Fórum témák
» Több friss téma |
Alapból nem tudnak az oprendszerek ilyet.
Viszont az nem kizárt, hogy valami szoftverrel, és ahhoz tartozó saját egérrel (azaz nem szabvány egérrel) ez megoldható. Tulajdonképp a szoftvernek meg kell jelenítenie egy "kamu" kurzort, és a neki dedikált egérrel (pl. valami sorosan kezelt egér, amit nem ismer fel a rendszer egérként, de el lehet érni port-kezeléssel) mozgatná ezt a második mutatót, és amikor klikkelsz, akkor a szoftver megjegyzi az eredeti egér pozíciót, kattintást imitál a "kamu" egér pozíciójában, majd visszateszi az ereteti egeret oda ahonnan a másodperc tört-részéig a kattintás miatt vitte. Kérdés persze, hogy van-e ennek bármi értelme...
Ezeket nézd át, hátha valamelyik jó lesz neked.
Röviden: NEM.
Hosszabban azért nem, mert a Windows manager (Linuxban is) kezeli az egeredet, és az nem tud két helyről egérhelyzetet bekérni.
Hogyne lenne értelme. Annak idején a "Virtua Cop 2" és a "The house of the dead" is tudta ezt, hogy két játékos egyszerre mehessen és lőhesse az ellenfeleket.
Két első guglitalálat: Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2023
Az ezredforduló előtt nemcsak PCn de C64-en is lehetett egyszerre 2db analóg Joystick-ot csatlakoztatni alapból..
A joystick megmaradt végig, de itt most egérről volt szó. Amiket linkeltem programok, tudják is ezt produkálni, nem keresgéltem egyéb alternatíva után.
Szebb napot.
Tegnap este anyám gépe a szemem láttára megfagyott csináltam egy restartott majd fekete maradt. . Egy linux talán MINT volt fent. 3 év után nem emlékszem már rá. A fotón látható írás fogad. A verzió választás sem segített az is hibával állt ki. Lemez hiba vagy egyéb más hiba? Merre induljak el.
Fájlrendszer sérülésre panaszkodik. Kézzel tudsz indítani neki egy fsck-t és az helyreránthatja.
Kis paraméterlista:
kb. így kellene indítanod: fsck -fpv /dev/sda2 A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2023
Tippelek: valami 120-240 GB-os, TLC-QLC SSD van a rendszer alatt, aminek fizikailag szét lett írva a NAND-ja. Ráereszthetsz egy fsck-t, de rövid időn belül újra újra össze fog rogyni: hosszútávú megoldásként cserélni kellene azt az SSD-t.
Nem SSD van bent sima lemez hallom felpörögni. WD 500 található
Nem lett jó sajnos nem csinált a kóddal semmit
Sanszos a lemez fizikai sérülése is ha van rajta adat másik géppel le kell menteni, amennyiben felismeri még, majd kipróbálni egy teljes formázásos újra telepítést, ha nem jön be akkor hdd csere!
Mivelhogy anyám gépe így nem érte ütés. Az lesz. Ki lesz szerelve és újra húzom köszi
Nem kell ütés hozzá elég ha belegondolsz a hdd működésébe a lemezek forgási sebességébe és az olvasó fej lemezek feletti távolságában, majd ezek függvényében egy pici anyag gyengülés is elég egy minimális sérüléshez.
IGen jól tudom hogy elég neki.
Helyedben elindítanék egy live linuxot és egy gparted-el megnézném a particiókat a merevlemezen.
Ha rendben vannak akkor valószínű hogy lejött egy frissítés (lehet új kernel verzió is) ami az adott gépen problémát okozhat. De mindnekelőtt gparted-el nézz rá. Találkoztam már én is ilyennel mikor nem a gyári particionálással volt feltéve a linux és egy frissítéstől benyekkent. Az sem tökéletes rendszer ám bármit is mondanak róla de starpabíróbb a win-nél ez tény.
Na ez lehetséges mert ép ment a frissítés mikor a böngésző megállt. Na akkor holnap csinálok egy linux telepitől mindenképp. A windows már rég meg lenen oldva csak a nagyszüleim gépe és ott így védem attól magam hogy heti szinten kelljen bütykölni. Eddig bevált. Csak pár apró módosítás kellett 3 év alatt. Nagyobb betűk volt az egyik
![]()
Számos Win alapú gépre van rálátásom, amelyeket 70-85 éves "nagyszülők" használnak és havi szinten sem kell őket bütykölni. Mivel jobb ilyen esetben egy linuxos rendszer?
Ez valóban teljesen jó. Akkor is le kéne futtatnod majd, amikor előjön a probléma. Véletlenül nem 2,4GHz-es wifit használsz egy társasházban vagy sűrűn lakott helyen?
Amennyiben nem SSD van benne, akkor szerintem is a te válaszod a nyerő.
70+ éves nagyszüleim is Windows laptopot használnak, nem szokott kelleni piszkálni, elboldogulnak a Win8.1 csempés felületével (még jól is jön, hogy így egyszerűbb), úgyis csak Skype meg Chrome van telepítve, plusz egy rendszer leállító ikon az asztalra ‒ amúgy se bírna mást az a gyenge vacak, amit ők vettek. Videotelefonálni tudnak rajta, alap Google keresést tudnak futtatni ha rászánják magukat, valamint annyira nem bátrak, hogy problémákat tudjanak okozni, így nem szokott kelleni piszkálni, csak célszerű néha lemezkarbantartót futtatni (ahhoz is kell legalább "fél nap").
Sziasztok!
Linux telepitése közbe ez fogadot már harmadjára inditotam a gépet újra mindig ez fogad 2023 CD ROM kinek van már pendrájvot használ mindenki. Linux Mint 21.1 mate a rendszer.
Hibás a pendrive vagy hibás a meghajtó, amire telepítesz. Próbáld másik pendive-al újra letöltött forrásból, ha úgy sem jó, akkor a célmeghajtó a hunyó.
Sikeresen felment a rendszer már csak a grubb menüt kell beálitanom.
Töltsd le ezt a programot, telepítsd fel, és használhatsz egyszerre két egeret.
https://mousemux.com/
Már régi téma, de most jutott időm a megoldásra. Tehát Displayport -> HDMI hang átvitel. Vettem ilyen kábelt, és összekötöttem vele a PC-t és a TV-t. Meg is jelent a hanglejátszó eszközök között a tv - de először nem szólt. Át kellett állítani a TV menüjében, hogy a HDMI-n digitális hangot fogadjon (valamiért analóg volt az alapértelmezett) és így rendben működik a dolog, tehát szépen átjön a hang is a Displayport -> HDMI kábelen.
Felraktam egy újabb Xubuntu linuxot (xubuntu-22.04.1-desktop-amd64), remekül működik, minden hardver azonnal ment vele. (még egy 2014-es verzió volt fent, ami már kezdett elavulni).
Windows alatt az MPC-HC videolejátszót használom, ennek van egy olyan ügyes funkciója, hogy a képet lehet külön függőlegesen és külön vízszintesen is nyújtani (gombot is hozzá lehetett rendelni). Ezzel a némelyik filmbe belekódolt fekete sávok (alul-felül vagy kétoldalt), esetleg hibásan beállított, vagy detektált képarány egy pillanat alatt eltüntethető ill. korrigálható volt. Sajnos ez a program nincs linuxra, és wine-al sem működik. Az XUbuntuba beépített médialejátszó nagyjából semmi hasonlót nem tud, a VLC player egész használható, de abban nem találok ilyen funkciót (képaránnyal és levágással lehet játszani, de baromi kényelmetlen erre használni). Ha valaki használ XUbuntut, milyen médialejátszót érdemes feltenni rá, melyik tudhat ilyen funkciót?
Szia!
Linux alatt is működik, csak kicsit hegeszteni kell hozzá: Bővebben: Link
Én win és linux alatt is az smplayert használom. Nézz rá hátha az tudja.
Nálam csak a wine konfigurálja.. a végtelenségig, de nem indul.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |