Fórum témák
» Több friss téma |
A megosztáshoz add még hozzá a HÁLÓZAT felhasználót is (így csupa nagybetűvel), illetve nézd meg, hogy egyébként a megosztásodon lévő egyéb felhasználók jogosultságai jól vannak-e beállítva.
Kipróbáltam, hogy megosztottam az egész c meghajtót is a másik gépen, akkor már beengedett és ott volt a teljes meghajtó + a megosztott mappa.
Majd visszavettem a teljes meghajtó megosztást, így már csak a megosztott mappát. Érdekes
Meg van osztva teljes hozzáféréssel, mindenki számára. Nem teljesen értem, hogy mire gondolsz.
mindenki = minden user a userlistában
az online fiók kicsit bonyolítja, mert az másik user mint amit te beírsz, így nem csoda ha nem enged be.
Közérdekű információ!
Az imént kaptam értesítést a citromail.hu szolgáltatótól, hogy február 28 -tól megszüntetnek minden reklámot az oldalon, és új szerverre költöznek. A levelezőrendszer ráncfelvarráson esik át. Ezek következménye, hogy az említett dátummal bezárólag az ingyenes szolgáltatás megszűnik! A következőekben 1999Ft/hó előfizetési díj lesz bevezetve. Szóval aki inkább váltana valami ingyenes szolgáltatóra, kezdje el átmenteni a még szükséges leveleit. Citromail.hu hivatalos közlemény! <--- Katt a linkre! A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2023
Elég régi emlékeim vannak a Citromail-ről, -még ingyenesen sem szerettem igazán. Csak Citromail volt az első levelezőkém, de már be sem igen engedne lépni, évek óta rá se néztem.
Pénzért (főleg havi 2pénzért) biztosan nem használnám. No, erről nem te tehetsz, csak te dobtad fel, ezért neked válaszoltam ![]()
Nem tudom mennyi felhasználója volt eddig rajtam kívül, de hogy ezután még annyi sem lesz, arra mérget vennék.
![]() Mondjuk nem is hallottam még olyan szolgáltatóról, aki csak a mailcímért pénzt kérne. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2023
Egyszerű. Csupán meg akarnak szabadulni a felhasználóktól, de előbb hagyni kell őket, hogy minden lényegeset lementsenek róla.
![]()
A Citromail regisztrációnál eleve annyi kérdést kellett megválaszolni, hogy abból elég lényegest tudnak. Az külön érdekes ebben a hm. közleményben/tájékoztatóban, hogy kiemelik: nem fogják a levelek tartalmát elemezni. Nahát, nem fogják. Tehát eddig mégsemcsak a Gmail tette, hanem ők is. (Ezt csak azért jegyeztem meg, mert mindik csak a guglira jár a rúd ezért -pedig mindenkinek világos, hogy teljesen ingyen mégsincs semmi. Minden pláne nincs.)
Akkor kicsit essünk át a ló túloldalára...
Na és ha emiatt egy felhasználójuk sem marad, akkor mit fognak csinálni? ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2023
Épp ez lehet a szándék. Beszüntetni a szolgáltatást.
Ha be akarnák szüntetni, azt ilyen "trükközés" nélkül is megtehetnék. Egyszerűen leírnák, hogy viszlát, az eddigi szolgáltatás megszűnik, és pont, akkor sem történne semmi. Valószínűleg tényleg fejleszteni kellene, hogy hosszabb távon működőképesek maradjanak, és nincs más pénz forrás - vagy az "elemzésből" befolyó pénz nem fedezi a költségeket, ezért jobb híján ezt találták ki. Az más kérdés, hogy ennek szinte jelképes összegnek kellene lennie, hogy megtartsák a felhasználókat, és mellé minőségi megbízható szolgáltatást kellene adni. De a tervezett havi 2eFt (szerintem) egy email fiókért egyszerűen túl sok (pl. van ahol saját szervert lehet üzemeltetni ennyi pénzért).
De hol van ez az User lista? Fel kellene vennem a felhasználókat, akik felé megosztom a mappát?
Közbe észrevettem, hogy a megosztás fülön kívül, van a Biztonság fül is, itt a szerkesztés/hozzáadás menübe, be kell pötyögni a Mindenki szót és akkor látja a másik gép a megosztott mappát.
Sajnos a Windows szeret alapból túl óvatos lenni és emiatt nem engedélyezni dogokat, főleg az újabb Windows rendszerek. Nem engedélyezhet mindent alapból, mert biztonsági kockázatnak tenné ki az adott gépet...
Érdekes még az is, hogy pont ugyanazok beállítás mellet az egyik gépből el lehetett érni a másik mappáját, a másikból már nem.
Amit még szeretnék kipróbálni, ill ez lett volna a főcél, hogy tatal commenderbe FTP-n keresztül tudjak ugyanígy csatlakozni a másik géphez, de nem akar összejönni, ennek mi lehet a buktatója? Pedig kiszolgáló azonosító, felhasználónév, jelszó minden stimmel, a kapcsolódás nem sikerül
Én eddig csak jelszó nélkül próbáltam, nem kell ide FTP, a hálózati helyeknél kellene látszódnia a megosztást végző gépnek, melyre rákattintva be kellene jönnie, hogy mik vannak megosztva (mappák, meghajtók), elvileg legfeljebb fel kellene dobnia egy jelszó kérő ablakot is... Izé... Próbáld meg FTP nélkül sima megosztással, esetleg próbálhatsz tenni jelszót is, ha biztonságot szeretnél, azt kérnie kellene, mikor be akarnál navigálni a megosztást végző gépre.
Könyvtármegosztás lan-ra való, FTPS pedig internetes megosztásra való, de FTP szerver nincs alapból a windowsban, azt telepíteni kell (pl Filezilla). Kliens van benne link .
De benne van a Windowsban alapból is, csak be kell kapcsolni az IIS (internet information services) -t
control panel > programs and features > Windows features > IIS és abban is be kell kattintani külön az FTP szervert. Mivel angol Windows előtt ülök, sajna most nem tudom a magyar menük neveit, de ezek alapján megtalálod.
Üdv. Munkahelyen CHUWI V10HD 3G tabletemen szoktam youtube videókat nézni. De mivel a beépített hangszórók elég gyengék, és némelylk videót még 100% hangerővel is éppen hogy hallani, vettem egy használt mikrohifit. MMC 240 mely bluetooth vevővel rendelkezik, és tökéletesen működik is. Ha telefonról küldöm neki a hangot, tökéletes. Ha viszont a tabletről megy a hang, annyira szaggat, hogy élvezhetetlen. Sűrűn 1-2mp-s kimaradások vannak az egyébként folytonos hangfolyamban. Ez nem csakyoutube lejátszásnál jellemző, hanem a beépített médialejátszóra is, ha indítok rajta egy mp3 lejátszást. A vas elég gyenge, W10x86, 2Gb RAM 1.2GHz CPU. Valami megoldás a problémára szerintetek?
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2023
Kösz az infót. Legközelebb kipróbálom.
(mik az előnyei/hátrányai filezillához képest?)
Az egyik ügyfélnél WinNT-s gép van a hálózatba, amiatt akarom itthon begyakorolni, hogy ne ott kelljen bénázni
![]()
Szia
Bekapcsoltam Az FTP-kiszolgáló-t, de nem akar összejönni az FTP csatlakozás. Nyilván, ez csak a célgépen kell eljátszani? A TC-be az FTP kapcsolat beállításánál/ felhasználónév, jelszó, gondolom a másik PC windowsos bejelentkezési név és jelszó?
Nem gondoltam hogy van még ma valaki aki NT4-et használ, ami még a mai gépeken is lassúnak tűnik.
![]() Melyik FTP szervert?
Ez egy szélesformátumú rajzmásoló kontroller PC-je, ahova érkeznek a szkennelések, ezeknek a fájloknak az átvitelét kell megoldani FTP-n keresztül.
Ha az IIS re gondolsz azt veroka javasolta, én csak a Filezilla esetén és a kliensoldali beállításban tudok segíteni.
hogy kinek mi előny és mi hátrány, az egyéni preferencia kérdése. IIS-hez nem kell külön usereket felvenni, ha egy távoli usernek van joga a gépedhez akkor FTP-hez is automatikusan lesz joga. Ugyanitt az anonymous FTP-t is elérhetővé teheted mindenkinek.
Egyébként ugyanolyan mint a filezilla. Ha abban jobban kiismered magad, akkor mindegy melyiket használod. Én egyébként a 3CDaemont használom amikor nem linuxon kell dolgoznom.
Attól függ, hogy mit szeretnél. Ha az NT gépet szeretnéd szervernek, akkor azon kell elindítanod az FTP szervert. Ha a másik gép lesz a szerver, az NT gép akkor is le tudja szedni a rajzokat, csak akkor ő lesz a kliens. Nyilván ezzel tisztában vagy.
Úgy emlékszem, hogy NT-ben az FTP-hez külön usereket kellett felvenni, illetve az usereknek jogokat adni az IIS-hez - de ez annyira régen volt, hogy bármi IS lehet. Egyszerűbb az Anonymous user használata (így, nagy A-val) aminek a passwordje egy bármilyen email cím vagy annak látszó dolog, kell legyen benne @ és egy domain, pl: user@valami.com.
Üdvözlet.
Adott egy Asua MSA78L-MLX alaplap + AMD Athlon II X2 260 3.2GHz AM3 processzor. Megfelelően működik. Processzorcsere után betöltés közben lefagy. Újratelepítés közben is lefagy. A processzor amire cserélném : AMD FX-6300 A processzor kompatibilis az alaplappal, és a lehető legújabb bios van feltelepítve. Miért fagyhat le? |
Bejelentkezés
Hirdetés |