Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Simson elektronikus gyújtás
 
Témaindító: csaadaam, idő: Júl 7, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 47
(#) ABU hozzászólása Máj 4, 2022 /
 
Sziasztok,

Simson megszakítós gyújtásának az alaplapon lévő gyújtótekercse mekkora feszültséget produkálhat? Szeretném átalakítani elektromosra, ebben már külön ki van vezetve a trafó a tank alá, a rendszer 6V-os.
(#) ujvari98 hozzászólása Aug 8, 2022 /
 
Üdv mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni simson elektronikus gyújtáshoz.
Max. 2 hetet bír ki egy tilisztor. Már a harmadik megy tönkre. Minden alkatrész az alaplapon új, beleértve a lendkerék is. És mind a három tilisztornanak ugyanaz a hibája.
Az egyik szét lett szedve és egy forrasztási hiba volt BT151 800 lábánál. Javítva lett, szikra lett, de nem indul be a motor, olyan mintha nem jó helyen adja a szikrát. Ha berakom a negyedik újat azonnal indul.
Mi lehet a hiba ?
(#) nyemi válasza ujvari98 hozzászólására (») Aug 9, 2022 /
 
Mindig a gerjesztő tekercs a ludas , hiányzik róla a rövidre-zárt tekercselés. A megnövekedett A_K feszültség a tirisztort tönkreteszi , van hogy részlegesen (megnövekedik a "gate" árama) és e-miatt elmászik a gyújtás is.
Lásd kép :IG függése az UAK-tól.

tirisztor.jpg
    
(#) ujvari98 válasza nyemi hozzászólására (») Aug 9, 2022 /
 
Köszönöm gyors választ. Már a második gerjesztő van benne, és ugyanaz a hiba. Ma 5 perc múlva tönkrement az elektronika. Hogy lehet leellenőrizni a rövidre-zárt tekercselést, hogy van-e rajta?
Melyik alkatrészt intézi el az elektronikában ?

Előre is köszönöm.
(#) nyemi válasza ujvari98 hozzászólására (») Aug 10, 2022 /
 
A képen látható gyári tekercsnél a csévetest mindkét oldalán levő forrasztásból (~1mm réz huzal) lehet következtetni a rövidre-zárt tekercselés meglétére . Feszültség méréssel is ellenőrizhető, mert túl nagy feszültség keletkezik ami általában a tirisztort teszi teljesen vagy mint írtam csak részlegesen tönkre. A megoldásra többféle lehetőség kínálkozik:Vagy pótoljuk a rövidre-zárt tekercselés a meglévő felett elhelyezve úgy, hogy 1mm Cu huzalból rátekerünk annyit hogy a kivezetés mellet még elférjen (soha nem próbáltam de működni kell. lásd képek) vagy 12V-os világító tekercset berakva a helyére egy 230V/24V ~15-20VA teljesítményű transzformátorral állítjuk elő a ~400V az elektronika részére.
Képek a Motelek.net-ről :1,2,3,4,
(#) nyemi válasza nyemi hozzászólására (») Aug 11, 2022 /
 
Még egy megoldást találtam ami mint
Idézet:
„"Tuning durch lebensverlängernde Massnahmen"”
avagy a tekercsről lekerül a rövidre-zárt tekercs és ezáltal a folyamatos hő terhelés. Úgy, hogy a túlfeszültség szabályzást 600Voltra korlátozza 3db sorba-kapcsolt
1.5KE200CA-E3/54 (PD=6.5W!Bidirectional Suppressor diode) TVS diódával . Persze ezeket is hűteni kell, de így a gerjesztő tekercs élettartama, a gyújtás stabilitása jelentősen meg nő. Véleményem szerint e diódák alkalmazásával még előny is kovácsolhatunk egy gyártási hibás gerjesztő tekercsből.
(#) stevi hozzászólása Szept 9, 2022 /
 
helló
Simsonon van egy Ducati energia gyújtás és van ez 5 szálas feszültségszabályzó, hogyan lehetne bekötni hozzá?
(#) szs válasza stevi hozzászólására (») Szept 9, 2022 / 1
 
Van ám a szabályzatban egy olyan sor, hogy
"Egy kérdést csak egy helyen teszünk fel"
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Sze, 21:44 /
 
Sziasztok! Babetta gyujtás elektronikáját szeretném megépíteni . Tudna nekem valaki kapcsolási rajzzal segíteni ?
(#) VIM válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Csü, 9:20 /
 
Szia! EZ megfelel?
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Csü, 9:36 /
 
Következő: »»   47 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem