Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   223 / 1171
(#) CsemanAttila hozzászólása Júl 1, 2011 /

Sziasztok!

Videókártya túlmelegedés újra tudja indítani a gépet? Esetleg ezt lehetne valamivel figyelni? A probléma a következő: több játéknál is előfordul, hogy egy bizonyos ponton kiakad a gép, és újraindul. Vagy esetleg van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez? Előre is köszönöm!
(#) edison14 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Az egyik haveromnak ezt a CPU túlmelegedése szokta okozni. A BIOS-ban be lehet állítani hogy a CPU milyen hőmérséklet elérésekor kapcsolja ki a gépet ezzel megvédve a CPU-t. Talán az túl alacsonyra van állítva és ezért lehet ezeken az amúgy is meleg napokon.
(#) CsemanAttila válasza edison14 hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Helló!

Megnéztem, "cpu shutdown temperature disable" Lefagyás utáni újraindításkor 47 fokos volt a proci, ennyit kizárt, hogy vissza hűljön. 90 fokra volt állítva valami warrningos cucc. Nincs esetleg valami program, amivel megtudnám hajtani a videókártyát, meg a procit. Hátha jelentkezik a tünet, vagy ilyesmi? Azért kösz az infót!
(#) coyote55 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

A proci és a memória stresszelésére ezt tudom ajánlani: Bővebben: Link
(#) CsemanAttila válasza coyote55 hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Helló! Köszi, kipróbálom. Tegnap kapott 3D Mark-ot, meg cpu stability-t de nem történt semmi!
(#) Tomi94 hozzászólása Júl 2, 2011 /

Sziasztok!
Meg lehet nézni valamilyen programmal azt, hogy egy gépen milyen programok használják a netkapcsolatot? Azért lenne rá szükség, mert nálunk routerrel van szétosztva az internetelérés, és amint tesóm bekapcsolja a gépét Win7-tel, a sebesség leesik az eredeti 5,5 Mbit helyett kb. 0,36-ra, és ezzel egyidőben a ping is 450-670 ms közé felmegy, a hálózatban levő összes gépen. Ha megszakítja a netkapcsolatát, akkor rögtön visszamegy a sebesség 5,4 körülre, a ping pedig 24 és 32 között változik a többi gépen. Ha átkapcsol XP-re, akkor ő is tud netezni anélkül, hogy lelassítaná a kapcsolatot. Letöröltünk néhány programot a Win7-es rendszeréről, torrent nem megy rajta, mégis ilyen maradt, és nem tudjuk, hogy mitől lassítja.
(#) Powerslave válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 2, 2011 / 1

Vírus- és hálózatvédelmi szoftverek képesek ezt például egészen egyszerű módon elárulni. Emellett a körmére néznék a vindóz ápdétnek, illetve a feldatkezelőben is körültúrnék egy kicsit.
(#) Hx-2 válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Fogadjunk, hogy AVAST van rajta??
(#) kistotti01 válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Windows 7 esetén az erőforrás figyelővel konkrétan meg tudod nézni milyen programok, alkalmazások futnak, beleértve a hálózatot is. Ennek elérése: Ctrl+Alt+Del, majd Feladatkezelő indítása, aztán Teljesítmény, utánna jobb oldalt lent Erőforrás figyelő, majd ott részletesen meg tudod nézni mi mennyire fogja a gépet, beleértve a hálózatot is. Továbbá windows 7 esetén a Media Player frissitései nagyon meg szokták húzni a procit és a hálózatot is.
(#) Tomi94 válasza Powerslave hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Feltettem rá az AVG 2011 próbaváltozatát, és lefuttattam rajta egy keresést... 8 trójait és 7 kémprogramot talált azon a gépen, ezeknek az irtása után már nem lassítja a bekapcsolt gép az internetezést. Mint kiderült, a már rajta levő NOD32-ben egy rakás crackelt programfájl be volt állítva kivételnek ("mert az nem tenné tönkre a gépet..."), mondjuk az AVG olyat is talált, amire az Eset egyáltalán nem riasztott (kémprogramok főleg). Köszönöm a tippet, így megúsztam újratelepítés nélkül !
(#) sardi_hunor hozzászólása Júl 4, 2011 /

Sziasztok!!

Lenne egy kerdesem: Windows bootolas elott miert itja ki a bal felso sarokban hogy: Invalid BOOT.INI file, Booting on/C/windows?

Valakinek valami otlete hogy hogyan lehetne ezt eltuntetni?
Amugy mukodik a windows, bebootol csak elotte ezt a mondatot irja ki! Windows XP SP3!
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 4, 2011 /

Szia!
"Érvénytelen boot.ini fájl"
Telepítő CD helyreállítási konzol fixboot ha nem működik akkor fixmbr.
(#) Beachway hozzászólása Júl 4, 2011 /

Üdvözlök mindenkit az oldalon. Kaptam egy Mac G3 Pismo 400Mhz -es laptopot. Nincsen benne HDD, és hiányzik belőle az LCD kijelző invertere is. Nem lehet bekapcsolni. Nem tudom van e más hibája, és érdemes e vele foglalkozni. Ha külső monitort teszek rá, és bekapcsolom, be kellene jelentkezni valami menünek HDD nélkül, és LCD nélkül is. Lehet ,hogy van más baja is, vagy a rendszer tiltja inverter nélkül?? Esetleg van valaki aki jártas az Apple világában hardware terén??? Előre is köszönök minden segítséget!!
(#) Powerslave válasza Beachway hozzászólására (») Júl 5, 2011 /

Mac- ekkel kapcsolatos kérdésekben tudom ajánlani fanatikus ismerősömet, nagyon sok éve dolgozik velük, illetve javítja is őket. Priviben átküldöm az e-mail címét.
(#) Beachway válasza Powerslave hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Köszi szépen! Felvettem vele a kapcsolatot!
(#) sardi_hunor hozzászólása Júl 8, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a problemam h minden CD irasnal kb 60%-nal megall az iras es kiirja hogy : Irasi hiba!, es kiadja a cd-t is. Mar portalanitottam az irot, ujratelepitettem a Nerot is, ami egy megvasarolt eredeti Nero 7, de nem javult meg!

Szerintetek megy tonkre az iro? Vagy valami mas otlet esetleg a hiba elharitasara?
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Az írási sebesség csökkentése sem segít?
(#) sardi_hunor válasza coyote55 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Nem segit az sem, az volt az elso amit probaltam
(#) Taki33 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Próbáld meg egy más típusú CD-vel. Lehet, hogy kalóz
CD, vagy csak pont ezt a típust nem szereti!
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Szia!
Hány éves az író?
(#) Busz hozzászólása Júl 9, 2011 /

Polimer kondis alaplap:
Például folyamatos, kemény játék alatt 5,7 évig, irodai környezetben 57 évig bírják.

Megéri polimer kondis alaplapot venni vagy annál is úgyis megoldják azt hogy a gari után kipurcanjon az is???

Nekem jelenleg elektrolit kondis alaplapom van. Mennyi üzemidőre számíthatok így?
(#) belfi2 válasza Busz hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Szia!
Az én véleményem ezzel kapcsolatban hogy egy régebbi alaplap sokkal megbízhatóbb mint egy új.IBM most 10 éves az ASUS 7 és semmilyen elváltozás nincs a kondik terén.Természetesen függ a használattól is, de a mai lapok "korszerű" gyártás technológiája nem feltétlenül jelenti a megbízhatóságot.Sok esetben még a gari időn belül megadják magukat (jobbik eset).Azok az alaplap gyártó cégek, akik kényesek a jó hírnevükre ,megválogatják a beszállítót,és az alkatrészek minőségét.De ennek ára van,mégpedig igen borsos.
De hogy a kérdésedre válaszoljak :Nagyon sok mindentől függ a dolog.Ki gyártotta, melyik leányvállalat ,az régió szerint hol helyezkedik el,de még az is hogy melyik soron gyártották.Ezeknek a lapoknak is mint minden más elektronikai cikknek van egy tól-ig minőség határa.Ha nem lépi át ezeket a határokat akkor a lap mehet a boltba,függetlenül attól hogy a minőségi ellenőrzésnél a paraméterek folyamatosan az alsó határnál vannak,de nem megy alá.Az hogy meddig működik nem igen lehet megjósolni.
Ja és ami még kell egy jó laphoz az a szerencse.
De ez csak az én magán véleményem
(#) Busz válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Szóval akkor inkább nem cserélem le az asrock 4 éves alaplapomat amin elektrolit kondik vannak egy újra amin meg polimer kondik vannak.

Mert én is tapasztaltam hogy érdekes módon némely régebbi lap akár 10+ évig is működik nagyon sok üzemórával, más új lapok meg pár év és még csak nem is púpos a kondi mégis behal a lap.
(#) punkkazy válasza Busz hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Én azt vettem észre sok PC táp szétszerelése közben, hogy szerintem szándékosan összeragasztják például a kimeneti puffereket a tekercsekkel, amik biztosan melegedni fognak, emiatt a kondik pedig kiszáradnak. Illetve láttam olyat is, hogy a hűtőbordához volt odaragasztva a bemenetei puffer. Szóval nem tudom mivel zsarolják a mérnököket, hogy ilyet egyáltalán megtervezzenek. Nem nagyon más az alaplapokkal sem a helyzet.
(#) coyote55 hozzászólása Júl 9, 2011 /

Az ABIT lapokra köpködtek sokan, hogy időzített bomba van beleépítve, ami a garancia lejártával lép működésbe...
(#) belfi2 válasza Busz hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Én nem dönthetek helyetted de,mindenféleképp olyan lapot vegyél ami megbízható gyártótól van.Egyébként egy originál kondizás olcsóbb mint egy kétes származású lap.De ez már egy másik topikba való.
(#) belfi2 válasza punkkazy hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Hali!
Ők ezt rezgés védelemnek hívják, mi meg szívásnak.
(#) punkkazy válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Hát ezt én értem, sőt, normális tápokban a nyákhoz ragasztják a kondikat, és nem másik alkatrészhez. Persze hűtőbordához valamivel egyszerűbb ragacsolni.
(#) Leadtek hozzászólása Júl 10, 2011 /

Sziasztok!
Adott egy Samsung ML-1610 típusú nyomtató aminek az illesztőprogramját nem lehet telepíteni. Eddig egy Win7-em volt amin gond nélkül felraktam és működött. Igaz a driver Vistára van de ha Vista módban futtattam sikerült minden. Nem rég újraraktam a gépet Win7 SP1-et kapott amin már mindent megpróbáltam, telepítés során eljut pár százalékig és ->ez a kép<- fogad. Mi tévő legyek szerintetek?
(#) Powerslave válasza Leadtek hozzászólására (») Júl 10, 2011 /

Következő: »»   223 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem