csak LAN felől)...
(#) tbarath válasza llax hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
A tűzfal is kevés, olvastam egyszer valahol, hogy DNS-en keresztül kommunikál a cucc. Azóta a helyi DNS proxy-hoz se fér hozzá...
(#) zsoltee0001 válasza llax hozzászólására (») Ápr 3, 2019 /
 
Az a gond, ha nem kapcsolódik netre (minimum bekapcsoláskor, utána már le lehet venni netről) akkor nem indul el a rögzítés, hiába van beállítva az sd kártyára rögzítés.
Egyébként most el ne kezdjünk azon agyalni, hogy miféle kémkedés, meg milyen titkokat gyűjt a kamera kína felé, mert ez már az üldözési mánia jele.
Üdv
(#) Inhouse hozzászólása Ápr 5, 2019 /
 
Sziasztok.

03.31-én rendeltem legutóbb az Aliexpressről. Most akartam megint. A kosár kinézete és a fizetés megváltozott, de nem ez zavar. Amikor kijelölöm a vásárlandó terméket és rányomok a Buy-ra, megjelenik a Place order gomb, erre nyomva viszont csak pörög benne egy "homokóra". Fel kellene dobnia egy ablakot, hogy sikeres vásárlás. Egy OTP-s virtuális Mastercard van megadva a kezdetektől. Arra gyanakodok, hogy mivel májusban lejár, ez okozhatja a bajt? Van olyan szabály, hogy lejárat előtti hónapban már nem fogadja el? Természetesen van rajta pénz, de le is ellenőriztem.
(#) tbarath válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 5, 2019 /
 
Amíg a kártya aktív, addig használható. Én a lejáró (igaz visa) kártyámmal a lejárati hónap utolsó napján is vásároltam. Így logikus, ez nem okozhat problémát. Vagy az ali rendszerében volt valami hiba, vagy más áll a háttérben (pl. phishing, stb.), de a kártyát kizárnám. Ha gond van vele, azt is írnia kellene.
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 5, 2019 /
 
Időnként túlterhelt a rendszerük, ilyenkor fordul elő hasonló jelenség.
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Ápr 5, 2019 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek.
(#) Ktulu hozzászólása Ápr 8, 2019 /
 
Sziasztok.
Paypales pénzküldést próbált már valaki?
Ahogy látom email címet kell megadni. A küldött pénz egyenesen a fogadó fél bankkártyájára kerül? (van Paypal kont és hozzárendelt kártya is)
Biztonságos ez nagyobb összegek esetén?
Mennyire vonja be a banko(ka)t a tranzakció? Körülményesebbnek tűnik mint egy sima online vásárlás Paypallal.
Köszönöm.
(#) pipi válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 8, 2019 /
 
A cimzett paypal számláján/egyenlegén landol, amit el tud költeni, vagy átutalni a saját számlájára. Bankkártyára nem megy magától
(#) Ktulu válasza pipi hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
Nem szeretné elkölteni.
"átutalni a saját számlájára" Ez tuljadonképpen azt jelenti, hogy áttölthető a Paypal számláról a kártyára? Próbáltad?
(#) pipi válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
A bankkártya mögött bankszámla van nem? Szóval áttolja a saját bankszámlájára, ami pénzbe fog kerülni, és utána kártyáról költheti a sarki közértben
(#) Ktulu válasza pipi hozzászólására (») Ápr 9, 2019 /
 
Értem, köszi.
(#) Orbán József hozzászólása Ápr 12, 2019 /
 
Üdv!
Akinek tapasztalata van, mi lehet a gond:
Egy közvetítő magyar bankon keresztül töltök fel pénzt a paypal számlámra.
Általában 1-2 nap szokott kelleni, mire jött egy nyugtázás a pp-től és megjelenik a pénz a számlámon.
Évek utáni gyakorlatból kiesni látszik a rendszer, 4 nap telt el és nem igazolja vissza a pp, hogy ott a pénzecském...
Erős aggódás mellett érdemben mit tehetek még...?
Írtam a pp-nek, erre már kétszer küldött olyan automata üzenetet, ami az égvilágon semmi közös nevezőn nincs a problémámmal.
(#) superuser válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 12, 2019 /
 
Miért nem a bankodat keresed, mint közvetlen magyar partnert?
(#) Orbán József válasza superuser hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Ezen túl vagyok.
(#) Orbán József válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Az is igaz, a bp-i képviseletet hívtam, ahol egy általános vígasszal eleresztettek, mi szerint ők csak továbbítanak, de már hallott olyanról, hogy 2 hétig is kóborolt a pénz, amit ők elküldtek, csak a pp nem jelezte vissza. Ja, majd pont így lehetett. Amikor meg veszek valamit, eltelik néha 1 mp is, mire leveszik a pénzt a számlámról...
A pp 2x automata üzenetet küldött, egyre jobban részletezve 4 olyan pontot, amihez a problémámnak égvilágon semmi köze és nem is segít.
(#) Kovidivi válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Te hogyan töltesz a kártyádra? Egy harmadik személyen keresztül? Tehát egy plusz személy is foglalkozik a pénzeddel? Mert normál esetben csak egy át kell utalálni a paypal által megadott bankszámlára, és kész (vagyis több éve még így volt, ez biztos, már régóta úgy használom a paypalt, hogy azonnal megterheli a bankszámlámat).
(#) niedziela válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
OTP-s számlámhoz van netes kártya,(lehet van más bankkártyához is) vásárlás előtt a normál számláról át lehet arra utalni, ez 3 perc. PP-ben ez a netes kártya szerepel.
Semmi kóborlás.
(#) uniman válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Idézet:
„OTP-s számlámhoz”

Konkrétan milyen nevű számládhoz ? ...mert webkártya nem jár bármelyik OTP számlához !
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2019
(#) niedziela válasza uniman hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Nem tudom miért, nekem egy 25 éves normál minden extrától mentes számlám van.
Mikor elkezdtem vásárolni PP-n, bementem az OTP-be és azt mondtam kérek egy web-es kártyát.
Azt mondták tessék itt van. Ennek a webkártyának adtam meg a számát a PP-n, és vásárlás előtt a számlámról, számlán belül utalok (teszek át) pénzt a web-es kátyára. PP számlán nincs pénz, nem arra utalok.
(#) antikzsolt hozzászólása Ápr 13, 2019 /
 
Úgy érzem hogy talán nem is Magyarországig lassú a posta.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2019

posta.jpg
    
(#) bbb hozzászólása Ápr 13, 2019 /
 
Az ilyet hogy küldjem el finoman oda, ahova gondolom?
Idézet:
„Dear buyer, I am sorry, we received the supplier’s notice that the cost of this product has increased, we bear most of the shipping costs, so I hope you can bear the freight of 5 dollars, we still send the goods to you, After that we will raise the price, I am sorry again, thank you, I look forward to receiving your reply.”

S e mellé egy másik üzenetben adott egy 5$-os linket, ami a postaköltségről szól. Finoman szólva is pofátlannak tartom, amit művel, ha nem tudja azon az áron adni, mint kiírta, akkor ne rakja ki. Pláne, ha figyelembe veszem, hogy a postázásnál direkt egy fizetőset választottam ki... Ráadásul ugyan ez a termék másik eladónál van fillérekkel többért (valami 21$ körül van az egész).
Írjam meg neki, hogy küldje vissza a pénzem és felejtsük el egymást? Merthogy azt a plusz 5$-t én nem fogom kifizetni neki.
(#) llax válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Az "érkezés a rendeltetési ország" kezdetű dologgal ne foglalkozz. Aminek nincs rendes nemzetközi, mi postánk által is követhető ragszáma, ott minden ami az "indulás a repülőtérről" dolog után van, amolyan "fake" információ. Már azt sem tudják, ténylegesen mikor indul el, csak azt, mikor került valamelyik konténerbe... A Kínában repülőtérre megérkezéstől Budapestre érkezésig jellemzően 1-3 hét telik el.

Ami nekem idén nemzetközi ragszámmal jött, így láthattam ténylegesen mikor érkezett az országba, 2-3 munkanapon belül hozta a postás (falu SzSzB megyében).
(#) bbb válasza llax hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Kivéve akkor, amikor a szúrópróba szerű ellenőrzésbe beleesik a csomag - olyankor egy-két hetet is ülnek rajta a vámon, mire átengedik.
Nekem ragszámos (követhető) csomagnál az amelyiket nem nézték meg alaposabban, az megjött 2-5 munkanapon belül, amelyik viszont átesett ezen az ellenőrzésen, az 16 munkanap volt.
(#) superuser válasza bbb hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Ja. Plusz ígérj be neki egy negatív feedbacket, ha pedig nincsen 24h-n belül a számládon a pénz, akkor jelented, hogy csaló.
(#) bbb válasza superuser hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Már megírtam neki, hogy nem fair, amit művelt, nyomhat nekem "sorry" meg zokogó szmájlit, amennyit akar, van másik eladó ugyan ezzel a termékkel, hasonló áron. Ezt megírtam neki, innentől az ő felén pattog a labda - minden esetre ő az első, akinek érik a csillagtalanság és komoly lehúzás az alin.
Következő: »»   174 / 250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem