Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Silver Star 1 (és egyéb fémkeresők)
 
Témaindító: Sanyi87, idő: Okt 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 8
(#) spirik hozzászólása Feb 15, 2010 /
 
Sziasztok.Egy kérdésem lenne .nagyon amatőr vagyok ezért csak rőviden.hova tudom bekötni azokat a lábakat amiknek nincs másik vége.silver star 1A beültetési rajzon köszike elöre is a válaszért....a az internet cim.0612@citromail.hu
(#) Rumcájsz válasza spirik hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Idézet:
„hova tudom bekötni azokat a lábakat amiknek nincs másik vége.silver star 1A beültetési rajzon”

Minek nincs vége? Melyik alkatrészre gondolsz?
A C. Feri féle panel hibátlan, mindennek van helye!
Kicsit bővebben légyszi hogy mit nem találsz!
(#) Rumcájsz válasza Ninoo hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
Mesélj, mire jutottál! Működik?
(#) Ninoo válasza Rumcájsz hozzászólására (») Feb 16, 2010 /
 
hy!
Még nem csináltam meg, egyéb okokból...(meló, anyám kórházban, engem meg műteni fognak hamarosan)De jelzem ha kész, vagy ha nem jutok előrébb.
hegusp
(#) Ninoo válasza Rumcájsz hozzászólására (») Feb 23, 2010 /
 
hy!
Csinálgatom a fejet.A leírás szerint a két tekercs árnyékolása nem érhet össze.Akkor hova kössem, ha az egyik gnd, a másik árnyékolást?
hegusp
(#) Rumcájsz válasza Ninoo hozzászólására (») Feb 24, 2010 /
 
Igy van, nem érhet össze! Az adó tekercs árnyékolása + , a vevőé pedig GND.
(#) fredy1 válasza vandorbot hozzászólására (») Ápr 6, 2010 / 1
 
Üdv Mindenkinek

Szeretnék segítséget kérni!
Mult évben vásároltam egy házi építésü silver star 1A
készüléket, a volt tulaj beállítási hibákkal küzdött (a készítő kiléte ismeretlen).
A kereső müködik, az érzékenysége jó, de a vas szűrés D2 üzemmódban csak az érzékenység kapcsoló alacsony állása mellet müködik, bár ott folyamatosan vibráll az alaphang. Magas érzékenységnél max 3-4 cm rel a fej (gyári) allat kezd vasra vibrálni. a D1 üzemodban érzékenységtől függetlenül vasra elnémul, majd tovább közelítve éles hangon visít a kezreső, melyet csak ki és bekapcsolással lehet megszüntetni. A talaj kiegyenlítés szintén használhatatlan.
A építési leírás alapján többször probáltam már beállítani sikertelenül.
Továbbá szeretném bővíteni alaphang állító potméterrel valaki be tudná jelölni nekem a kapcsolási rajzon hogy melyik +Ut és -Ut közé kell kötni?
Ha valakinek van ötlete a fenti hibák javítására kérem segítsen.

Tisztelettel: Csaba
(#) huligoon hozzászólása Jún 26, 2010 /
 
Szépnapot!
Szeretnék kérni szépen egykis segítséget.
Én is elszeretném készíteni a silver star 1-eset, teljesen házilagos módon.
Olyat szabadna kérni, hogy egy felülnézeti fényképet a két panelről úgy, hogy bevannak építve az alkatrészek?( vagy csak egy panel lenne?)
előre is nagyon szépen köszönöm
(#) Rumcájsz válasza huligoon hozzászólására (») Jún 27, 2010 /
 
Nem tudom egy felülnézeti fényképpel mire mennél, max az alkatrészek tájolását látnád. EZEN a linken viszont elérhető a készülék teljes doksija, panel- és beültetési rajzostul. (Az oldal legalján!)
Remélem egy kicsit segitettem...
(#) huligoon válasza Rumcájsz hozzászólására (») Jún 27, 2010 /
 
Szia
nagyon szépen köszönöm, de én is ezen az oldalon nézegettem a dolgokat. Nyákrajz is van, meg minden, de már jutubon láttam videókat szédszetve SilverStarokat, és arról le tudnám nézni...
de viszont találtam egy komolyabb detektorról leírást, és komolyabb leírással.
Az alkatrészek ára amúgy is kb majdnemhogy 6000ft-ra jöttek volna ki, amiből már adnak megépített panelt alkatrészekkel...
Azért köszönöm szépen még egyszer
(#) Rumcájsz válasza huligoon hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Annak a komolyabb készüléknek a linkjét bedobhatnád ide a "közösbe" hátha tanulunk belőle egy kicsit!
Előre is köszi!
(#) huligoon válasza Rumcájsz hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Hát azért gondolom komolyabbnak, mert bennevan a nevében hogy gold Tesoro golden sabre.
Nagyon jólett volna megépíteni, de az egyik ic-t, lm038-asat már nem kapni sehol, és nem is lehet annál helyettesíteni vagy mi.... (ezt olvastam)
Hát már előttem belinkelték, de akkor énis belinkelem.
Szerinted lehet amúgy valamivel helyettesíteni?
(#) Rumcájsz hozzászólása Jan 13, 2011 /
 
Behalt a topic?

Igazán leírhatnátok hogy a hideg téli estéken ki mit alkot(-ott) !

Én most a SilverStar PIC-kel bővitett változatán gondolkodok!
(#) szucs_g válasza Rumcájsz hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Jó Napot!

Még ősszel kínlódtam egy clone-pi-vel. Elkészült, működik, de az AVR-es verzió nem diszkriminál. Arra mindenesetre jó volt, hogy a repeszek mennyisége alapján megtaláljuk a '44-ben lezuhant liberátor darabjait. Jó 500 m-es körzetben szétszórta az alu és vasdarabokat. Volt akkora repesz is, mint az öklöm. Akit az megtalált...

Most a 2-es verzión gondolkodom, ez is AVR-es, LCD-s.

Találtam egy komplett Tesoro leírást is, ezt majd otthonról feltöltöm. Talán a Bandido 2 nyákos verziója. Az azért érdekelne, mert fejet viszonylag elfogadható áron lehetne hozzá venni, ugyanis az elektronika mellett ez a másik buktatója a mutatványnak.
(#) Rumcájsz válasza szucs_g hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Kíváncsi vagyok rá, jó ötlet az értékes anyag megosztása!
(#) szucs_g válasza Rumcájsz hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Íme. Dupla nyákterv Eagle-ben.
(#) sany hozzászólása Feb 11, 2011 /
 
Sziasztok!
Ha egy fémkereső tekercsét ragasztópisztoly ragasztójával öntök ki , akkor az befolyásolhatja a műszer működését?
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Attól függ milyen típus. Az IB keresők tekercsét elég precízen kell megcsinálni, ellenkező esetben nem lesz tökéletes. A menetek között nem maradhat levegő vagy nedvesség, lakkban szokták áztatni, aki teheti vákuumban impregnálja. PI vagy BFO rendszerű keresőnél ez nem lényeges, szinte bármivel kiönthető ami elég merev lesz száradás után.
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Ez egy kezdő VLF fémkereső lenne.
(#) Rumcájsz válasza sany hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Véleményem szerint csak olyan hordozó vagy kiöntő anyag jó a fejhez, ami megfelelő mechanikai stabilitást biztosít. Több tekercsnél stabilan biztosítja a tekercsek pozícióját. A ragasztó pisztoly anyaga szerintem túl lágy. Ha lengetés közben nekiütközik pl egy kis fának megváltozik-e a tekercs pozíciója, tulajdonsága.
A műgyanta lenne a tökéletes és ismerek olyan kísérletezőt, aki kicsit lágyította a gyantát, de ezzel szemben megerősítette üvegszálas panelforgáccsal. (Én is ezt alkalmaztam a dokumentumokban megtalálható keresőfej elkészítésénél.)

Próba szerencse! Ha nem atomstabil a tekercs pozíciója, rengeteget fogsz vele szívni és nem utolsó sorban ásni!
(#) sany válasza Rumcájsz hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Műgyantát melyik boltban lehet kapni?
(#) Rumcájsz válasza sany hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Nem tudom merre laksz, de a google jó segitséget adhat. Két komponensű műgyantára keress rá. Ára egy kicsit húzós lehet, de nem kell belőle sok.
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Helló Sany!
Bp. XVI. ker. Nagy Lajos király út valahány, Szugló u-tól dél felé, jobb oldalon. Én már régebben jártam náluk, jók voltak az áraik (a cég nevére nem emléxem, de ki van írva nagy betűkkel.
Szerencse fel: Kálmán
(#) BODHEAD hozzászólása Ápr 14, 2011 /
 
Sziasztok. Bocsi a zavarásért de én is megépitettem az elektronikát de milyen fejet csináljak hozzá DD vagy OMEGA kérem seggitsetek. Elöre is köszi.
(#) Maszatomy hozzászólása Jan 8, 2012 /
 
Sziasztok.

7 éve én is megépítettem a saját DD fejemet a Silverhez. Az első szigszalagos öntősablon szétolvadása után új ötlet után kellett néznem.
Ekkor esett a választásom a rétegelt lemezre (volt itthon). Dekopírral kivágtam a már előre kikisérletezett méret alapján a darabokat, pozícionáltam a fejet és műgyantával kiöntöttem. A kisérletezést szintadó-szintvevő párossal végeztem 4 Khz-es jellel a leírt módszerrel, kiegyenlítés után kicsit túlhúzva a végleges beállításhoz sikerült szereznem kölcsönbe egy szkópot. Ment még bele valami kitöltő anyag majd lekentem műgyantával és festettem.
A tekercset saját kisérletek alapján készítettem, de kb. annyi menetből áll mint a korábban csatolt doksiban, csak én egy sima deszkára szögekkel csináltam sablont. Árnyékolás nincs benne. A stabilitása nem lett a legjobb, ütésre érzékeny a nyél rögzítés is sarkalatos pont (el is tört azóta, de faragasztóval megoldódott). Az érzékenysége kiváló lett. A nyél hengeres farúdból lett kialakítva fix dőlésszöggel..
A nyákot is én terveztem protelben, szempont volt a kis méret és top oldali minél kevesebb vezető. A dobozt is én terveztem, majd egy alus cégnél levágták és hajlították. Beépített hangszóró is van benne és utólag bekerült a talajkiegyenlítő poti is.
Mellékelve néhány kép az ötletekhez. Elkészült, kisérletekkel, szerencsétlenkedésekkel együtt nagyjából 1 hónap alatt.
Üdv.
(#) bottila hozzászólása Jan 19, 2012 /
 
Sziasztok!
Én is beálltam a sorba: fémkeresőt építek. Egy -nálunk- viszonylag egzotikusabb mikrovezérlő családdal való ismerkedés okán készítettem egy nyílvessző-sebesség mérő kütyüt, amihez már nemigen tudok hozzátenni többet, így a következő lépés a fűbe lőtt nyilak egyszerűbb megtalálásának elősegítése lett . Mivel egyébként is érdekel ez a metáldetektor téma, gondoltam készítek valami három az egyben cuccot. Az alapkoncepció az volt, hogy csinálok egy frekimérős (kvázi bfo) cuccot (ez már megvan), egy VLF (ezzel küzdök most) és egy PI eszközt úgy, hogy mindhárom jelét ugyanaz a mikrovezérlő dolgozza majd fel . Fizikailag ez úgy néz ki, hogy pölö külön doboz a BFO-szerűség oszcillátora, amin cserélhető a fej. (egy tizenöt centis karika tekercs és egy pinpointer szerűség) és külön van a proci a menüvezérlő gombokkal és potikkal. A másik kettő is ezen elv mentén készül.
A VLF dologgal kapcsolatban lenne néhány kérdésem: Gondoltam a tápfeszt duplázva kaphatná az elektronika, mert a 7660 -as step-up ic úgyis rendelkezésre áll majd a PI elektronikájában, de az több mV-al is lötyögteti a fázisdetektor kimenetén a feszültséget. Így az egyébként lehetségesnél alacsonyabb érzékenységet vagyok kénytelen beállítani a programban. Úgy képzeltem, hogy talán összeakad a saját oszcillátora a prociból jövő 10kHz-es jellel, ami a Tx tekercset táplálja, hát összeraktam a fázisdetektorban lévő 4093-as két nem használt kapujából meg két tranzisztorból egy duplázót, de csak kicsivel lett jobb a helyzet.
-Lehet e tökéletes(hez közeli) szűrést készíteni a táphoz és hogyan? Vagy inkább használjak két elemet sorba kötve?
-Hogyan kell meghatározni, hogy milyen induktivitású tekercs kell egy adott frekvencián működő VLF detektorhoz? A processzor oldalon lévő alapvető konstrukciós okból ragaszkodnék a mostani 10kHz-es frekihez.
-A gyakorlatban milyen fázistolásokra kell számítanom fémenként, talajonként? Eddig csak folyamatosan nyitott kapukkal teszteltem a ketyerét, és így ígéretes az érzékenysége egy szedett-vedett tekercspárral is. Mostmár leprogramoznám fázistologatást, de gőzöm sincs a mértékéről. Minél, merre, mekkora?
Elnézést, hogy ilyen bő lére eresztettem a dolgot!
(#) schauer válasza bottila hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Szia!
Javaslom szerezd be ezt:Bővebben: Link.
Én is nem túl rég "álltam be a sorba". Azt gondoltam 20év szakma elég lesz,de mint mindent jó meg kell alapozni ezt is elmélettel.Ebben sok minden benne van.
Mostanra már a harmadik építését kezdem és mindig sikerül egy kicsit javítani is a kezdeti eredményen. Üdv
(#) Pitti hozzászólása Jan 23, 2012 /
 
Sziasztok!

Korábban szó volt egy bizonyos DD fejről amit a Silver Star-hoz többen is elkészítettek, jól muzsikált és a doksiját Rumcájsz kolléga közzé is tette itt az oldalon. Sajnos nem találom és a link sem működik. Esetleg megvan valakinek? Nagyon megköszönném!

Szép estét!
(#) weend válasza Pitti hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Szia!
Tessék, itt megtalálod.

Bővebben: Link
(#) Pitti válasza weend hozzászólására (») Jan 25, 2012 /
 
Köszönöm szépen! Ó hogy nem szúrta ki a szememet...
Következő: »»   5 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem