Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szájgitár építés (Talkbox)
 
Témaindító: tomessz, idő: Márc 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tomessz hozzászólása Márc 6, 2009 /
 
Sziasztok szeretnék segítséget kérni az un. szájgitárral kapcsolatban.Ha tudtokk kapcs rajzot akkor szeretettel várom.
(#) Medve válasza tomessz hozzászólására (») Márc 6, 2009 /
 
Hello...itt egy verzió... :boxer:
(#) Jaan válasza tomessz hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Szia!
Nem vagyok eletronikai szakember, de azt hiszem tudok segíteni!
Zenéltem egy néhány évtizedet és studióban is volt módo dolgozni. Így volt a kezemben ilyen kütyü! Szét ne szedtem, de nem is kellet, mert borzasztóan egyszerű szerkentyű.

Tehát: Egy teljesen bedobozolt /fém doboz/ közép, vagy széles sávú nagyteljesítményű hangszóróból, egy mezei átlátszó simafalú gégecsövön távozott a gitár hangja a gitáros szájába, ami egy Shure 565D előtt tátogott, és az így kapott hangot a keverőbe küldtük a rögzítéshez.A gityó egy Marshall JCM 900- ba volt bedugva és az imént említett (szájgitár) az erősítő hangfal kimenetére van kötve!(mivel az nem más mint egy speciális hangfal)
Úgy tudom, hogy ma már vannak digitális kütyük is amik képesek ezt a soundot létrehozni, de ott egy előre programozott száj artikulációt modellez a technika.Ami abban marad el az egyszerűbb változattól, hogy ott te magad artikulálsz tetszőlegesen.

Remélem tudtam segíteni...
(#) karpi hozzászólása Márc 24, 2009 / 4
 
Bővebben: Link

Az elobb leirta a forumtars hogy mibol all a talkbox.
Egy hangszoro egy kicsi akusztikussan elszigetelt dobozba.Egy muanyagcso a szajhoz viszi a hangot .A szajad mozgatasaval formalod a hangszint es "neman beszelsz" .A szad elott egy mikrofon ami felerositi az igy kapott "szinezett formalt' hangot.

VOCODER elektronikus "talkbox" a jobbak 27 savos szurovel voltak ellatva amiket egy mikrofonba "beleenekelt/beszelt " a megfelelo savokra bontott ( szurt ) jel allitott savonkent igy az a gitar vagy szitetizator/orgona hangjat "szinezte" az enekes beszed jangszinevel ( formansok)


sennheiser/vocoder
Tobb tipust lehet az oldalon talalni .De az elektronikus a VOCODER elegge korulmenyes utannaepiteni.
(#) Nechro hozzászólása Ápr 19, 2010 /
 
Engem is elkezdett érdekelni ez a téma,szívesen olvasnék a hozzáértőktől...majd szeretnék én is építeni egyet szintihez-gitárhoz egyaránt
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem