Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   2 / 2
(#) tardis válasza attila1 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Ez egy úgynevezett 51-es architekturájú proci.
Ez olyan szempontból jó, hogy elég régi technológia és valószínűleg lehet hozzá olcsón kapni, csinálni fejlesztő rendszert.

Olyan szempontból viszont rossz, hogy, ha újra kell bele írni a software-t, akkor az már húzós időben és pénzben is.
(#) attila1 válasza tardis hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Szia. Sajnos ehhez az oldalához nem értek.Szóval kilehetne olvasni a jelenlegi tartalmat,és újra beleírni,vagy más megoldás kéne?És mennyi pénz lenne kb? Minden megoldás érdekel. És a hibajelenséget figyelembe,valamint azt,hogy azt a panelt eltávolítottam,amin a mikrofon van,így szinte csak a proci maradt,és folyamatosan megy az egyik motor impulzus nélkül is,biztosra vehető,hogy a proci rossz? Köszi a választ!
(#) tardis válasza attila1 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Ha megdöglött a proci, akkor nem valószínű, hogy ki lehet olvasni a tartalmát. Egy kört mondjuk lehet rajta futni. Debreceben meg tudjuk oldani, szerintem a céges programozónk ismeri (Nem biztos, meg kell néznem.)

Mielőtt jobban szétszednéd nézd meg, hogy megy-e az oszcillátor. Ha nincs szkópod, akkor cseréld ki a quarz-ot a proci mellett! Ez nem túl nagy beruházás.

Lehet, hogy normális üzemnek számít, hogy folyamatosan megy, ha elromlik/eltávolítódik a mikrofonpanel. Szóval meg kellene nézni azt is okával.

Egy új software megírása szerintem nem éri meg. Így látatlanban én olyan 30-40E HUF alatt nemigen tudnám vállalni.

Esetleg, ha van a panel hátoldalán smd, akkor nézd meg, hátha a watchdog IC szívat.
(#) attila1 válasza tardis hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Szia. Szkópom nincs,de a quarz-ot próbaképpen kicseréltem.Sajnos semmi változás.Az egyik motor nem áll le a kettő közül,és folyamatosan világít a Beat jelző led.A teszt gomb-ra sem reagál.Amúgy ez készenlétben csak világítana,ha ütem,taps,stb-t észlel a mikrofon,akkor kéne neki a motort oda-vissza forgatni,gondolom ilyenkor felvillan a beat-jelző led is,és egy másik motort,amin egy színtárcsa van,ezt is forgatná.A színtárcsás motornál van egy pozícionáló infra led,ez jó,mert ha kézzel elmozdítom a motort,akkor beállítja a megfelelő jelre.Csak a másik vezérlése döglött meg Megpróbálok szerzni egy másik ugyanilyet,és kicserélni a procit....hátha...A gép nem az enyém,így software-ben nem nyilatkozhatok.Köszönöm a segítséget!!
(#) vviktor hozzászólása Jan 26, 2011 /
 
szia, valami típust/márákát tudsz mondani a robotlámpához?
(#) attila1 válasza vviktor hozzászólására (») Jan 26, 2011 /
 
Szia. Használd légy szíves a ,,Válasz"-gombot,mert a moderátorok harapnak ezért... Astro Lighting Gee R 2003-típusú a lámpa ha tőlem kérdezed. 15ezerért vette a srác.
De közben olyan hibára is fény derült,hogy nehéz lenne a konkrét hibát megfejteni. Lehet,hogy nem is a proci a hibás? Nem jó helyen áll meg mindig a színtárcsa,csak azt nem értem,hogy miért...A penelon az írás szerint opto van írva a led-hez,ami elvileg figyelné,hogy hol áll meg a színtárcsa.De ehhez kell,hogy bent legyen az égő.24V/250W.Nem gyenge...Szóval az ,,opto"-nak a tápja az 4.8V,de ha kézzel mozgatom a tárcsát,hogy ne jó helyen álljon,akkor ez változik 0.7V-tól 4.8-ig.És még sem tud megállni mindig a megfelelő helyen.Mindig csak egy egész apró mozdítás kell neki,hogy úgy működjön,ahogy a nagy könyvben megvan írva.Nos ilyenkor van az a jelenség,mintha lefagyna az egész.Ezért akár a színtárcsa motorja is vacakolhat,vagy ennek a motornak a vezérlése a prociban.Szóval nem egyszerű eset.A proci egy BF-es tranyóval kapcsolgatja a motoroknak a 220V-ot.Ez jó. Innentől passz...
(#) vviktor válasza attila1 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /
 
hát szvsz. ha jól gondolom, a lámpa 2003-as gyártású és hogy 15e Ft-ért vette, a minőségéről is lehet hogy árulkodik, persze elhiszem hogy jó, mert ugyan kinek futna, otthoni használatra 150-900e Ft-os robotlámpára...
A lényeg, hogy ez lehet hogy az alkatrészek amortizációja miatt van, de ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet megcsinálni, csak idő és türelem kérdése. Ha gondolod, akkor tölthetnél fel videót youtubra, arról mit is csinál
(#) attila1 válasza vviktor hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
Szia. Amint visszahozza a srác,csinálok róla egy videót.Most elvitte,mert hétvégén diszkózik vele,és kell neki.Ha lesz videó róla,értesítelek mindenképpen! Köszi a segítséget. Attila
(#) Richei hozzászólása Szept 15, 2012 /
 
Sziasztok
Van egy hibás Mini ledes robot lámpám. Mellékletben kép, videó, hogy melyik fényről is van szó.
A hiba: A ledeket teljesen rendszertelenül villogtatja. Az X irányú motor masszívan meg van fogva meg sem moccan, az Y irányú motor csak rángat. Teszek fel képet a vezérlő elektronikáról. Egy AT89C52 a lelke. Próbáltam kiolvasni a programot belőle, hogy áttöltsem egy új IC-be. Nem engedélyezett az olvasása szerintem valamilyen olvasás védelemmel van ellátva. Esetleg tud-e valaki valamilyen ötletet, mi lehet a megoldás? Cseréltem benne ULN 2803-akat, oszcillátort, de nem változtatott a működésen.
Video a lámpáról: http://www.youtube.com/watch?v=F_eOC0ByRxE&feature=related
(#) Hanks válasza Richei hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Szia!
Nézted a tápját, hogy nem gerjed-e a stabilizátor IC-k után? Próbálj rakni 100nF-os hidegítő kondit közvetlen az AT89C52 táp lábaira (20-as és 40-es láb), amennyiben nincs. A kvarc lábainál levő 10-30pF-os kondik jók-e? Ha nincs szkópod, ill. kapacitásmérőd akkor inkább cseréld ki ezeket a kondikat mindet, filléres tétel.
(#) FMSound hozzászólása Feb 7, 2013 /
 
Sziasztok! Legújabb készülékem RGB Power ledes robotlámpa.
DMX 512es vezérléssel, két ARV dolgozik benne. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
(#) panther hozzászólása Jan 5, 2017 /
 
Sziasztok! Érdeklődnék tud-e valaki olyan weboldalt, ahol kész dmx paneleket árulnak. Készítettem egy fényt, ami Pan-Tilt mozgást és R-G-B dimmerelést igyényel.

Köszi.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem