Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SAL autós erősítő hiba
 
Témaindító: Marty McFly, idő: Okt 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 16
(#) tettpat válasza frigi hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Üdv!

Visszavittem az üzletbe a mélynyomót, becseréltem egy Mac Audio 2500-as erősítőre ráfizetéssel.
Na most a kérdésem a következő.
Most adott egy SAL RFX 2730 as erősítő és egy Mac Audio 2500 . Ezt a két erősítőt használhatom -e egyszerre a kocsiban, mégpedig úgy hogy a Sal erősítő hajtaná meg a két kalaptartóban helyetfoglaló Pioneer 6X9 ovál hangszórópárt a Mac Audio pedig a mélyládám hajtaná?!? Az autó egy Opel Astra F tipusú , 45 Ah aksi, tudom nem nagy sőt kicsi, de a kérdés az h el e bírná ezt a kettő erősítőt egyszerre? Természetesen nem max hangerőn halgatnám őket csak közepesen? A Mac Audio erősítő biztosítékja 25 Amper a Sal Rfx 2730 erősítőnek pedig 20 Amper. Ez alapból 45 Amper?!?
Elméletileg csak kábelt kellene cserélnem 10mm-es táp és test-et...?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szeretném ha minnél előbb érkezne válasz.
Üdv: Patrik

DSC02151.JPG
    
(#) ibpeti válasza tettpat hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Hello!

Mi értelme volt a MNC hangszorót visszavinni? 2 erősitő mégjobban lefog kapcsolni mint csak 1 magába. Amugy meg behuzol mind 2-nek 1-1 tápvezetéket azt szevasz, vagy ha veszel kodnit akkor ahoz megfelelően bekötöd
(#) levaitamas válasza tettpat hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
A két erősítőnek a 10mm2 még talán elég is, biztosíték az akkuhoz, tápelosztó hátra, adsz nekik bemenő jelet. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de én most is azt mondom, hogy 74Ah pont befér az Opelba (nekem is ilyen van) és még teszel rá egy kondit és kalap kabát.
(#) tettpat válasza ibpeti hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
Szia!
Azért vittem vissza mert az erősítőm állandóan ez miadt védett le! A régi egy tekercses mélynyomóm úgy szól róla h lebontja a kasznit.Ha egy tekercses hangszóróm van rajta akkor maxon elbirja az erősítővel sincs gond.
(#) tettpat válasza tettpat hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
De szerinted elbírja 45Ah-ás akku a két erősítőt?
(#) tettpat válasza tettpat hozzászólására (») Jan 20, 2010 /
 
A szaküzletben csak azt mondták, hogy csak cseréljem le a kábeleket 10mm2 -esre és kész is.
Kondira azt mondták h ehez nem kell.
(#) hangszoros válasza tettpat hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Agybaj, hogy miért teszitek süketté magatokat
A tartós bömbölde maradandó halláskárosodást okoz !!!
Ezért nem járok koncertekre, pedig szerettem az élő zenét
Azért fizessek, hogy kimossák az agyam ?
(#) djlatino válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 21, 2010 1 /
 
ez leginkább fül függö. én tartosan tettem ki a füleimet százrengeteg deci (már már liter) belnek, és semmi bajuk. viszont a szemeimet kigyilkolta az uv. kinek mi a gyengéje. van akinek a feje. föleg annak aki sal cuccokat vesz.
(#) hangszoros válasza djlatino hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
A süketség úgy kezdödik, hogy a magasból egyre több kell.
Mivel aktiv hangositó voltam ( ez is motivált, hogy miért hagytam abba ) Jól megfigyelhetem a kollegáknál, és a zenészeken
Nagyobb motyó kell nekik kontrollnak, mint a közönségnek
(#) djlatino válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
a magasakkal nekem is egyre több bajom van. mégpedig, egyre magasabb sámlira kell állnom hogy a földre dobott ujságot el tudjam olvasni. de ez lehet hogy nem a nagy hangerötöl van.
(#) Inhouse válasza tettpat hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Hogyne bírná el őket, jó erős, nem horpad be!

A 44Ah-s akku arra való, amire szánták. Egy átlag benzines autó üzemeltetésére. C/20-al lehet terhelni 20 órán keresztül. Meg be lehet indítani a motort vele, akár 400A-t is tud pár másodpercig, de aztán nem árt tölteni.

Üdv
Inhouse
(#) hangszoros válasza djlatino hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
A létrával jobban jársz, mert fokozat nélküli, bocs több fokozatú
A szükséges fokra tudsz állni
(#) frigi hozzászólása Jan 23, 2010 /
 
Az őrület határán vagyok. Saf3070. Táp nem indul. Csere 4 db irf1010n, tl494. A poén, hogy mellé raktam egy ugyan olyat és a tápvezérlésben minden érték ugyan az. Az IRF-ek kapnak vezérlőfeszültséget (szkópom nincs), de a kimenetükön nincs feszültség. Elakadtam, valaki rúgjon a helyes megoldás felé, köszönöm.
(#) pintyu válasza frigi hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Üdv. Szekunder oldalon minden rendben? Kapd ki a végtranyókat és úgy mérj rá a tápra. Hátha ott lesz a bibi...
(#) frigi válasza pintyu hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Hali! Mire gondolsz pontosan? Van 4 db IRF1010N. Ezek mennek a trafóra, trafú után van az egyenirányítás. Namost ezekből 2-2 kiemenete párhuzamosan van kötve, teljesítmény miatt. De ezek kapnak valami vezérlőfeszt, viszont a kimenetükön semmi sincs úgy se, ha leválasztom őket a trafó előtt.
(#) cooze hozzászólása Feb 2, 2010 /
 
Üdv!

Októberben vettem a verdába(VW Golf 3) egy kisebb hangcuccot: SAL RFX 7230-at és egy sal xc-10es ládával.55Ah akku van a gépben és egy pioneer deh 2900mp lejátszó.Kb 2hétig zenéltem az autóban, amikor kicsit megszaladt az ujjam és feltekeredett a hangerő.2-3 mp-ig bírta,utána semmi hang, az erősítőn világít a power zölden, és a protect pirosan.
Valaki tudna segíteni, ha lehet még vele kezdeni valamit?

Üdv!
(#) pinyó39 válasza cooze hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
Ha nem verte le a biztit, akkor 90% hogy "zárlatos félvezető"a végfokban.
(#) cooze válasza pinyó39 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /
 
A biztosíték tökéletes, szóval akkor marad amit írtál. Mit tudok vele kezdeni?
(#) nono159 hozzászólása Márc 30, 2010 /
 
sziasztok !

van egy "rto-sx3002 plusz erősítőm" valamiért nem világítanak a ledek , és ha bekötök egy hangszórót akkor az pedig sistereg ameddig huzkodom a zsinort a bekötésnél de hangot nem ad !
ezt mi okozhatja?
(#) baro90 hozzászólása Jún 3, 2010 /
 
>Nekem lenne egy sal erősítőm,típúsa ismeretlen,mert használt papírok nélkül
4ch-s és 300w-os!!
Hiába vettem meg a kábelszetett,és kötöttem össze a mélyládámmal,valamint a cd- lejátszó remszálával....vezérel is meg minden,de a hangszórón nem jöni hang..!! Kérlek segítsetek!!
(#) szamóca válasza baro90 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /
 
Minimum egy :photo: !
(#) baro90 hozzászólása Jún 3, 2010 /
 
Mellékelem a képet!!
És az előbbin pontosítanék,a led mindig piros!!
(#) Fecamester hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Sziasztok nekem is van problémám ebből 1 van 1 sal pro900-as erősítőm ami 2x300w és 1x900w 4ohm ehez volt egy fusioun enc 200/400as mélyláda rákötve.de nemkötöttem hidba csak az egyik oldalról ment elvégre birnia kellett volna neki de egyszer csak megnémult. no szétszedtem rámértem a tranzikra és kiment mind a 4 belőle amelyik oldallal hajtottam na jó kicseréltem őket ráadom a feszt semmi megnézem közelebről és rácseppent egy kis cin a TL- icre:O na a végén azt is sikerült kicserélnem nagynehezen jó minden okés próbálom megint de se kép se hang a led sem világit. a trafóból jön ki áram valaki tud valamimegoldást mert egyszerüen nemtudom mi kapcsolja neki az áramot HELP!!
(#) pinyó39 válasza baro90 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
Akkor bizony megmakkant.
(#) pinyó39 válasza Fecamester hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
A 12 voltos részen mérj nyugalmi áramot bekapcsolt állapotban, de jelbemenet nélkül, ennél a tipusnál nem emlékszem pontosan, de talán 1A körül. Ha leüti a biztit, áltlban tápfet hiba, a tl ic nagyon ritkán nyiffan ki.
A +- részen a puffereken ha jol emlészem 14 voltnál +- 40 volt körül mértem anno. Ha ez nem szimmetrikus, vagy nincs meg zárlatosak a végfetek. HA MEGVAN, ATTOL MÉG LEHET SZAKADT A FET, DE EZ RITKÁBB. Bocs nem ordibálok csak késö van , mellényultam. Alapban ezek szoktak lenni 90%ban, de elöfordulhatnak egyébb szivatós problémák .
(#) Rock hozzászólása Júl 4, 2010 /
 
Hali
Az a problémám hogy van egy pioneer sx-229-es erősítőm és rákötöttem egy régi tesla hangfalat
és amikor próbálnám ki akkor egy nagy villanás az erősítőben a bisztositékot kiverte benne, amikor kicseréltem és kapcsolnám be abban a pillanatban kiverte megint. Mi lehet szerintetek a probléma? a hangfal sztem zárlatos volt
(#) cicoka hozzászólása Júl 27, 2010 /
 
Sziasztok. az lenne a kérdésem, hogy meglehetne-e valahogy oldani a SAF 4050-es erősítőbe, hogy szabályozható legyen a kimeneti feszültsége?
(#) cicoka hozzászólása Júl 27, 2010 /
 
De azt hogyan tehetem?
(#) cicoka hozzászólása Júl 27, 2010 /
 
Bocs rosszul tettem fel a kérdést. Az erősítő kapcsi tápja +/- 20voltot ad ki. én ezt szeretném legalább a kétszeresére növelni. A kapcsoló fetek irfz44-esek és az erősítő részben is ugyan ilyenek vannak, de azokat ki akarom cserélni nagyobb feszültségű/ teljesítményű fetekre.
(#) cicoka hozzászólása Júl 27, 2010 /
 
Valahol láttam egy SAL WRC 12BP/A kapcsoló üzemű tápegységet és annál egy 27k ellenállásal a kimenő pozitív ágból vissza volt csatolva a feszültség TL494 első lábára. Gondoltam ennél is meglehet valahogy oldani.
Következő: »»   7 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem