Fórum témák
» Több friss téma |
Normál felhasználási körülmények közt nem igazán érzed meg azt a sebességkülönbséget (max. akkor, ha több GB-os fájlokkal dolgozol mint pl. videó vágásnál), csak benchmarkokon mutat jól.
Van egy ide passzoló mondás, hogy az 50. emelet felett a kilátás már mindenhonnan egyforma.
90%-os, de mi? A telítettsége, a wear leveling vagy a kondíciója?
Egyébként az jutott eszembe, hogy hogyan halt meg az a korábbi gép: teljesen se kép-se hang, be sem lehetett kapcsolni? Vagy bekapcsolni nem lehetett, csak boot eszközt nem talált?
Még a legelső kérdésében írta, hogy videó hibája van. De hogy konkrétan mi, az nem derült ki.
Az nem derült ki, hogy milyen adatmentő programokkal próbálkoztál például: redorescue, esetleg clonezilla-live, ..... , ezek teljes értékű, ingyenes, adatmentő operációs rendszerek, és ezekkel mi volt a gond? Vagy ezeket meg sem próbáltad?
A kondícióról volt szó. Kezdetekben beindult rendesen, majd használat közben elment a ké. Video csatlakozó mozgatására visszajött. Ez egyre gyakrabban csinálta, majd többé meg sem jelent a kép. Soha nem írt ki hibát.
Szerintem kontakthibás lett, vagy a forrasztás az aljzaton, vagy maga az aljzat, vagy körülötte valami. Átforrasztottad? Mellesleg ez a hiba nagyon könnyen behatárolható amíg így félig vacakol, csak egy vékony kemény műanyag pálcika kell hozzá, amivel óvatosan nyomkodod ott a környéket. Nem egyet javítottam már ezzel a hibával..... Ezek az ólommentes forraszanyagok szeretnek idővel elengedni, főleg ahol mechanikai igénybevételnek vannak kitéve....
A VGA csati KH miatt nem fog tönkremenni az SSD. (Műszálas ruhában /feszültség alatt szereléstől inkább.)
Emiatt nem kellett volna venned új gépet, pár ezer forinttért van DP / VGA adapter, kábel. Ha jól sejtem van DP port a régi gépeden. Ha már tényleg nem érdekelnek az adatok az SSD-n és nem akarsz tesztkörnyezetet csinálni neki akkor akár beteheted az új gépedbe is a benne lévő helyére és megpróbálhasz bootolni róla. (Kizárólag azért írok ilyet, mert már lemondtál az adataidról, más esetben ez "tilos")
Lehet hogy csak a video csatlakozó kontakt hibás. Van rajta display port is. Azt nem próbáltad?
Megvan még a régi mini G2? Egy ilyen olcsó Display port-VGA adapterrel meg tudnád nézni. Mivel a grafikai egység a processzorba van, az meg működött, valószínű, hogy a display porton jó a videojel. Tedd vissza bele az M.2 SSD-t, és ha elindul, mentsd le az adataidat. Utána az új gépben már törölheted, formázhatod. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2026
Hibát azért nem írt ki, mert a rendszer nem érzékeli azt ha a kontakt hiba miatt nem jut ki a videojel a monitorra. Vagyis a processzor a GPU-val együtt hibátlan.
Vegyél egy adaptert, és lesz egy tartalék géped is.
No igen, úgy általában sem sok derült ki, úgy kellett mindent hátulról mellbe kitalálni.
![]() Ezt a "pontosan hogyan romlott el a gép" témát is azért kezdtem el újra kérdezni mert nekem is ez volt a gondolatom, hogy valójában nem hibás, csak félrekezelték. Csak összeáll a végére a történet.
Szerintem az SSD tényleg elhasalt mert amikor nem adott képet a gépe akkor valószínűleg hosszú gombnyomásokkal kapcsolta ki vagy újraindította (mind a kettő hard reset), azt (a velük járó tápmegvonást) pedig nagyon nem komálják az SSD-k és könnyen össze tudnak borulni tőle.
A Samsung SSD-knek pl. külön S.M.A.R.T. bejegyzése van erre: a 235-ös "POR Recovery Count".
Igen, azok a fránya barátságtalan tranziensek.
Igen, leírtam már korábban is, hogy a tápellátás instabilitásakor az SSD-knek jellemzően két állapota van: vagy csak a DRAM cache-be (már, ha van) írt adatokat vesztik el, vagy sérülnek a NAND alsó lapjára írt adatok is. Az első hiba nyilvánvaló: pufferkondenzátor nélkül minden olyan adat elveszik, amely akkor nincs véglegesen a NAND-ba írva. A második eset az MLC, vagy annál újabb topológiájú, NAND alapú flash meghajtók sajátja: amikor a magasabb lapokra írt bit újraprogramozásra íródik (visszaíró módszer), akkor egy váratlan áramingadozás törölheti / megváltoztathatja az alsó lapon lévő bitet (vagyis a korábban rögzített, nyugalmi adatokat). A konzumer SSD-k a költséghatékonyság jegyében a legtöbbször nem tartalmaznak áramkimaradás ellen akkumulátorral vagy szuperkondenzátorral védett gyorsítótárat mert az jelentősen megdrágítaná a terméket, inkább olyan, alternatív megoldásokat használnak, mint részlegesen védett író gyorsítótár (Crucial), vagy a Samsung és a Sandisk meghajtóinál speciális SLC / ál-SLC NAND területek vannak az új írások elvégzésére, de korábbi, veszélyeztetett adatok nélkül.
Böngésző fékSziasztok! W10/64, Brave böngésző belassult, egérnél vár 2-3 másodpercet, utána húzható, gépelés 2-3 másodperces várakozásokkal. Chrome működött egészen frissítésig, már az is csigagépelésű, egér is homokórázik kattintáskor/felengedéskor 3sec. Gépeléskor felmegy 20%-ra a CPU terhelés, "C:" SSD 50%, neten is van forgalom. Beírás végén visszaáll minden szinte 0-ra. Ezt most az ARC böngészőben írom (különben 1 hét lenne), mert ez még megy. Újratelepítettem a többit, semmi változás. Találkozott valaki ilyen fékezéssel? (vírusírtó nem szólt semmit) A böngészők alapállapotba állításával kezdtem, nem kellett volna...
A Feladatkezelő mit mutat, ha nem fut semmi a gépen?
futtatni CMD (rendszergazdaként): sfc /scannow majd bemásolni ezt egy szövegfájlba, a kiterjesztés cmd legyen, és futtatni rendszergazdaként: @echo off DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth DISM /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase DISM /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore echo. pause
Köszönöm, hogy foglalkoztál a bajommal! Megtettem a javasolt dolgokat, semmi változás vagy info. A teljesítményjelzőn (alapban (0-1%) a hobbielektronika.hu-n a keresőbe beírtam: 12345. A teljesítményválasz látható a görbéken. (régen a DOS-nál ült rá vírus a key INT-re, aztán azt csinált, amit akart, hasonlít)
Ez munkagép, fordítók meg grafikai cuccok vannak csak, nem játszom, nincs torrent, és 4 éves előretelepített,vett masina, max a kínai lézergravír, ami lökött, de nem 2 napja. A furcsa az volt, hogy a chrome az automatikus frissítésig ment (nem használtam, csak most kínomban, most). Szerencsére a hitelesítések is elvesztek, így a következő szívások azok lesznek (nincs már SMS vagy e-mail, csak 2-faktoros izé, ami nekem meg nincs). Na, kb. ott tartok, hogy felgyújtom. Semmi letöltés nem történt, bővítőmodul, nyerjen100 milliót, kismacskás fésülködő...
Futtass az ssdn felulet ellenőrzős sebesség tesztet. Láttam már keményen belassult ssdt...
Megpróbálom, de minden megy, csak ez a 2db átok böngésző nem? Azt nem értem, mit cseszteti az SSD-t egy gomb lenyomása. Más programok 3-15%-ot esznek. Nem tudtam még leterhelni ezt a vackot (olyan gyorsan nem írok programot, jó, már 3D animációkkal nem terhelem)
Még beugrott, hogy winsharkkal megnézem már, mit küld egy billentyűre...itt valami aljasság van, mert már minden perifériát is leszedtem. (megen új gépet kell összehányni, az 2 hét meló)
Köszönöm a hozzáállást, egyik monitoron fut a wireshark, itt meg gépelek akadás nélkül. Minden megy (már alapból). Azt látom, minden adat megy a microsoft-hoz, a másik gép is ACK-zik, de megy. (meg a mobilom is látszik, szólogatja, felismeri). Az ARC meg már el sem indul, kilép
Nagy itt a baj a toronyban. Feladatkezelő meg 1%. Megijedt a cucc...Amióta figyelem, nincs gond. Aki érti, szóljon. A Crome eszi az energiát, kommunikál alapban, megeszik 20%-ot a procból.(azon dolgozik, hogy bosszantson?). Most épp minden valósidőben megy, sokat zabál, de megy. SSD 0%. (már lehúzták, ami kellett . Azt nem értettem, egy billenytyűlenyomás mit terhel az SSD-n meg a procon 3 sec-ig, hálón meg 100MBit-ig csúcsolt. Vagy imátkoztatok vagy valaki levette az átkot... Hááát, köszönöm, majd vonyítok (lassan), ha nem értem, mi lehet itt.
Sajnos meg, így most szívhatok az azonosításokkal, amiben nincs SMS vagy e-mail, csak valami mobilos vacak autentikáció, ami nekem meg nincs...akkor hova küldi??? Telefonszám 1 van, e-mail cím 1 van a világon, mit gyökérkednek, csak egy választásom van(nincs). Tudom, miért utáltam meg a számítástechnikát az utóbbi 8-10 évben, túlbonyolított, de hulladék még így is. Nagyon mérges vagyok, de egyelőre örülök, hogy tudok gépelni böngészőben. (nálunk az első KVszünetet sem élték volna meg az ilyen programozók, mert ott működő értéket kellett csinálni, nem nyakatekert frissítéses-majdjólesz félkész vackokat). A bosszantó, hogy most mitől lett jobb? A Brave is megy, ahogy látom (nem akad), persze minden elveszett. 3. napja szenvedek velük. Köszönöm a segítségeket, okosabb lettem (főleg parancssorból). Na, majd újraindítás után kiderül
Ez még egy profán kérdés lesz, de mennyire van meleg nálad és amúgy a proci alatt mikor volt utoljára kicserélve a hővezető paszta, illetve a gép mikor volt kifújva? Értem, hogy nem általános lassulásnak tűnik a dolog, de a hőmérséklet miatti visszafogottság is tud érdekességeket produkálni.
Reggelre ugyanaz, ARC nem indul, többi 0.3Hz-es gépelés, Edge kilép. Minden más (CAD, levelező stb.) fut, mint a nyúl. Egy takarítás mondjuk ráfér...(RAMhiba???)Áhhh
Legalább már kiderült, hogy Intel alapú géped van. Ezzel kellett volna kezdened mert ennyi erővel lehetett volna AMD is, amire az előző megoldást linkeltem, ezek szerint teljesen feleslegesen.
A böngészők a videokártyát használják hardveres gyorsításra: kapcsold ki a hardveres gyorsítás használatát a menüjükben mert azzal kiszűrhető a VGA driver (vagy a VGA-val kapcsolatos) hiba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |