Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SHARP grafikus LCD H8/3003 Controler-el
Lapozás: OK   1 / 1
(#) józsef hozzászólása Szept 8, 2010 /
 
Sziasztok!
Sharp Ar 407 Másolóból van egy komplett érintőképernyős mono grafikus lcd egységem . A contrroller egy H8/3003 proci .
A panelon a ram ,Flash ,stb. rajta van . Innen kilehet -e indulni valami házi használatra,vagy felejtsem el mert túl kommplikált ?
Két képet csatolok ,hogy legalább látható legyen
(#) 256kb hozzászólása Szept 8, 2010 /
 
Csak akko foglalkozz vele, ha nagyon értesz hozzá!
(#) nrg hozzászólása Szept 8, 2010 /
 
Hello,

a kijelzőt nem a H8/3003 hajtja meg, kell még ott lennie egy ilyen célIC-nek. Annak a típusát le tudod írni?
Ha szerencsénk van és nem csak valami kód van rajta, akkor meg lehet nézni a komm. protokolját és valami elterjedtebb mikrovezérlővel meghajtani.
(#) józsef válasza nrg hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
Üdv !
Nos a másik IC tipusa "SLA907FF2L",ez közvetlenül a LCD-re dolgozik. Mivel főleg SHARP másolókat szervizelek,ezért meg van a komplett kapcs.rajza is az kijelző egységnek .Azonban túl nagy a mérete és itt nemtudom hozzácsatolni ! Ha ugy látod hogy ez segítene akkor más módon talán eltudnám küldeni 3,8MB a file.
Nagyon köszönöm a segítségedet!!
(#) nrg válasza józsef hozzászólására (») Szept 10, 2010 /
 
Hello!

Kicsit utánajárva kiderül, hogy a SLA907FF2L típusú IC valójában egy EPSON gyártmányú Gate-Array. Ami számunkra rossz hír.
Ez azt jelenti, hogy a gyártó tetszésének megfelelően bármilyen "kóddal" jöhet, így nincs semmiféle információ a mikrovezérlő és ezen IC közötti kommunikációról, legfőképp pedig a belső regisztereiről.
Lehetséges megoldás lehet, egy logikai analizátorral felvenni az összes lábon a szinteket és ebből kibogozni a különféle parancsokat ill. a felhasznált kommunikáció típusát.
Az a kérdés, hogy megéri-e ezt a rendeteg ráfordított időt és szaktudást.
Ha belegondolsz, lehet kapni grafikus kijelzőket, nem is drágán, amik teljesen dokumentáltak és kis szerencsével megtalálható hozzá a komplett szoftveres library is. Jelentősen kevesebb fejlesztési idővel és költséggel elkészíthető.

Üdv.
(#) Thomas10100 válasza józsef hozzászólására (») Szept 10, 2010 /
 
Helló!

Nekem is van egy bontott fénymásolóból egy ilyren kijelzőm, komplettbe. E-mailemre át tudod küldeni a kapcsolási rajzot? tomika86@enternet.hu

Köszi!
(#) józsef válasza Thomas10100 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /
 
Sziasztok!
OK. elküldöm! Neked van valami ötleted a témára? "nrg"válaszára reagálnék azzal, hogy megpróbálhatok olyat ,a SHARP-tól megkérdezem hogy adnának -e információt az "SLA"-ról.Egy próbát meg ér ! Pontosan mit kédezzek tőlük?Vagy ahogy írtad még igy is túlságosan nagy időpocséklás?
(#) nrg válasza józsef hozzászólására (») Szept 12, 2010 / 4
 
Én megkérdezném ezeket:
- milyen a kommunikáció (párhuzamos/soros)
- milyen a protokol
- a vezérlő utasításkészlete, regiszterei és ezek leírása
- vezérlő lábkiosztása

kb. ennyi. De még ha adnak is ezekre használható választ, akkor sem biztos hogy bármire használható lesz később a kijelző. Gondolok itt arra, hogy elképzelhető az is, hogy minden megjelenítendő elem bele van programozva és csak azok közül lehet választani, hogy épp melyiket mutassa.
(#) józsef válasza nrg hozzászólására (») Szept 12, 2010 /
 
Szerintem a megjelenítendő elemek nincsenek az prociba vagy az SLA Gate-Array-ben,hanem a panelon lévő flash -ben van,ami hasonló mint egy note book ram slot.Annak idején amikor "magyarosítottuk " a gépeket ezt a flash slot -ot kellett cserélni.Én sem hiszem hogy eredményre vezet az hogy kezdjek valamit igy ahogy van az LCD-vel .Arra gondolok ,mivel az LCD lapra a vezérlőről egy flex soron 12 szál megy Ilyen kiosztásban"D0...D3,CP2,CP1,M,S,DIS//.lcd-VDD,lcd-VEE,GND"
Mivel az adat vonal 4bit -es valószínűsíthető hogy osztott adat forgalom van rajta.Talán így jobban lehetne egy másik vezérlőt illeszteni magához az LCD laphoz.Ehez így mi a hozzászólásod?
Még azt megkérdezném hol lehet erről jó szakirodalmat elérni.
Ezen az oldalon találtam a cikkek között ilyet "LCD modulok közvetlen vezérlése"De magáról a grafikus verzióról nem sokat találtam itt.
Üdv
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem