Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Siemens Gigaset3015 telefon
 
Témaindító: tiva77, idő: Aug 22, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tiva77 hozzászólása Aug 22, 2009 /
 
sziasztok

Kaptam egy fent emlitett vezetéknélküli telefont. A hibája az hogy nem ad vonalat. Az alapkészülék érzi a kézibeszélőt de nincs semmi tárcsázási hang. Szétszedve az alapkészüléket azt láttom hogy ahol a telefonvonal csatlakozik az 2 kondin keresztül egy gratz hidba megy be. Ugye a vonalfeszültség DC 48-50V igy nem csinál semmit sem ha rácsatlakoztatom. Most akkor ez a telefon itt nem használhato mert ha jol tudom elötte Ausztriában használták. Ha esetleg van valakinek egy kapcsolási rajza vagy találkozott már valaki ilyen készülékkel ?
köszi a válaszokat!

üdv : Tiva


(#) soda válasza tiva77 hozzászólására (») Aug 22, 2009 / 4
 
Szia!

A telefon csatlakozóban fordítsd meg a bekötést, mert az osztrákok a külső 2 eret használják, mi meg a belső 2 eret.. Vagy csinálj hozzá egy olyan kábelt, ami a külső kettőt megfordítja a belső kettővel.. Esetleg az RJ csatin a nyákon forraszd át.. Van, hogy eleve csak 2 ónpaca kell, és a régi 2 ónpacát meg le kell szedni

lényeg: külső 2 ér helyett a belső van idehaza használva.. ezért nem megy..
(#) Sebi válasza tiva77 hozzászólására (») Aug 22, 2009 /
 
Ami a kondikon megy graetz-re, az a csengetés-érzékelő része.
(#) tiva77 válasza soda hozzászólására (») Aug 22, 2009 /
 
hello

A két belső ér megy a gratz hid váltó lábaira a két kondin keresztül.

üdv : Tiva
(#) tiva77 hozzászólása Aug 23, 2009 /
 
sziasztok

Megcseréltem a 2szélső és a 2belső csatlakozolábat de igy sincs vonal. Ha viszont a vonalat bekötöm a gratz után a + - ra akkor van vonal és lehet hivást kezdeményezni is. Viszont ha csörgetem a készüléket mert nem jelez sehogy ha bejövö hivás van, viszont ha csak ugy felveszem akkor létrejön a kapcsolat.

üdv : Tiva
(#) tiva77 válasza tiva77 hozzászólására (») Aug 23, 2009 /
 
Közben megoldodott a probléma! A 2kondit amin keresztül jött be a vonal áthidaltam és már müködik is a készülék mind hiváskor mind hivásfogadáskor.

üdv : Tiva
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem