Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hangkártya kapcsolható kivezetése
Lapozás: OK   2 / 2
(#) mspike válasza mspike hozzászólására (») Jan 11, 2007 /
 
szóval kb így. AZ IC-knek TL082-es... táp +-15V hozzá... persze több meló, de így igazából nincs okod félteni a gépet...

rajz.jpg
    
(#) Ginuwine hozzászólása Ápr 3, 2008 /
 
sziasztok en arra lennek kivancsi hogy hogyan tudnam megnezni hogy jou e a hangkartyam teljes egeszeben mert a reprok azok mennek ha radugom de ha radugom a mikrofon bemenetre a mikrofont akkor semmi sem megy meg a a hangbeallitasokban sem ismeri fel a mikrofont mi lehet a baj???a mikrofonom tuti jou most volt veve nemreg azelott szepen ment ez egyik naprol a masikra tortent mi lehet a baj????elorre is kosz
(#) zenetom válasza Ginuwine hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /
 
milyen hangkártyád van?
(#) Ginuwine válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /
 
realtek ac97 5.1
(#) idlob válasza Ginuwine hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /
 
Hány kimenő csatlakozó van a hangkártyádon 3 v. 6? Gyanús, hogy nem engedélyezi a mikit a hangbeállításokban => szerintem bidirekcionális ki/be meneted van (akkor 3 csatlakozó), akkor át kell állítani (szoftverből) hogy most 5.1 ki legyen vagy sztereó ki, mikrofon, vonali bemenet. Valószínűleg az óra környékén van valami program amivel a hangkártyád konfigozhatod.
(#) Ginuwine válasza idlob hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /
 
az atallitast mar probaltam akkor sem semmi es 3 dugasz van rajta az alaplapon van a kartya
(#) titi válasza Ginuwine hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /
 
Hali!
Nem a Bios-ban kell beállítani?
(#) Ginuwine válasza titi hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /
 
ouuu miert kene a biosban mikor ment rendesen es efyik naprol a masikra nemment a mikrofofn bemenet.nemhiszem hogy ott lenne a gond es azotta meg a windows sem volt atinstalalva.nah de megprobalom ujratelepiteni majda hangkartya softwer hatha jou lessz
(#) idlob válasza Ginuwine hozzászólására (») Ápr 6, 2008 /
 
Pl azért mert a winfos néha önállósítja magát.
(#) Ginuwine válasza idlob hozzászólására (») Ápr 6, 2008 /
 
es a biosban mit allitsak????
(#) Bago hozzászólása Jún 14, 2009 /
 
Sziasztok! A minap megvalósítottam régi elképzelesemet, miszerint a SB X-Fi Titanium kártyám előlapi kivezetését beüzemeltem.
A problémát az okozta, hogy a házamon a gyári front panel nem HD-s hanem ac97-es.
Ha valakit érdekel, szívesen leírom, hogyan oldottam meg az átalakítást.
(#) sándor válasza mspike hozzászólására (») Júl 8, 2009 /
 
Meg szeretném csinálni én is ezt a kapcsolást. Szeretném a véleményeteket-tanácsaitokat kérni.Én TL084 (2db )használnék, a potméterek egy-vagy kétpályásak legyenek ?(csatornánként bal-jobb vagy együtt lehessen szabályozni,Nem tudom mennyire egyformák a műv. erősítők ezért gondoltam a csatornánkénti szabályozásra de kényelmi szempontból jobb lenne a sztereo potméter)
(#) karpi válasza Ginuwine hozzászólására (») Júl 9, 2009 /
 
BIOS-ba szerintem semmit.

Kell legyen egy mixer-ed ami a hang driver-ekkel egyutt a CD-n kell legyen,Ha nincs a saja mixere akkor a Win-mixer is megteszi,
Hova dugtad a miKrofont , csak egy mono mikrofon bemenet van ( az egyik szin nem emlekszem melyik ) en mindeg probalgatom de van jel a bemenetek melett .

A mikrofon bemenetnek van eloerositoje is "boost +20dB" .
A " line -in"(vonal) bementen nagyon halk a mikrofon ( dinamikus mik.).A "mic" bemenet meg csak electret microfonhoz valo azon +5V is jon ki az elktret polarizalasahoz ez nincs ugy megoldva mint a szimetrikus bemenetek "Phantom power"-je esetebe , ogu a feszultseg ramehet egy dinamikus mikrofon tekercsere s az nem jo !

Nezd hogy a microfon bemenetre legyel csatlakozva .

Aztan a "mic enable" popald ki , valasszad ki mint "source" , ..."advanced" ....moc boost +20dB , es a "Start----Setting---Control Panel---Sound and Audio Devices-be jelold ki a dolgokat .

Nem art egy jolcson mikivel is kiprobalni.
(#) tyoma67 hozzászólása Aug 29, 2009 /
 
Sziasztok!
Remélem itt tud valaki nekem segíteni.


A gondom a következő:

Van egy 5.1-es fülesem, hozzá mikrofon. A párom használja online játékra.
Én időnként a mikrofont ki szeretném iktatni a mikrofon részét /kihúzom az egyik dugót az 5-ből - a mikrofonét term./ ,és vokál mikrofonnal helyettesíteni. Ezért vettem egyet, aminek a jack dugója 6,3-as. Vettem 3,5-ös átalakítót, és bedugtam a füles mikrofonjának a helyére a rózsaszín aljzatba. Ennek ellenére nem veszi a hangot.
Elmentem, kipróbáltattam egy erősítőn külön a mikrofont, annak nincs baja, jól szól. Innentől nem értem, hogy hol a hiba. Ha a füles mikrofonját visszadugom, akkor szintén veszi a gép a jelet, tehát tudok hangot felvenni vele. Ha visszadugom a kézi mikrofont, akkor megint nem tudok hangot felvenni. A realtech kezelőfelületen minden egedélyezve van, és semmi sincs lenémítva. Mégsem jó... Van valakinek valami ötlete?

És még valami. Ha karaoke olalon akarok éneket rögzíteni, akkor érdekes módon a mikrofont jelző kis zöld oszlop ritmikusan ugrál a zene erősségétől függően, pedig az csak a fülesben szól a zene... azt hogy érzékeli akkor?
Van egy olyan is a gépen, hogy hang felvevő. Na, ott rögzíti amit ordítok a mikrofonba,de visszajátszásnál olyan halk, mintha suttognék...

Már egy napja ezen agyalok, a férjem is tanácstalan. Ha valaki tudna segíteni, annak nagyon örülnék!
Egyébként elég komoly gépünk van, nem értem miért nem bírkózik meg egy vokál mikrofonnal... /típus: AVL-Jefe 1900 ND/
(#) laszloadri hozzászólása Nov 19, 2011 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy házilag mikrofont rá lehet e kötni USB kábelre. Ez komplikált, vagy olyan egyszerűen megoldható, mint a sima Jack dugóra való bekötés?
Előre is köszi a válaszokat.

Adrián
(#) pucuka válasza laszloadri hozzászólására (») Nov 19, 2011 /
 
Az USB re úgy lehet házilag rákötni a mikrofont, hogy veszel egy USB -s hangkártyát, és annak a mikrofon bemenetét használhatod. Vagy építesz egyet.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem