Fórum témák
» Több friss téma |
Ha simán parancssort indítasz, az aktuális felhasználó mappájában nyílik meg. Azt másolhatod is.
A régi atom biztos felírom egy színes kis öntapis papírra, odaadom a célszemélynek, aki megjegyzi majd apró fecnikre tépi megoldásnál jobb gyorsabb nincsen.
Persze agyon lehet bonyolítani is de sosem értettem minek ![]()
"öntapis papír" azért kell hogy tükörírással írhasd rá és a homlokára ragaszd. Így csak tükörbe nézve tudja mi a jelszava.
![]()
Nem jelszó, hanem felhasználónév lekérdezés volt a célom, hogy vágólapra tudjam másolni, de mint kiderült, nem lehet megoldani
command lineban whoami parancs.
Eredmény: domain-nev\user-nev
kösziiiiii!!!!
Vagy még jobb:
Csinálsz egy batch file-t, mondjuk username.bat, és ezt teszed bele: echo %USERDOMAIN%\%USERNAME% | clip ha a domain nem kell akkor csak ezt: echo %USERNAME% | clip Kirakod a desktopra, futtatáskor vágólapra teszi a usernevedet.
Sziasztok!
Excell 2019 hülyesége. A képen látható üzenet jelenik meg ha az internetről letöltött .xlsx fájlt szeretnék megnyitni. De csak a letöltött fájloknál csinálja. Ha a Libre Offic-al átalakítom a letöltött fájlt .xls fájlra akkor már meg tudja nyitni az excell. A gépben 16 Gb memória van és egy két program van megnyitva. A Google nem segített, vagy csak én nem találok rá megoldást. A lapozófájl RAMdisken van. Lehet hogy itt nem stimmel valami?
A RAMdisk általában FAT32, aminek 4 GB a fájlméret limitje. Mekkora az az xls?
Idézet: Azt gyorsan felejtsd el és tedd vissza a lapozófájlt egy NTFS meghajtóra! „A lapozófájl RAMdisken van. Lehet hogy itt nem stimmel valami?”
Azért elvenni a ramból hogy a ramot pótold..???
![]() Rakd vissza automatikus kezelésre hogy visszakerüljön az ssd-re.
Egyébként 16 GB memóriával akár ki is kapcsolhatod a swap fájlt, mert nem fogja használni. Állítsd be a méretét 1024 MB - 4096 MB-ra és semmi gondod nem lesz.
Én is RAMdrive-al használom és így van beállítva, most pl. 79 MB foglalt benne.
"Azért elvenni a ramból hogy a ramot pótold..???"
Nem azért, hanem, hogy sebességet nyerjen a kis fájlok írásán. Az oprendszer a végén (lekapcsoláskor) meg kiírja az SSD-re. Persze ilyen megoldás esetén UPS használata ajánlott.
Akármennyi ramod van, nem ajánlott kikapcsolni a lapozófilet.
Mai ssd-k mellett ne azon az 1-2 GB tárhely felszabadítása legyen a legfontosabb.. ![]()
Azért használnám a Ramdisket, hogy kíméljem az SSD-t, hogy ne arra irogasson folyton.
SSD-t felesleges kímélgetni..
![]() "Az oprendszer a végén (lekapcsoláskor) meg kiírja az SSD-re." Ezzel meg inkább növekszik is a rá írt adatmennyiség. ![]()
Ezzel 100% egyetértek, pl. hiába van a gépemben 64GB ram, ha lekapcsolom minden baja lesz a rendszernek, próbáltam, megbántam. Altatás (készenlét, sleep, kinek mi) esetén tényleg kiírja lemezre (SSD-re) a memória tartalmát, viszont ez hálás dolog egy áramszünt setén. Totál feleslegesnek gondoltam eddig, de mostanában volt 2x áramszünet, sok kényelmetlen perctôl mentett meg, ugyanott folytatta ahol lekapcsoltam.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2023
Beállítottam a C meghajtóra fix méretű lapozófájlt, a RAMdisken csak a TEMP mappák vannak.
A fent említett hiba továbbra is megmaradt. Ötlet? Más. Az Office 2019 az Office 2007-re lett ráfrissítve. Hogy tudnám a 2019-et downgradelni hogy újra a 2007 legyen?
Megoldás: Libre Officet kell használni...
![]() (nemcsak átkonvertáláshoz) A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2023
Nem növekszik hanem csökken, mert így nincs meg a kis írások overheadje.
Akkor hibás az Office.
Downgrade-elni sehogy, csak ha újratelepíted, vagy esetleg van bitpontos lemezkép másolatod az upgrade előtti időkről, amikor még 2007 volt.
Ilyen gondom nekem is van. A DELL laptopra W7 PRO 64b telepitett, eredeti Office 2000 PRO induláskor valamilyen hibát jelez, de azt mellözve, azért elindul. Regebben hibátalnul ment. A Word megy, az excel már hibádzik, pl nem lehet sorokat másolni - akkor összerogyik. Én sem találtam semmi megoldást. Másik 2 gépen ( szinte ugyanolyan a OS) viszont hibátlanul megy az Office 2000.
Üdv.
Leveleznem kell az internet szolgáltatómmal. Érdekes hibára figyeltem fel. Tarr kft internet szolgáltatás letöltési sebesség rendben van. Feltöltési 0. Viszont ez a hiba változó hogy mikor és meddig tart. Se telefon se számítógép nem megy a nezetés. Mi okozhatja a hibát? Modem restartolva, gyárizva nem javul.
Egy kis internetszolgáltatónál szinte bármi lehet. Amit még te tehetsz: A modemet úgy restartolod, hogy a 230V-ból húzod ki az adaptert, legalább 2 percre. Ezen kívül rendszeresen bejelented a hibát, amire jó eséllyel széttárják a kezüket.
Vidéken gyakori probléma, hogy az átvitelt részben/egészben mikrohullámmal oldják meg. Ilyenkor rajtuk kívül álló oknak tekintik a szolgáltatás kimaradásánál többek között: - szakadó esőt - a télen történő telepítés után azok a fránya fák tavasszal lombosodnak. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2023
A hardware nem lett átalakitva, és korábban évekig ment gond nélkül. Ép a minap szörnyedtem el, hogy ez a gép is már 10 éves.
Ez optikai kábel. Ezért nem értem.
A visszirány ( feltöltés) mindig kritikus, de ezt a letöltéskor is észre kellene venned, mert minden ilyen forgalom kétirányu (handshake), és a modem sem tudna kapcsolodni, ha nem müködne a feltöltés.
Az sincs kizárva, hogy a lakásod környékén vagy azon belül van a zavar ( az esetek több mint 90%-a). Ha jol tudom van a Tarrnak erre monitor rendszere, azaz csak valakit rá kellene állitani, és pontosan be lehet határolni ugy a hibát, mint annak az idejét és az okát is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |