Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Siemens Simatic7
 
Témaindító: qweq, idő: Márc 4, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) qweq hozzászólása Márc 4, 2006 /
 
Tudka e valaki segiteni,hol szerezhetnék be a SIMATIC 7-hez felhasználói kézikönyvet?
(#) Placi84 válasza qweq hozzászólására (») Márc 5, 2006 /
 
Manulas, sok darabban, egyesíteni kell Commanderben:
(#) Placi84 válasza Placi84 hozzászólására (») Márc 5, 2006 /
 
Pff...Van még
(#) Placi84 válasza Placi84 hozzászólására (») Márc 5, 2006 /
 
És a CRC...

Milyen nyelven kell amúgy? Ez amgol, de van német is meg francia

Manuals.crc
    
(#) qweq válasza Placi84 hozzászólására (») Márc 6, 2006 /
 
Legjobb lett volna ha magyar,de már már az némettel is boldogulok!
(#) Placi84 válasza qweq hozzászólására (») Márc 6, 2006 /
 
Akkor kell a német is?
(#) qweq válasza Placi84 hozzászólására (») Márc 6, 2006 /
 
Kössz,nem! Ezt letöltöttem délelőtt és már folyamatban van a fordítás.Remélem boldogulok vele. Hálám örökké fog üldözni!
Ui:Most csöppentem ebbe a Simatik dologba és nem igazán tudok hozzászólni a CRC-he.
(#) qweq válasza qweq hozzászólására (») Márc 6, 2006 /
 
Lemaradt a: Z
(#) Placi84 válasza qweq hozzászólására (») Márc 7, 2006 /
 
Mihez???? CRC? Mármint fájlnév.CRC?? Ha igen, akkor arra kell rákattintani a kommanderben. Ha nem arra gondoltál, akkor meg mentségem az a hülyeségemre, hogy még életemben nem dolgoztam Siemens gépeken
(#) qweq válasza Placi84 hozzászólására (») Márc 7, 2006 /
 
Boccs!Ez az én hülyeségem! Én nem használtam soha a Commandert (csak Expolert).Totál másra gondoltam a crc -vel kapcsolatban. Ezért is kellett a haverommal összerakatni a mappákat.
(#) Saby86 hozzászólása Nov 22, 2013 /
 
Sziasztok! Végigkeresgéltem a fórumon, de nem találtam azt ami az én gondom. Remélem ebben a témában pontosan passzol amiért a segítségeteket kérem. Nos munkahelyemen egy Siemens simatic s7-200as (CPU 224, gyári szám: 214-1AD23-0XB0) működteti az összes átemelőt. Egyik nem megfelelően működik. Nem húzza be a relét ha a vésztök megemelkedik stb. Mindent átvizsgáltunk és biztos, hogy a PLC nem funkciónál. Egy fatális hibára gondoltam, áramtalanítottuk hátha elfelejti az általa vélt hibákat, de nem.
Emiatt beszereztünk egy PC/PPI kábelt (siemens Isolated PC/PPI Based ON 6Es7901-3BF21-0XA0) Továbbá feltelepítettem egy STEP 7-Micro/WIN (v1.0.5.08). Csomó dolgot átnyálaztam az interneten, letöltöttem a system_manual_hu.pdf S7-200 (Programozható vezérlő Ę-rendszer Kézikönyv, http://www.youtube.com/watch?v=NpOdII25h3g) Egy héten át, mindent ... egyszerűen a Set PG/PC Interface-en a PC/PPI a COM1-en semmit se lát a COM3-on meg csomó UNKNOWN Address (számok 1-től 126ig többször ismételve 9.6 kbps a végén.)
Eszközkezelőben, nem a Portok közt látom a Siemens PC/PPI Cable-t hanem egy külön SIMATIC NET-en ahol nem adhatok meg semmilyen portot.
Teljesen tanácstalan vagyok már, és idegesít, mert videókban nézve azonnal látja a PC. Remélem tudtok segíteni.
(#) Barni87 válasza Saby86 hozzászólására (») Nov 22, 2013 / 1
 
Szia!

Először is, a PC-hez milyen módon van csatlakoztatva a PPI? Értem ezalatt az alaplapi soros portot vagy egy USB/RS232 konvertet? Ezekre a konverterekre nagyon érzékeny az átalakító. Ha nincsen meg a megfelelő +- 15V-os jelszint, valamint a kézfogó jelek sem stimmelnek, akkor nem jön létre a kapcsolat.
Alapesetben a Set PG/PC Interface ablakban a PC/PPI cable lehetőségnek kell használatban lennie. Majd itt a Properties gombra kattintva be kell állítani a gép címét, a COM port számát és a sebességét.

Másik kérdésem: Az átemelők rádiós átjelzője miként van rákötve a PLC-re? Ugyanezt a portot használja, mint amin keresztül programozod?
(#) Saby86 hozzászólása Nov 25, 2013 /
 
Hello Barni87!

Még pénteken elszórakoztam vele, a PC/PPI kábel amúgy soros portos. Először vettünk egy USB/RS232-et, de nem működött vele. Nem akarta felismerni egyszerűen a plct. Utána vettük a PC/PPI soros kábelt. Tudod mit próbáltam meg?! Összedugtam a PC/PPI cablet(001000 így állítottam be) a USB/RS232vel. Először a kettes porton UNKNOWN eszközt láttott, majd frissítettem és felismerte. Gondolom az lesz amit írtál, hogy a +-15V-os jelszint nem működött a PC/PPI cable-nál. De örülök, hogy most már jó

Nos a másik kérdésedre válaszolva, lefotóztam az egész rendszert az átemelőnél. Ebből van 10 darab és ezek kommunikáltak egy Fargo Maestro 20-as (GSM/GPRS 900/1800)as eszközön keresztül, a központi számítógéppel.

Képek:
Első kép
Második kép ez helyére dugom be a laptopot.

Nagyon szépen köszönöm, a segítségedet További kellemes napot!
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2013
(#) Barni87 válasza Saby86 hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Helló Saby86!

Akkor most tulajdonképpen él a kapcsolat a PLC és a PC között?
(#) Saby86 válasza Barni87 hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Igen, működik. Felismerte, tudtam vele állítgatni a STOP és a RUN módokat is. Egyedül most a jelszavas dolog jött ki. Tudod, nehogy egyszerű legyen az élet... De megoldjuk valahogy, anno a HUN-Techno Kft csinálta meg, de megszűnt maga a cég. Emiatt is próbáljuk megoldani valahogy, olyan mintha egy adott szakaszt jegyzett volna meg a PLC és így nem funkciónál mindent. Pl képen láthatod alul I1-nél az ötös kivezetés az a vésztök. Ha világít akkor az egyes illetve a kettes szivattyút be kellene húznia. De ezt elfelejti, valamiért. Emiatt gondoltam arra, hogy fatális hiba lehet. De a power resetes dologgal nem állt helyre maga a PLC működése.
(#) Barni87 válasza Saby86 hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Idézet:
„olyan mintha egy adott szakaszt jegyzett volna meg a PLC”
Ilyen nincsen, mert ciklusban fut a program. Ha az I1.5-re adsz jelet, akkor a szivattyúk mágneskapcsolójához tartozó kimenet visszajelző ledje világít?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2013
(#) Saby86 válasza Barni87 hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Nem, A felső O0.1 illetve a O0.2 a szivattyúk visszajelző ledjei. Először a O0.2 nem világított, valamiért hibásnak érzékelte, holott kéziben működik maga a szivattyú. ( Majd mikor a I1.5 jelet kapott vagy behúzta az egyes szivattyút vagy nem. Délelőtti órában rendesen működtette, de délután, már elfelejtette. Ebből gondoltuk, hogy talán egy adott szakaszt jegyzett meg. De akkor ezek szerint, nem tud ilyet.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem