Fórum témák
» Több friss téma |
Az kb ugyanaz mint a 10, felülete ugyanaz. Hogy erőforrás használatban mennyi különbség van azt nem tudom. De már az is megfordult a fejemben, hogy kínomban csak rápróbálok egy tinyhetest, lássam mit nem ismerne fel. Aztán úgy is rá kéne tennem tiny 8at vagy 10et. Kész röhej.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2023
Ez gyárilag 8.1-es winnel jött ki - na annak most januárban járt le a támogatása. Sajnos a win10 már 2 gigával eléggé bajban van, de ha nem 64bitest raksz rá, hanem 32-est, akkor még elmegy. Igen, a géped 64bites, de windows esetében a 64-es több memóriát kér, ezért ajánlom, hogy ne azt tedd rá, előnyöd nem sok származik belőle. Sajnos ebben a tabletben se tudod a memóriát feljebb tornázni, szóval ez van, sok választási lehetőséged nincs.
Persze azt is be kell látni, hogy ez se fiatal darab már, szóval csodát ne várj bármelyik rendszert is rakod fel!
Én annakidején kísérleteztem windows oprendszerek lecsupaszításával, és a csupas Windows 8 kevesebb erőforrást evett mint a lecsupaszított windows 7. Viszont a Windows 8.1-nek már több erőforrás kellett mint a win 7 nek.
Volt vagy 3 féle program ami a szükségtelen rendszerfájlokat törölte ki a telepítőből, talán nLite volt az egyik program neve, nem emlékszem. Egyébként nagyon régen egy srác elkezdte egyedűl patchelgetni a windows XP-t, Windows Shorthorn néven fut, eléggé bugos volt, azt hittük úgy is bebukik a projekt, de nagyon lassan mindig tölt fel valami újdonságot. Githubon One Core Api néven megtalálható a patch és hogy milyen programokat támogat jelenleg.
Sajnos már a 8.1 se járható út, mert annak is meg akarják szüntetni a támogatását, valamint már vannak olyan hardverek, amikhez már nincs is driver 8.1-hez sem.
![]()
Egyébként meg ha csak netezni kell én váltanék linuxra.
Tegyél rá Ubuntu Linuxot! Van azon többek között Firefox és VLC is, egy próbát tehetnél vele, hogy az hogyan viselkedik ezen a tableten.
![]()
Nemcsak hogy meg akarják, de idén januárban már meg is szüntették..
![]()
Igen azzal, vagyis inkább 8.0 -val. De hogy egész pontos legyek, dual OS volt rajta, android (nemtudomhanyas) és mellette a W8.0. És mivel kaptam hozzá licencet is, így rögtön aktiválta is magát a készülék. Egyébként eszembe se jutott volna 64 bitest rátenni, nem vagyok mazochista. Gyárilag is csak a 32 bitest adták, tehát azzal próbálkoztam, és a tízet is csak azért, hogy a licenc aktiválódjon azon is ingyér.
![]() Különben a dual os szinte a teljes SSD-t elfoglalta a 32GB -ból talán 5-6 maradt, nem emlékszem pontosan. Ui.: Az asztali "erőművem" végre helyre állt (félig). A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2023
Na hát ezt nem gondoltam volna, akkor azt hiszem keresek egy Tinny8-at próbaképp, és egyelőre hanyagolom a tabletre a tízest. Kösz az infót. Az Xp már azért felejtős erre a vasra, mert az új hardverkomponenseket nem fogja felismerni erős a gyanúm evvel kapcsolatban.
Ui.: Közben találtam egy W Vista tinnyt is, de szerintem azzal is az volna a probléma, az új hardvereket nem ismerné fel.
Ha besül a W8 is, akkor mostmár tényleg csak az marad. Nem is tudom miért nem gondoltam arra hamarabb, de mindegy is. Van annak telepíthető tabletre és érintőképernyőre optimalizált változata?
Én úgy olvastam sima ügy neki csak fel kell telepíteni hozzá ha nem teszi fel alapból.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy olyanban kérném a segítségeteket, hogy van egy HP 14-dk0022wm Laptop és ebbe szeretnék venni memória kártyát. Azt már meg találtam hogy 16Gb-ig bővíthető ,de hogy hány MHz-s lehet ,ebben kérném a segítséget . Közönöm a választ!
Hali
2400 MHz van odaírva gúgli szerint. Idézet: „8GB DDR4 PC4-19200 2400MHz SODIMM NON-ECC Unbuffered 260pin 1.2V CL17 Single Rank. Compatible memory for 14-dk0022wm” Ez pedig egy weboldalról való ahol még rendelhetsz is bele. Érdekesség!
Szia! Köszönöm!
Most szét kaptam a gépet ,gyárilag egy 4Gb 2666MHz-s van benne ![]()
Sziasztok
Elindul a win10, elindul a firefox, elindul a HE, elindul pl a számítógé hiba, de mi a probléma, kattintok egy hozzászólásra, majd a válasz gombra, csakhogy az bizony kontakthibás, nem történik semmi. Újraindítom a firefoxot, minden okés. A hibát csak frissen elindított PC produkálja. Kérdés: másnál is van ilyen, vagy csak nálam?
A fáma szerint DDR4-19200.
Ha van benne modul, akkor azt nézd meg, és ugyanolyat érdemes venni. Ha az alaplapra van integrálva a jelenlegi, akkor meg a Google tud segíteni.
Azt valószínűleg kisebb frekvencián használhatta a gép, ami nem feltétlenül rossz ha ez tényleg igaz, kisebb sebesség nagyobb teljesítményű eszközben kisebb hőt termel ugyebár.
Nem biztos hogy ez segít, de csak nálad.
Akkor most ha 8 gb-os 2400MHz-st megveszem és marad mellette a 4Gb-os 2666MHz-s akkor mi van? A 2666-os lecsökken 2400-ra? Gondolom nem fognak verekedni ha mind a kettő Samu.
Pont mint a pc-ben a kisebbhez igazodik a nagyobb.
Régi motoros
- A win8.0 már sok sok éve (kb 7) nem támogatott, a 8.1 csak idén januártól. 8.0 nagyon nem ajánlott, öregebb mint a 7. - A licenszkód nem 32/64 bit függő. Mindkettőhöz jó. - 2GB ramra 32 bites wint javasolt rakni. - win10 nek van 32bites verziója A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2023
Ezekkel most nem mondtál újat, ezzel én tisztában vagyok.
A 8 támogatás nem szükséges, mert megvan hozzá gyárilag minden driver. Az opera meg megy rajta minden update nélkül. A licenc a 8 hoz volt, azért tettem fel a tizet, hogy azt is beaktiválja, tudod volt az időszak, mikor ingyen lehetett frissíteni. Ezen a tableten soha nem volt 64 bites rendszer, és soha nem is tettem rá (nem is fogok), ezt is írtam már. Azt is tudom, mindig 32 bitessel mahinálok a tableten.
Még egy kérdés: Mi a különbség az 1Rx8 PC4 és az 1Rx16 PC4 között?
Mindkettő single rank, de más a chipek busz szélessége. De ha normális dual channelt akarsz akkor veszel 2db 8GBost hardveraprón aztán annyi, párban is lesz. Gyorsat fölösleges, úgysem használja ki a proci.
Igen, olyat néztem ki 2db 8Gb-osat ,csak csak találkoztam olyannal hogy azt írja rajta hogy 8 gb 1Rx8 PC4 2db, és olyannal is hogy 8gb 1Rx16 PC4 2 db.
A helyzet az hogy a win8 már 8 éve unsupported (nem kap frissítéseket), a win7 csak 3 éve, ezért még vírusirtóval is úgy szivja a win8 magába a károkozókat mint szivacs a vizet...
![]()
Azért azt ne felejtsük el, hogy ez nem egy mindennap használt tablet. Egy egy héten egy napot van használatban, és maximum a youtubeon nézek rajta videókat, vagy épp ide írok róla, mikor ügyeletben vagyok. Tehát nem szörfölök rajta a neten hatszázhatvanhat felé.
![]()
Ezt megválaszolta antiktelefon eggyel előtted, de bővebben: az 1Rx8 és 1Rx16 modulok közötti különbség a memória elrendezésében rejlik, mert az 1Rx8 egy 8 bites sávszélességű csatornát jelent, tehát egy 64 bit széles tönkhöz 8 chipre van szükség. Az 1Rx16 egy 16 bites sávszélességű csatornát jelent, tehát a 64 bit sávszélességű tönk 4 chipet használ.
Próbáld kikapcsolni a fast startup-ot, s nézd meg úgy is csinálja-e? Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |