Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen kàbel megy a lakásba?
Bármi lehet.
![]() Nálam a szolgáltató által szerelt, illetve adott RJ45-ös és az UTP kábel csatlakozása miatt volt ilyen gond, érintkezési hiba miatt. Csak fogadott adat jött, de nem küldött vissza semmit. Eleinte kitámasztottam a csatlakozót. ![]() Aztán a közelünkben csapott le egy villám, minden cserés lett. Így a szerelőnek ki kellett jönnie. Szerintem ő is látta, hogy rossz az érintkezés és kicserélte a csatlakozót. ![]() Apropó, esetleg villám nem lehetett esetleg? Az is lehet az oka. Mostanában azért, vannak már viharok.
Ja bocs, nem szóltam.
![]()
Ha csak a számítógépen lenne baj akkor kábel lenne az első amire gyanakodnék. De wifin keresztül is problémás a mobiltelefon is jelzi hogy bajos. A nagy vihar előtt is voltak ilyen bajok. Ez már a 3 kör hiba. Elsőre csak wifi volt mint csatlakozási lehetőség. Így azt hittem interferencia ezért is lett véve kábel. De most kábelen is 2x előjött. Korábban fél nap múlva megszűnt. Most megint előjött.
Massawa Mármint mire gondolsz? Optika. Modem után cat6 kábel. Új még fél éves sincs.
Nítottam egy jegyet nemrég. Most várom a fejleményeket. Azon gondolkodom hogy mit is írhat ez nekem. Be van kapcsolva a hiba mentés
Ha a helyedben lennék, kipróbálnék egy újabb Office-t (2003 / 2010 / 2016-ot tetszés szerint), mert valószínűleg program hiba.
Mi van akkor, ha egy PC-t direktben dugsz a szolgáltatói eszközre (egy másik UTP kábellel, mint ami előtte volt): akkor is hibázik? Ha igen, akkor a szolgáltatói oldalon van a hiba.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2023
Ha esetleg txt, pdf stb formában raknád fel akkor tudnám olvasni.
Nem tud lefutni a Java frissítés, már párszor megpróbáltam újra, de nem megy. Rendszer: Win10 Pro.
Nem lehet hogy fut valami alkalmazásod, ami éppen használja a java-t a háttérben?
A programokból távolítsd el a az összes javat, próbáld utána telepíteni a friss verziót.
Soma jegyzettömben nyilt meg az eredeti is.
Egy időben jelentkezik a hiba wifi és kábeles módon is. Sajnos nem tudok rádugni mert viszonylag elérhetetlen(lusta vagyok pakolni) helyen van asztali pc számára.
Sziasztok.
A Chrome böngésző miért nem jeleníti meg a térképet? Melléklet...
Egy apró kérdés. Valahogy úgy rémlik hogy egy 12v adapter terhelés nélkül 15-16v körül kellene lenni amit lead. Tévednék? Megmértem a router adapter kimenőjét. 12.4v és 1.5A. Egy egyszerű sima multival mértem meg. Lehetséges hogy azért problémázik a modem mert alacsony a feszültség?
A modembe milyen kábelen jut a külsö jel optikai vagy koax?
12v adapterhez a 12.4v megfelelő. Neis legyen több.
Ezekhez a modemekhez már általában kapcsitáp valo. Azon nem változik a feszültség a terhelés miatt.
Optikai kábelen jön a net. Jelenleg túrok egy adaptert mert valahogy túl könnyűnek találom a gyári adapterét. Legrosszabb esetben is kölcsönkérem az ismerős csattogós lámpáját amivel megsimogatom a modemet és kicseréltetem.
Mivel ez 100-240V-ról jár, tuti kapcsoló üzemű stabil tápp, ezért "pontos" a feszültsége, Szemben az asztalnehezék stabilizálatlannal
Szia!
Töröld a sütiket és frissítsd a böngésződet.
Megosztanám a sikeremet, nagyon örülök, hogy sikerült!
![]() A cél egy "Siemens Nixdorf D990" alaplap javítása volt, mert mint az első képen (vakuval és anélkül) látszik, az eredeti PS/2 aljzatok iszonyatosan ki voltak kopva ‒ érintkeztek ugyan, de "tized milliméter" megmozdulás is elég volt ahhoz, hogy az egér és/vagy a billentyűzet ne érintkezzen! ![]() Úgynevezett "kiforrasztópákával" kiszedtem egy donor alaplapból a második képen (már beillesztve) látható színes donor alkatrészt, amit beszereltem. Harmadik kép a kész forrasztásokat mutatja (még óvatos lekefélés előtt). Az utolsó kép már a házba visszaszerelve mutatja. Eredetileg az összes csatlakozó fekete volt ezen az alaplapon, így jól látszik a kicserélt alkatrész. ![]() Az első indítás teljes siker volt, ugyan újra be kellett állítani a BIOS-t, mert elszálltak a beállításai, de remekül működik a beépített cserealkatrész! ![]() Ez volt az első alkalom, hogy ilyen kiforrasztásos kényes javítást kellett elvégeznem. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2023
Nem, a 12 volt az 12 volt, de lehet, hogy most már csak 11.98.
![]() A viccet félretéve inkább a tápvonali puffer kondikat kellene megnézni a routerben, mert lehet kiszáradtak és elkapacitástalanodtak, vagy megnőtt az ESR értékük.
Köszönöm mindenkinek. Az eszközt elvitték és cserélték. Így már tovább nem is vizsgálom. Cserébe kaptam egy jobb eszközt.
A Java SE Runtime Envir. (JRE) 8 Update 371 verziótől megváltozott, az Online Update nem működik (x64).
Teljes Uninstall kell, majd letölteni az új 371 telepítőt. Megszűnt a verziószámmal jelölt Java almappák (Program Files, AppData\LocalLow\Oracle\Java). Helyette csak a főverzióval jelölve a Program Files-ban van. o Az új Java működik, de az a legszebb, hogy az Update, a verzió mutatása továbbra sem működik. Majd kijavítják. Ez van.
Addig inkább nem piszkálom, míg ki nem javítják, nehogy probléma lépjen fel és összekutyulódjon valami.
Sziasztok
win10-es gépemet akarom rendbetenni, nem akarom újra telepíteni, mert űber meló lenne. Javasolnátok pár tisztító programot, amit érdemes lefuttatni?
Leginkább semmit, registryt nem szabad piszkálni, a többi pedig semmit sem segít leginkább.
Vennék egy jobb SSDt, ha még nem az, friss install aztán lassan át lehet pakolni ami kell a régi meg marad biztonsági másolatnak. Persze ha 2TB 980 prod van akkor nem ezt javaslom ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2023
A "del c:/windows/" rengeteg helyet felszabadít..
![]() De inkább NE próbáld ki.. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |