Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RGB led vezérlése arduinoról
 
Témaindító: glazbox, idő: Feb 5, 2017
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) glazbox hozzászólása Feb 5, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy vendéglőbe lesz beépítve olyan RGB ledes világítás, ami a napszaktól függően változtatja a színét és naptár szerint minden nap napfelkeltét és napnyugtát imitál, utána narancsból kékülő, majd fokozatosan sötétedő égboltot.

Egy ilyen programra lenne szükség, ami áramtalanítás esetén sem felejti el a dátumot, így azt csak egyszer kellene beállítani, RGB ledeket vezérelne, valószínűleg szalagot, de még nem tudom.
(#) b10up válasza glazbox hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Szia!

Olyan program nem lesz, ami áramtalanítás esetén sem felejti el az aktuális időt, de ha az áramkörödön van ethernet port, NTP-vel indításkor csak lekéred az aktuális időt egy szerverről. Vagy építened kell egy segédáramkört neki, ami egy gombelemes óra, esetleg szünetmentesíteni az egész kapcsolást.

De biztos kell ehhez egy arduino? Egy sima PIC óraként, PWM kimenetre a led szalag, gombelemről mehetne a PIC átmeneti táplálása.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2017
(#) vargaf válasza glazbox hozzászólására (») Feb 6, 2017 /
 
Idézet:
„minden nap napfelkeltét és napnyugtát imitál”

És az Arduinoba be lesz programozva a napfelkelte és napnyugta időpontja? Mert akkor lenne csak értelme az imitációnak. Egyszerűbb lenne a külső fény érzékelése alapján dönteni arról, hogy milyen napszak van.
(#) Hp41C válasza glazbox hozzászólására (») Feb 6, 2017 /
 
Egy elemel rendelkező RTC modul felhasználásával az idő megmaradna táp kikapcsolás alatt is.
Az időből kiszámolható, hogy hanyadik nap van az évből. Ebből már számolható a napkelte és a napnyugta időpontja. Óraszinkron GPS vagy DCF77 alapon oldható meg.
(#) pittyu2 hozzászólása Feb 8, 2017 /
 
Hali. A WS2812 led (sor) vezérlését szeretném meg oldani arduino promini, de leginkább nano v3 - mal. Az alap cél lenne , hogy accelerometer jelével vízmérték szerüen repülő dőlésére villogna a ledsor.. A modellezésben használt "naze 32 stb "alapon kezelik a gázkar állását - irányjelző , armolás stb. De én külön rendszernek repülőn használva szeretném látni a valós dőlést a gépen.
Magyarul vízmérték led sorral.
Programozásért és ötletért csak dőlést és billegést elősegítő folyadékkal tudnák fizetni.
(#) glazbox hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
Köszönöm a válaszokat.
Szerintem mindenképp program szerint kellene futnia. Ha valaki vállalja itt van hozzá hirdetés:
https://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_82727.html
Sajnos nagyon szorít a project így nincs rá sok időm, ennyire mélyen pedig nem vagyok jártas a programozásban. kb 30-40 ezer lenne a költség. 50 ezer a díjazás, ha az megfelel, cserébe egy stabil, jól működő rendszer kéne. sima led szalaggal, az könnyen cserélhető, ha tönkremenne.
(#) SimonMayers hozzászólása Júl 5, 2017 1 /
 
LED PY-5403 (54X3W), The PY-5403 is an in-house backlight consisting of 54 bulbs of 4 red, blue and green and white, with 3W RBGW color electronics.
192.168.1.1
(#) konam hozzászólása Okt 5, 2019 /
 
Sziasztok.
Szeretnék egy arduino audio sprektum analizátort készítteni. Az audio spektrum IC vezérli, az audio frekvenciát 7 sávra osztva 63Hz, 160Hz, 400Hz, 1KHz, 2,5KHz, 6,25KHz, 16KHz osztja fel, és a mikrovezérlőn keresztül továbbítja a Led Stripre. A led tipusa WS 2812 . tehát 7 X 20 ledet szeretnék vezérelni. /140db led/.
A lényeg egy kész felprogramozott arduino érdekelne. lehet készen is vásárolni,de drága,hátha itt tud valaki építeni.Természetesen nem ingyen szeretném. Az anyagiakat pü-be megbeszélnénk.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2019
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem